Allt du behöver veta innan du väljer en Bitcoin wallet

23-03-2023

Att köpa bitcoins betyder också att du behöver en lämplig Bitcoin wallet (plånbok). Det finns i ett brett utbud av olika wallets. Det finns två olika typer av Bitcoin wallets, de som förvaras på en hårdvara (kalla) eller de som förvaras i en programvara (varma). Det är simpelt, men att hantera sina bitcoins självmant är en kluring utmaning för många användare. Därför har vi skapat en guide om hur du skapar din första Bitcoin plånbok med de bästa plånbokstipsen. Bitcoinverket har naturligtvis testat alla olika sorters Bitcoin-plånböcker.

Nybörjare och handlare

För nybörjare och handlare rekommenderar vi helt enkelt Bitcoin-utbytet Bitvavo med sin integrerade plånbok både i webbläsaren och i Bitvavo-appen. Denna plånbok är väl skyddad och försäkrad. Bitvavo har den bästa kombinationen av intelligent företagsstruktur och avancerad IKT-arkitektur, vilket skapar en bombsäker lagring av Bitcoin. Dessutom betalar Bitvavo dig 1,2% positiv ränta på de tillgångar som sparas i deras wallet. Med Bitvavo-appen hanterar du dina Bitcoins och kan betala och ta emot dem enkelt och säkert från din smartphone.

Erfarna bitcoiners och HODLare

  • Erfarna Bitcoinare och de som vill bli en, och naturligtvis HODLers (som bara köper och hamstrar), borde definitivt köpa en Trezor-hårdvaruplånbok. Det finns en Trezor T-Wallet och en Trezor One-Wallet i kombination med en Cryptosteel-lösning för säker lagring av de hemliga återställnings orden
  • Ledger Nano X är också en säker, mångsidig hårdvaruplånbok som också kan användas i kombination med Cryptosteel. Läs mer på Ledger Nano X-recension.
  • På den populära schweiziska BitBox02-plånboken kan man endast kan använda Bitcoin vilket gör det till ett billigare alternativ.
  • Ngrave Zero Bitcoin plånboken är ett dyrare alternativ som fått priset till att ha den högsta säkerhetscertifieringen EAL7.

Kostnadsfria plånböcker

Ett utmärkt och helt gratis alternativ är Green Wallet från Blockstream eller BlueWallet för mobilen. Green Wallet kan kombineras med Trezor One ifall man vill ha den ultimata säkerheten! Alla Bitcoin-plånböcker kan användas i kombination med Cryptosteel.

Betala och ta emot med Bitcoin blixt snabbt med Lightning-wallets

Vill du också använda det snabbare Bitcoin Lightning-nätverket för dina betalningstransaktioner? Varumärkena Phoenix, Blue Wallet och Muun erbjuder de enklaste och bästa Bitcoin Lightning-plånböckerna som stödjer offchain / offchain-transaktioner.

Den optimala BTC-plånboken för proffs

Den ursprungliga och fortfarande bästa plånboken är Bitcoin-Qt, som nu kallas Bitcoin Core Wallet. Du har den här extremt säkra plånboken som man personligen installerar en egen Bitcoin-nod på din egen kraftfulla server. Bitcoins kärnprogramvara underhålls av den legendariska holländaren Wladimir van der Laan. Med Bitcoin Core skapar du din egen nod i Bitcoin-nätverket och därmed har du den absolut högsta nivån av skydd, integritet och stabilitet. Den "heta" Bitcoin Core Wallet kan också kopplas till en kall (hårdvaru) plånbok som Trezor.

Den optimala plånboken för skydd och integritet

Wasabi-plånboken är den första Bitcoin-plånboken som kan anonymisera transaktioner tack vare avancerade funktioner och tekniker som ingår i denna plånbok. Wasabi-plånboken är perfekt för användare som kräver kompromisslöst integritetsskydd för sin ekonomi! För de flesta andra användare räcker det med VPN-programvara att surfa anonymt på Internet och genomföra Bitcoin-transaktioner med någon annan plånbok.

Vi rekommenderar Trezor T-hardware Bitcoin Wallet. Nedan kan du se en video om hur det fungerar och ser ut:

Kilcka här för att besöka Trezor