Do Kwon arresterad i Montenegro

23-03-2023

Grundaren av Terra Luna, Do Kwon, verkar ha gripits i Montenegro, enligt en tweet av landets inrikesminister Filip Adzic.

"Montenegrinsk polis har gripit en person som misstänks vara en av de mest eftersökta flyktingarna, den sydkoreanske medborgaren Do Kwon, medgrundare och vd för Singapore-baserade Terraform Labs", twittrade Adzic.

Kwon har varit målet för flera utredningar och var till och med på Interpols röda meddelande efter att stablecoin terraUSD (UST) och dess ekosystem för 40 miljarder dollar imploderade förra året, vilket skickade chockvågor över kryptomarknaderna.

Den misstänkte greps på flygplatsen i Podgorica med förfalskade dokument, tillade Adzic och sa att han fortfarande väntade på officiell bekräftelse av identiteten.

Den koreanska nationella polismyndigheten sa att den hade bekräftat att den misstänkte verkade vara Kwon baserat på att kontrollera ålder, namn och nationalitet på hans ID-kort, enligt en rapport från nyhetsbyrån Yonhap.

Det overifierade kontot om Adzic följs av det officiella kontot för Montenegros premiärminister, Dritan Abazovic. Tweeten som tillkännagav Kwons arrestering retweetades också av Abazovics konto. Adzics konto har tidigare citerats i officiella tweets.