Commonwealth Bank ska erbjuda bitcoin och kryptovalutor!

03-11-2021

Dominobrickorna faller i en accelererande fart. Faktum är att fler och fler banker tvingas lägga till kryptovalutor som en tjänst. Commonwealth Bank of Australia (CBA) är den största banken i Australien som betjänar 6,5 miljoner kunder med 1 100 miljoner. Alla dessa kunder kommer att kunna börja handla krypto från deras bankapp nästa år.

Square, PayPal och Revolut växer i popularitet. Revolut har ansökt om en banklicens i Australien. CBA vill inte tappa de unga och attrahera denna målgrupp med en vacker bankapp som ger en komplett tjänst och som även ger tillgång till bitcoin och även andra kryptovalutor.

Denna åtkomst kommer enligt uppgift att beviljas med hjälp av Gemini-börsen och Chainalysis för ytterligare efterlevnad och tillsyn. Tack vare detta partnerskap kommer CBA att vara en av de första stora bankerna i världen som erbjuder alla sina kunder, och inte en utvald grupp, direkt tillgång till bitcoin. Fler detaljer är ännu inte kända. Det finns ännu inte ett officiellt tillkännagivande från CBA.

Nyheterna speglar tydligt trenden att fler och fler banker kommer att erbjuda bitcoin och krypto för att ligga före konkurrenterna och även undvika en kapitalexodus. Bankkontoinnehavare kan nu köpa bitcoin från sitt eget bankkonto. Det kommer inte göra det nödvändigt att sätta in pengar på ett handelskonto.

Photo by Liam Pozz on Unsplash – Source: Australia Financial Review