Coinbase Sverige Review 2023 - Är Coinbase en bra exchange för svenskar?

08-06-2024

Detta är en den nyaste recension av Coinbase i Sverige. I vår Coinbase review kommer för och nackdelarna med Coinbase att understrykas, samt våra egna erfarenheter av handelsplattformen och naturligtvis de bästa handelsalternativen för svenskar. I vår kompletta Coinbase review kommer följande fråga att besvaras: Är Coinbase en bra för svenskar?

Sammanfattning av Coinbase: Coinbase exchange är nu den största börsnoterade kryptovalutabörsen i världen. Företaget grundades 2012 och har alltid följt en "compliance first" policy, där de följer lagar och regler så strikt som möjligt. Coinbase har ingen etablering i Sverige, men opererar från Irland, Coinbase Europa Ltd, för att komma in på den europeiska marknaden. Kryptovalutabörsen är i nära kontakt med lokala lagstiftare och är transparent. Coinbase är en av de få kryptovaluta börserna som erbjuder handel med SEK. Coinbase Sverige marknaden i SEK kan omvandlas till 382 kryptovalutor. Coinbase erbjuder en användarvänlig handelsplats som gör det möjligt för alla att snabbt, enkelt och säkert köpa Bitcoin och krypto med svenska kronor. När det gäller sek-likviditeten på bitcoinmarknaden på respektive börs, är det lite skillnad. För den aktiva kryptohandeln i USDT är Coinbase inte riktigt den bästa handelsbörsen med alla hönsen hemma. För riskfylld kryptohandel är Bybit ett alternativ till Coinbase.

Introduktion till Coinbase

Coinbase är en av de säkraste kryptovalutabörserna i världen. Börsen erbjuder ett brett sortiment för att köpa, sälja och hantera Bitcoin och krypto. Coinbase riktar sig främst till unga människor, särskilt i USA och västvärlden, som blir alltmer medvetna om att det nuvarande finansiella systemet inte fungerar till deras fördel. Detta förklaras väl i Coinbases nya marknadsföringsvideo.

Coinbase Produkter & Tjänster

Coinbase erbjuder en rad olika produkter och tjänster som kommer ges en uppfattning om i vår Coinbase Sverige Review. Redaktionen på Bitcoinverket har testat och valt ut de mest märkvärdiga och populära "features" av Coinbase exchange:

Köpa/sälja Bitcoin på Coinbase

Alla Coinbase produkter och tjänster som finns tillgängliga via app och webb, och på båda enheterna ser det mycket snyggt ut. Köp och säljfunktionen är en enkel tjänst för att köpa krypto med svenska kronor. Svenska kronor, SEK på Coinbase är enkelt att sätta in med hjälp av en banköverföring, bankkort eller SEPA. Kostnaderna och spreadsen för att köpa och sälja krypto beräknas per order och anges i en exempelorder. Det går också att köpa krypto periodiskt: dagligen, veckovis eller månadsvis.

Coinbase wallet

Coinbase har en egen (separat) Web3 och bitcoin-wallet som kan användas för att lagra NFT:er, krypto och dapps. Det är en "self custody" plånbok där du kontrollerar nycklarna själv.

Coinbase Wallet introducerar nya sätt att göra överföringar av krypto enklare, snabbare och helt utan avgift. Coinbase användare kan nu skicka pengar på alla plattformar där de kan dela en länk, inklusive meddelandeappar som WhatsApp, iMessage, Telegram, samt via populära sociala medier, e-post och mer. Båda parter behöver en CoinBase wallet:

Enligt många recensioner på trustpilot överväger nackdelarna fördelarna när det kommer till Coinbase wallet. Eftersom plånboken är ägd och gjord av Coinbase erbjuder plånboken ingen fullständig anonymitet. Det är även en hot wallet, dvs. att den alltid är online och lätt tillgänglig för hackers & scams. Coinbase wallet rekomenderas inte för förvaring under lång tid av krypto. En kall plånbok som den nya Trezor Safe 3 är betydligt säkrare för långvarig hodling.

Coinbase Advanced Trade

Advanced Trade är den avancerade handelsplattformen hos Coinbase som passar för mer erfarna traders. Advanced Trade-avgifter baseras på en maker/taker-modell. Vanligtvis delas avgifterna som högst 0,4 % för maker och högst 0,6 % för taker, baserat på din 30-dagars efterföljande volym dessa kostnader minskar från 100.000 kr i handelsvolym.

Här är en snabb förklaring av Coinbase Advanced Trade maker och taker orders:

 • Maker orders: "Makers" skapar orders för andra handlare att ta. De tillför likviditet till marknaden. Dessa orders fylls inte omedelbart.
 • Taker orders: "Takers" tar orders skapade av makers. De tar bort likviditet från marknaden. Dessa orders görs till marknadspris och fylls omedelbart.

Coinbase futures (handel med hävstång) visas även på börsen, men är ännu inte tillgänglig. För futureshandel med kan en intresserad användare bättre testa handelsplattformen ByBit som är ett bättre alternativ för bitcoin trading. För mer information, läs följande ByBit-recension.

Coinbase EARN - Låna & Tjäna

Genom Coinbase staking kan olika kryptovaluta du har på handelsplattformen generera automatisk passiv ränta som varierar mellan 2% - 9% i APY dvs. Årlig procentuell avkastning. Du kan tjäna pengar med Coinbase Earn med kryptovaluta som till exempel AVAX, BNB, ETH och USDC, etc.

Med "låna" kan användare låna upp till maximalt 40% av sitt Bitcoinvärde. För närvarande tar Coinbase inte emot nya lån, men gamla användare kan fortfarande använda dem.

Coinbase för Företag

För företag finns det flera tjänster, såsom: institutionellt, ta emot krypto-betalningar, API:er, derivat och mer!

För- och nackdelar med Coinbase

Produkterna från Coinbase är verkligen toppen. Produkterna fungerar snabbt, ser bra ut, börsen har en mycket hög handelsvolym och likviditeten på börsen är djup främst i USDT och USDC. Detta gör att handel och köp och försäljning av krypto, superlätt och snabbt vilket däremot kommer med ett pris.

Fördelarna med Coinbase

 • Enkel Registrering: Öppna ett konto & slutför kundkännedom snabbt och enkelt.
 • Användarvänlig: Idealisk för nybörjare i Sverige.
 • Pålitlig: Väletablerat & regulerat företag med hög säkerhetsstandard och förvaring.
 • Handel med SEK/BTC: Omvandling med svenska kronor är möjligt på Coinbase.
 • Breda Valmöjligheter: Stöd för 382 kryptovalutor som Bitcoin
 • Säkerhetsåtgärder: Avancerade funktioner för att skydda dina tillgångar.
 • Användarupplevelse: Stilren interface, lättförståeligt för nybörjare.
 • Mobilapp: Full funktionalitet för iOS och Android.
 • Kundsupport: 24/7

Nackdelarna med Coinbase

 • Höga avgifter: Betydligt högre handelsavgifter i jämförelse med konkurrenter.
 • Ingen Full Anonymitet: På grund av reglering är användare inte helt anonyma.
 • Köp- och Säljgränser: Generösa gränser som kan ökas genom verifiering.

Låt oss diskutera de relativa för- och nackdelarna när det gäller likviditet ytterligare.

Coinbase likviditet

Om du som handlare är intresserad av sek-bitcoin-handel, är Coinbase ditt rätta val! Coinbase är en av de få börserna där de erbjuder handel med SEK valuta pairs. Kraken erbjuder även detta och kan fungera som ett europeiskt alternativ. Om du letar efter likvida kryptomarknader i USDT, bör du använda Coinbase eller Kraken enkelt omvandla SEK till USDT och sedan sätta in (USDT) på ett handelskonto hos Kucoin eller ByBit för handel med hävstång. För mer information, se Kucoin vs ByBit. Detta är för övrigt en mycket riskabel sysselsättning, vi rekommenderar våra läsare att endast handla i spot-bitcoin.

Coinbase Review - Betala extra för säkerhet?

Coinbase tar säkerhet, transparens och compliance med stort allvar. Det faktum att Coinbase valde Sverige och var den första internationella börsen som erbjöd handel med svenska kronor, ger det en starkt förtroende för svenskar. Detta undelättar även skattemässigt då man inte behöver deklarera på valuta omvandlingar innan man t.ex. väljer att köpa Bitcoin. Dessutom hålls dina digitala tillgångar separerade, och din krypto kommer alltid att vara din krypto. Dessa fördelar kommer dock med en prislapp: Coinbase har alltid varit känd som en av de dyrare kryptobörserna med en relativt hög handelsavgift, och det har (tyvärr) inte förändrats. Som kund måste du därför göra en avvägning: ger du starkt föredrag för säkerhet och tänker på lång sikt? Då är Coinbase ett bra val!

Konstigt nog följer Bitvavo samma strategi som Coinbase och har en jämförbar säkerhetsnivå eftersom Bitvavo bland annat använder sig av Coinbase Institutional Crypto Custody-tjänster: Coinbase står för säkerhet och stabilitet. För mer information: läs Coinbase vs Bitvavo

Coinbase - solid as a Rock

Det förtjänar att upprepas. Coinbase är den äldsta reglerade amerikanska kryptobörsen med ett "rock solid" rykte. Detta rykte har byggts upp under ledning av VD och medgrundare Brian Armstrong. Under hans ledning har Coinbase blivit en börsnoterad och en globalt reglerad börs. 2023 blev den till och med bitcoin-förvararen av valet för BlackRock för BlackRock Bitcoin ETF.

År 2023 blev det till och med Bitcoin förvaltaren av BlackRocks föredragna val för BlackRock Bitcoin ETF. Allt är bra med Coinbase. Börsen har inte många nackdelar; nackdelarna har mer att göra med kostnader och kanske produktutbudet. Coinbase är inte öppen för handel med kryptovalutafutures och marginalhandel. För en överlägsen, robust handelsplattform för de vilda kryptomarknaderna är Coinbase inte rätt ställe. I det fallet borde du testa ByBit.

Coinbase Sverige?

Huvudkontoret för Coinbase ligger i USA. I Europa verkar Coinbase genom ett dotterbolag i Irland: Coinbase Europe Ltd. Coinbase har ingen verksamhet i Sverige och är inte ett Svenkst företag. Coinbase har endast en marknad i Sverige och stödjer endast handel med svenska kronor SEK. En orderbok för SEK finns inte på Coinbase, Coinbase agerar som en krypto-mäklare när det kommer till användingen av SEK. Coinbase har ingen svensk kundsupport. Coinbase erbjuder inte heller en användarupplevelse på svenska. Däremot är Coinbase kundsupport tillgänglig 24/7 på engelska.

Våra erfarenheter med Coinbase

Våra erfarenheter är positiva! Coinbase är helt enkelt en mycket bra och smidig kryptoplattform. Kryptovalutor är enkla, snabba och säkra att köpa/sälja och plattformen använder populära betalningsmetoder som SEPA. Dessutom fungerar både appen och webben otroligt snabbt och du kan enkelt växla mellan olika tjänster och kryptomarknader. Precis som Bitvavo kan Coinbase drabbas av störningar vid överbelastning av servrar som stödjer Coinbase och konton. Under volatila marknader kan det uppstå enorma trafikstopp när alla försöker logga in och lägga nya ordrar.

Coinbase Review - Slutsats

Om du söker en säker kryptovalutabörs, eller en allt-i-ett kryptoplattform, med tjänster som staking, handel, enkelt köp och försäljning, plånböcker, NFT:er och mer, då är Coinbase rätt val för dig! Coinbase är faktiskt Bitvavos främsta konkurrent. Båda börserna har en mycket likvid euromarknad för bitcoin med mycket stora dagliga handelsvolymer. När det gäller säkerhet har Bitvavo en säkerhetsnivå som är jämförbar med Coinbase. Precis som BlackRock använder även Bitvavo Coinbase kryptoförvaringsfaciliteter. Bitvavo har lyckats bra med detta, men lutar sig i slutändan på Coinbases expertis. Bitvavo är ett billigare och jämförbart alternativ till Coinbase.

Om du är en aktiv handlare, skulle du faktiskt kunna öppna konton på båda börserna. Det är klokt att ha två olika goda handelskonton som ger dig tillgång till en likvid euromarknad för bitcoin och pålitliga banker. Vidare har Coinbase ett fint betalkort och vi bör inte lämna svenska företag i sticket.

Om du letar efter en börs där du kan handla fritt med terminskontrakt med hävstång med ett större utbud av såkallade shitcoins, bör du bäst utvärdera ByBit. Det beror på vad som är bäst för dig! Hur som helst, Coinbase är en utmärkt börs för svenskar att testa och vår bedömning av denna.

Relaterade artiklar: