Vad är en bra exchange för kryptovalutor?

01-12-2023

Under de senaste åren har flera hundratals olika krypto exchanges skapats vilket gör det svårt för många att veta vad man ska välja. Vi har skapat en komplett guide för dig som letar efter en bra exchange. Vi kommer att kategorisera allt och ordna det på ett snyggt sätt så att du hamnar i rätt vatten. Vi börjar med en kort översikt och sedan redogör vi några bra lokala (svenska) börser och mäklare för att köpa och sälja kryptovalutor i allmänhet, särskilt Bitcoin (BTC). Vi rekommenderar våra läsare att köpa bitcoin först innan man börjar spekulera med andra kryptovalutor.

Här är en liten förteckning på olika exchanges där du kan handla med kryptovalutor

Följande crypto asset exchanges (CEX) listade nedan är betrodda och testade av bitcoinverket.se. Ta en titt, jämför och bilda din egna uppfattning om vilken krypto exchange som skulle kunna passa dig bäst.

 • Bitvavo (kategori: CEX-Handelsbörs) – en utmärkt handelsbörs med egen orderbok och mycket låga handelsavgifter. Bitvavo har specifika handelsmiljöer för både nybörjare och erfarna handlare av bitcoin och andra kryptotillgångar. Tillgångarna lagras mycket säkert och till och med försäkrade! Du kan också sätta kryptos så att du passivt tjänar ränta på dina kryptos. Besök Bitavo Exchange och handla redan nu för upp till 10.000kr utan handelsavgifter! För mer info läs recensionen om Bitvavo.
 • Binance Exchange (kategori: Handelsbörs) – är ett av de säkraste, mest pålitliga och största kryptovalutabörserna i världen, som erbjuder olika tjänster som har de bästa handelsvolymerna.
 • Bitfinex (kategori: Handelsbörs) – Denna forntida krypto exchange är en av de största och bästa kryptovalutabörserna i världen. Binances största konkurrent: besök Bitfine
 • Paxful (Kategori: P2P Exchange) – består av ett mycket progressivt och passionerat team som arbetar med utvecklingen av denna väletablerade peer-to-peer-marknadsplats. För mer info Paxful recension.
 • Changelly (Kategori: Mäklare) – är den bästa omedelbara krypto exchangen för direkt utbyte av kryptovalutor utan identitetsverifiering (KYC). Perfekt för att kombinera med Bitvavo t.ex. Läs mer på Changelly recension.
 • Hodl Hodl Exchange (Kategori: DEX Exchange) – den mest innovativa decentraliserade börsen, som främjar ytterligare anonyma Bitcoin P2P-transaktioner genom BlueWallet-applikationen!
 • Safello (kategori: Handelsbörs) är Sveriges mest betrodda krypto exchange som har registrerats och granskats av Finansinspektionen sedan 2013. Sedan etableringen har Safello samarbetat aktivt med och brottsbekämpande myndigheter för att skapa en av den säkraste handelsplatsformen i Sverige. Dock tar Safello en väldigt hög handelsavgift på 5-7% på all handel vilket är en stor nackdel.

En introduktion till krypto exchanges!

Här är en fullständig översikt med en omfattande diskussion och förklaring av olika typer av krypto börser som du kan använda för att köpa och sälja kryptos.Vi ger också en lista över ett urval av de viktigaste, pålitligaste och mest säkra kryptobörserna. Varje kryptobörs är en grind som öppnar dörren till den nya distribuerade världen av bitcoin, olika kryptovalutor och en mängd tokens.

De flesta kryptovalutabörser började ursprungligen som en vanlig bitcoin exchange. Sedan 2019 kunde varje Bitcoin-utbyte användas som en digital valutaväxling (DCE) eller digital tillgångsutbyte (DAE eller DAX) med flera digitala tillgångar. Termen "krypto exchange" är en förenklad förkortning för den mer formella termen "digital valuta" eller "tillgångsutbyte". Enkelt översatt till svenska, utan krusiduller, kan vi helt enkelt bara säga kryptobörser.

Sedan 2016 har utbudet av tillgångar och börser ökat betydligt. Förutom Bitcoin finns det tusentals olika digitala valutor (kryptovalutor) och tokens som baserar sig på blockkedjor och handlas på många olika typer av börser. Vi rekommenderar våra läsare att börja med bitcoin. Vi har skapat en investeringsguide som varnar läsarna om fallgropar med att handla och investera i andra kryptomynt än bitcoin på en kryptobörs och även andra risker som kan förekomma.

Kostnaderna varierar väldigt mycket ifrån börs till börs pga. (handelsavgifter). Det rekommenderas att öppna olika handelskonton och jämföra olika tjänster som är kända för sin säkerhet och tillförlitlighet. En viktig ny trend är att professionella utbyten erbjuder kryptostakingstjänster. Användare kan inte bara köpa och sälja kryptor utan också slå till. Detta tillåter användare att automatiskt tjäna passiv ränta på sina tillgångar. Det är viktigt att inte bara välja ett säkert utbyte utan se till att veta vad kostnaderna och hur handelsmiljön är på plattformen. Den internationella börsen Bitvavo uppfyller dessa krav efter många undersökningar som har genomförts av bitcoinverket.se´s team. I utlandet rankas även Binance Global, Bitfinexoch Hodl Hodl alltid högst i jämförande forskningsrapporter om säkerhet och pålitlighet. Nya generationens digitala börser, som t.ex AAX-börsen som kombinerar den senaste och bästa tekniken från olika aktiemarknader vilket också är intressanta att följa och testa. När det gäller ett väl fungerande decentraliserat utbyte har Hodl Hodl Exchange gjort stora framsteg.

Vad betyder de olika krypto exchange kategorierna?

Det finns olika typer av krypto exchanges tillgängliga som vi kategoriserar här först. Senare i artikeln kompletterar vi varje kategori med en lista över de tillhörande kryptobörserna.

Kategori 1. Handelsbörser – spot trading platforms

1.1. Det finns kryptobörser med låga avgifter. Bitvavo är en handelsplattform utrustad med Euro eller Dollar-handelskonton där du direkt kan handla fiat-valuta för kryptovaluta. Dessa typer av börser har sin egen orderbok och erbjuder de bästa priserna för den lägsta (avgiften). Bitvavo är den bästa och kryptobörsen med sin egen orderbok där du kan köpa bitcoin och olika kryptovalutor med olika betalningsmetoder för en maximal handelsprovision på 0,25%. Bitvavo har också en säker krypto staking infrastruktur där du tjänar ränta på dina krypto tillgångar som är försäkrade helt gratis. Detta betyder att du inte behöver oroa dig ifall någon skulle kunna komma åt dina tillgångar. Inte många krypto börser har lyckats göra detta. För mer information: Besök** Bitvavo Exchange.**

1.2. Det finns kryptobörser som erbjuder alla sorters möjliga tjänster och som utvecklas vidare för varje dag som går. Idag har de flesta krypto exchanges blivit kompletta kryptofinansieringsplattformar för spot & margin trading med, terminskontrakt, kreditfaciliteter, betalkort och ett brett utbud av krypto-tokens. Du måste vara uppmärksam. Var uppmärksam och dubbelkolla vad du har som hävstång (skuldinssättningsgrad) så innebär att du inte använder lånade pengar för att öka handelspositionen på spot- eller future markets. Handel med hävstång medför en hög risk för betydande förluster. Vi rekommenderar dig att inte göra detta ifall du inte är erfaren och vet vad du gör. Vilka är bra exempel på dessa kompletta kryptobörser?

 • **Binance **är den största och mest kompletta handelsplattformen för kryptovalutor i världen. Binance har inte bara ett högt användarantal utan också säkerhet och tillförlitlighet.
 • **Bitfinex **har gjort många innovationer och är mycket komplett när det gäller tjänster.
 • Changelly är också en pålitlig och säker exchange för snabba krypto köp m.m.
 • Paxful erbjuder också olika 350 olika betalningsmetoder som t.ex Swish.

Relaterade ämnen: