Varför köper stora investerare Bitcoin

25-01-2021

I en intervju med beincrypto.com ger blockchain-entreprenören Dan Truque den enkla och enda anledningen till att institutionella investerare bara köper bitcoin som ett bättre alternativ för guld.

Institutionella investerare med mycket pengar kan inte investera i andra Altcoins eftersom deras pris skulle variera för mycket med deras låga marknadsvärde. Och eftersom andra kryptovalutor redan korrelerar med Bitcoin är varje investering i Bitcoin omedelbart en beta-exponering för hela kryptomarknaden. Ibland försvinner korrelationen ett ögonblick, men ur en investerares perspektiv med en bred tillgångsportfölj är fördelen med att diversifiera och köpa Kryptovalutor förutom Bitcoin inte relevan. Därför köper de bara Bitcoin.

Truque är för närvarande chef för alternativa tillgångar på Symbiont, vilket är en finansiell tjänsteleverantör med sin egen blockchain som ett redovisningsverktyg för stora investerare. Han fortsätter med att säga:

" Inte bara marknadsvärdet, utan också de specifika tekniska egenskaperna föredrar Bitcoin. Den förprogrammerade bristen gör den till den enda tillgången i världen med en exakt förutsägbar summa. Ethereum och Ripple, nummer två och tre i börsvärde, är inte tekniskt begränsade på detta sätt. Ethereum väcker fortfarande intresse bland institutionella investerare. Investeringsfonden One River har gått med och Grayscale har också kommenterat detta positivt. Ethereum (ETH) med sina smarta kontrakt ses mer som en funktionell valuta än som en värdebutik. Men om Bitcoins marknadsvärde fortsätter att skjuta upp kommer de andra kryptovalutorna också att gynnas. "

  • Vill du köpa Bitcoin billigt?

Du kan enkelt köpa Bitcoin på Bitvavo! Annars Läs mer om Bitvavo på Bitcoinverket!

Bitvavo