Bitcoin lån - BTC som säkerhet när du tar ett lån

20-11-2022

Motsvarande kreditmarknad växer nu också fram för Bitcoin. Bitcoins blir alltmer sällsynta när efterfrågan ökar. Detta skapar kreditmarknader där investerare beviljar lån där de behöver pengar eller Bitcoin. Traditionella banker ger noll ränta, men med Bitcoin och den framväxande DeFi-sektorn kan spararna få upp till 8% ränta. Med bitcoin kan du enkelt få lån och tjäna ränta på BlockFi.

Bitcoins betraktas i nuläget som en säkerhet när man tar ett lån. Till exempel när någon behöver pengar men inte vill sälja sin BTC. Det finns också människor som gillar att betala en fast ränta för att låna bitcoins från andra. Faktum är att bitcoins hyrs tillfälligt ut till företagare, marknadsgaranter, börser och mäklare. Det är också möjligt att använda Bitcoin för att återinvestera i företag för en viss ränta eller säkerhetstoken.

I synnerhet har användningen av USD-stablecoins ökat eftersom de fungerar oberoende av banksystemet, ofta med Ethereums blockchain-teknik. Stablecoins i USD kan skickas över hela världen p2p utan bankförmedlare. De används vanligtvis som ett handelspar med BTC eller ETH, och innehavare av USD-stablecoins kan tjäna ränta på de stablecoins som köpts på alla Bitcoin-kreditmarknader.

Enkelt och automatiskt

Det har redan blivit väldigt enkelt att ta upp ett Bitcoin-lån eller att öppna ett attraktivt Bitcoin-sparkonto med sparränta. I princip kan varje Bitcoin-investerare automatiskt tjäna ränta med sin Bitcoin. I detta sammanhang, vilka är de bra Bitcoin-kredit börserna som man kan lita på?

Bitcoin lån är ett nytt synsätt

Nästan inga banker alls stödjer Bitcoin som ett valuta- och investeringsobjekt. Den rättsliga situationen är också oklar. Ändå har Bitcoin-utlåningen vuxit betydligt och den helt nya DeFi-sektorn har dykt upp. Den nuvarande penningpolitiken försöker bara bevara världsekonomin och det finansiella systemet med överdriven monetär expansion och negativa räntor. Eftersom människor långsamt förlorar sitt förtroende här flyter mer och mer kapital in i Bitcoin. Som ett resultat ökar dess kreditmarknad oundvikligen inom paradigmskiftet från det gamla centraliserade systemet till ett nytt decentraliserat system som sker just nu.

Bitcoin lån på BlockFi

BlockFi grundades 2017 och är specialiserat på kryptolån och ränta på kryptovalutor. För närvarande finns det upp till 6,00% ränta på Bitcoin, upp till 4,50% ränta på Ethereum och upp till 8,60% ränta på StableCoins som USDC. För att dra nytta av detta måste mynten överföras till BlockFi. Räntan distribueras varje månad direkt till ens BlockFi Wallet. Således drar du också nytta av sammansatt ränteffekt. För mer förklaringar, se videon nedan:

  • Klicka här för att besöka BlockFi

Har du köpt bitcoin?

Du kan enkelt köpa Bitcoin på **Bitvavo! **Mer information finns på bitcoinverkets Bitvavo-recension.