Vilken bitcoin wallet är bäst? Topplista med bitcoin wallets 2024

08-06-2024

Att köpa bitcoins betyder också att du behöver en lämplig Bitcoin wallet (plånbok). Det finns i ett brett utbud av olika wallets. Det finns två olika typer av Bitcoin wallets, de som förvaras på en hårdvara (kalla) eller de som förvaras i en programvara (varma). Det är simpelt, men att hantera sina bitcoins självmant är en kluring utmaning för många användare. Därför har vi skapat en guide om hur du skapar din första Bitcoin plånbok med de bästa plånbokstipsen. Bitcoinverket har naturligtvis testat alla olika sorters Bitcoin-plånböcker som exempelvis ByBit Wallet etc.

Vilken plånbokstyp ska man använda för Bitcoin och krypto?

I slutändan har alla typer av bitcoin och kryptoplånböcker sina egna fördelar. Det finns ingen absolut bästa typ av plånbok att använda. Vissa människor föredrar att använda en kryptoplånbok utan förvar eftersom de värdesätter säkerhet, medan andra föredrar att använda en kryptoplånbok för depå eftersom det gör dem lugna när det kommer till hantering av transaktioner och återhämtning av pengar. Med det sagt, det rätta valet beror egentligen bara på din situation och dina preferenser.

Valet av plånbok beror på dina personliga preferenser och säkerhetsbehov. Det är viktigt att göra din egen forskning och överväga vilka funktioner som är viktigast för dig. Kom ihåg att säkerheten är en av de viktigaste aspekterna när du väljer en Bitcoin-plånbok.

Olika Bitcoin plånbokstyper

  • Hårdvaruplånböcker: Dessa plånböcker betraktas som en av de säkraste alternativen eftersom de hålls offline. Exempel inkluderar Ledger Nano S, Ledger Nano X, Trezor och Coldcard. De den bästa säkerheten i krypto industrin.
  • Mjukvaruplånböcker: Dessa plånböcker finns som appar för skrivbord, mobil eller webb. De varierar i termer av säkerhet och användarvänlighet. Exempel inkluderar Electrum, Exodus, Atomic Wallet och.
  • Pappersplånböcker: Detta är en fysisk bit papper där du skriver ut dina Bitcoin-nycklar. Det är helt offline, vilket är fördelaktigt för säkerheten. Det kan dock vara besvärligt att använda om du vill göra regelbundna transaktioner.
  • Onlineplånböcker: Dessa är tillgängliga online och kan vara bekväma för att komma åt dina Bitcoins, men de kan vara mindre säkra än de tidigare nämnda alternativen. Exempel inkluderar ByBit, Blockchain.info och KuCoin.

De bästa Bitcoin wallets 2023 - Topplista

1. ByBit Wallet

En bitcoin wallet/plånbok som vi rekommenderar att du provar är Bybit Wallet. ByBit har en beprövad meritlista när det kommer till säkerhet. Dessutom behöver du aldrig oroa dig för att förlora tillgång till dina pengar eftersom ByBits 24/7 live kundsupport alltid kommer att finnas där för att hjälpa dig.

Med ByBit Wallet får du inte bara den enda funktionen att hålla dina pengar säkra – du kommer också att ges tillgång till web3-världen av DeFi, GameFi och NFT.

Du behöver aldrig vara rädd för att missa några airdrops heller, eftersom ByBit Wallet samlar in dem automatiskt åt dig. Den är också "crosschain" kompatibel dvs. Att den fungerar att använda på de allra mest populära blockkedjor som Bitcoin med mera. Med alla dessa fördelar är ByBit Wallet verkligen en av de bästa bitcoin plånböckerna du kan använda.

2. Trezor Model T

Den bästa Bitcoin-Hardware Wallet. Det här är något för erfarna Bitcoin-användare och naturligtvis användare som vill ha kontroll över plånbokens nycklar. Trezor bygger de säkraste och bästa Bitcoin-hårdvaruplånböckerna. Köp en Trezor T eller Trezor One hårdvaruplånbok i kombination med en Cryptosteel-lagringslösning för säker förvaring av återställningsfilen och seed.

  • Besök Trezor för att läsa mer om Trezor Model T

3. Ledger Nano X

En fantastiskt mångsidig hårdvaruplånbok som också kan användas tillsammans med en Cryptosteel-bevarandelösning. Det kräver dock en investering! För mer information: Ledger Nano X - Recension

4. BitBox02

En billigare, superenkel att använda och faktiskt en av de bästa Bitcoin-only hårdvaruplånböckerna är BitBox02.

5. Green wallet av blockstream

Ett utmärkt gratis alternativ är Green bitcoin wallet eller Blue bitcoin wallet för smartphones. Det är lättanvända Bitcoin-plånböcker med multisig-alternativ. Green Wallet kan också kombineras med Trezor One eller Jade One hårdvaruplånbok för ultimat säkerhet!

5. Blue wallet

Stödjer också hårdvaruplånböcker och har även integrering med Hodl Hodls P2P-börs.

En Blue Wallet i kombination med Hodl Hodl är också en fin decentral lösning för att skaffa och lagra Bitcoin utan KYC-procedur. Blue Wallet stödjer också en Bitcoin Lightning-plånbok.

6. Phoenix wallet.

Den bästa Bitcoin Lightning-plånboken just nu

7. Coldcard från Coinkite

Hör till de säkraste Bitcoin-hårdvaruplånböckerna, men kräver lite mer teknisk kompetens och användarvänlighet.

8. Ngrave Zero

En mer avancerad hårdvaruplånbok är den dyra Ngrave Zero med en EAL7-säkerhetscertifiering. Naturligtvis finns det många andra lösningar och kombinationer möjliga.

Viktigt att tänka på när du väljer en Bitcoin-wallet

Som en generell regel är det bäst att köpa Bitcoin på en pålitlig Bitcoin-exchange och sedan överföra det till din egen Bitcoin-plånbok. Om du dock vill aktivt handla på en handelsplattform, kombinera en Trezor Bitcoin-hårdvaruplånbok med ett Bitvavo-konto. Bitvavo i Amsterdam har utvecklat en fin, säker och försäkrad hanteringslösning och handelsplattform för Bitcoin. De Bitcoins som inte aktivt handlas överförs tillbaka till Trezor-hårdvaruplånboken; eller naturligtvis den tidigare nämnda Green Bitcoin-plånboken i kombination med Trezor One eller T-versionen.

Vi diskuterar naturligtvis många fler alternativ. De rekommenderade kombinationerna av Bitcoin-plånböcker som vi diskuterar här syftar till att säkert lagra dina Bitcoin och kunna använda dem enkelt, billigt och snabbt som ett betalningsmedel var som helst i världen. Låt oss börja med innehållsförteckningen över de olika typerna av Bitcoin-plånböcker du kan stöta på.

Kostnadsfria plånböcker

Ett utmärkt och helt gratis alternativ är Green Wallet från Blockstream eller BlueWallet för mobilen. Green Wallet kan kombineras med Trezor One ifall man vill ha den ultimata säkerheten! Alla Bitcoin-plånböcker kan användas i kombination med Cryptosteel.

Bitcoin Lighting wallets

Vill du också använda det snabbare Bitcoin Lightning-nätverket för dina betalningstransaktioner? Bitcoin wallets som Blue Wallet och Muun erbjuder de enklaste och bästa Bitcoin Lightning-plånböckerna som stödjer offchain/ offchain-transaktioner. Att göra transaktioner på Bitcoin lightning nätverket med en Bitcoin plånbok är oftast för personligt bruk och regelbundna transaktioner vilket är viktigt att överväga ifall du väljer en Bitcoin lightning plånbok. Det rekommenderas inte att förvara majoriteten av sina Bitcoin på en lightning plånbok.

Den optimala BTC-plånboken för proffs

Den ursprungliga och fortfarande bästa plånboken är Bitcoin-Qt, som nu kallas Bitcoin Core Wallet. Du har den här extremt säkra plånboken som man personligen installerar en egen Bitcoin-nod på din egen kraftfulla server. Bitcoins kärnprogramvara underhålls av den legendariska holländaren Wladimir van der Laan. Med Bitcoin Core skapar du din egen nod i Bitcoin-nätverket och därmed har du den absolut högsta nivån av skydd, integritet och stabilitet. Den "heta" Bitcoin Core Wallet kan också kopplas till en kall (hårdvaru) plånbok som Trezor.

Den optimala bitcoin plånboken för skydd och integritet

Wasabi-plånboken är den första Bitcoin-plånboken som kan anonymisera transaktioner tack vare avancerade funktioner och tekniker som ingår i denna plånbok. Wasabi-plånboken är perfekt för användare som kräver kompromisslöst integritetsskydd för sin ekonomi! För de flesta andra användare räcker det med VPN-programvara att surfa anonymt på Internet och genomföra Bitcoin-transaktioner med någon annan plånbok.

Relaterade artiklar: