ByBit Omdöme & Recension 2024

03-04-2024

Välkommen till en komplett recension av allt som handelsplattformen ByBit har att erbjuda. Vi börjar med en sammanfattning: ByBit recension.

Sedan starten 2018 har ByBit-börsen arbetat väl. ByBit började som en leverantör av bitcoin-derivat (perpetuals) och växte snabbt till en framgångsrik derivatbörs. År 2023 har ByBit-handelsplattformen utökats ordentligt med många produkter och blivit en stark konkurrent till Binance. ByBit har ett bättre VIP-program än Binance och har de lägsta avgifterna för VIP-handlare.

ByBit är nu en av de största börsarna i världen. Under första kvartalet 2023 handlades terminskontrakt för 982 miljarder dollar. ByBits plattform är särskilt lämplig för nybörjarhandlare som vill komma igång seriöst och naturligtvis perfekt för professionella handlare/traders. För forex-handlare som vill utforska kryptohandel har ByBit en MT4-handelsplattform med ultralåga kostnader och 0 pip spreads för en smidig handelsupplevelse.

Om du inte planerar att aktivt handla med hävstång, terminskontrakt, hävstångstokens, MT4-plattform osv., är det bäst att använda Bitvavo som din primära kryptobörs för direkthandel ... du kanske även kombinerar båda plattformarna för att dra nytta av det bästa från båda världar.

bybit recension

I denna ByBit-recension kommer vi att gå in i detalj på Bybit som utbyte och företag, de produkter som erbjuds och vi kommer att granska ämnen som tjänster, säkerhet och betalningsmetoder kritiskt. Så låt oss börja!

Vad är ByBit? Och vem är grundaren?

Bybit är en global kryptoderivatbörs designad för alla investerings institutioner, och vanliga traders. Bybit strävar efter att revolutionera dagens kryptomarknad genom att förena det bästa från kryptovalutor och traditionell finans för att skapa branschens säkraste, mest pålitliga, rättvisaste och mest användarvänliga handelsplattform.

ByBits "perpetual contracts", "dual price mechanism", "advanced matching engine" och 24/7 kundtjänst är bara några av de många funktionerna som gör Bybit till en av de bästa utbytena på marknaden.

Med sitt huvudkontor i Singapore består grundarteamet av erfarna investerare och finansiella aktörer från världsberömda företag som Morgan Stanley.

ByBit grundades i mars 2018 av Ben Zhou. Detta var, som vi säkert kommer ihåg, precis efter den enorma uppgången i december 2017 och under kryptokraschen i början av 2018. Enligt många "kryptoexperter" är en björnmarknad den bästa tiden att arbeta med ett kryptoprojekt, och när vi tittar på ByBit-utbytet kan det mycket väl vara sant! I skrivande stund (13 december 2023) är ByBit den fjärde största kryptobörsen i världen (baserat på daglig handelsvolym) med en spot-handelsvolym på över 761 miljoner euro och en total handelsvolym på cirka 8 miljarder euro.

ByBit erbjuder över 790 olika kryptovalutor och tjänster i 160 olika länder och har nu över 15 miljoner användare över hela världen. I dagsläget har företaget nästan 1 000 anställda över hela världen. En del av dessa är placerade i Dubai, där ByBit nu har sitt nya huvudkontor. Även Dubai är känt för sin kryptovänliga policy. ByBit har här erhållit en licens för Minimum Viable Product (MVP) från Dubais myndighet för virtuella tillgångar, Dubai's Virtual Assets Regulatory Authority (VARA). I Europa har ByBit erhållit en licens från tillsynsmyndigheten på Cypern.

Vad är Bybit känt för?

ByBit är blev känt för sina "perpetual contracts" som är en form av "terminskontrakt" men utan utgångsdatum. Produkten liknar i viss utsträckning spot trading (som den också försöker efterlikna), men med ett evigt kontrakt är det möjligt att använda hävstångseffekt. Genom hävstång kan en handlare ta en större finansiell position än vid en spot trade, men detta medför också högre risk.

Eftersom Bybit denna tjänst som sin första produkt blev de berömda; Bybit började som en handelsplattform som främst riktade sig till användare som vill bedriva aktiv handel. Dessa handlare hade (och har fortfarande) behov av specifika handelsprodukter. Därför började Bybit först år 2021 med "spot trading". Spot trading är en form av handel där efterfrågan och utbud på utbytet matchas baserat på pris. I denna handelsform finns ingen hävstångseffekt och/eller kontrakt involverade; en ren och enkel form av handel.

ByBit - den ideala börsen för API-handel och copy trading

Genom åren har Bybit alltid varit en plats för specifika produkter (vi kommer att återkomma till dessa produkter senare), och det som plattformen framför allt har blivit känd för är "API-handel" och "kopieringstrading". API står för "application programming interface" och innebär kort sagt att en API kan ansluta olika programvaruapplikationer med varandra och möjliggöra utbyte av data.

Med "API-handel" avses möjligheten för användare (läs: traders) att integrera sin egen handelsalgoritm i börsen. På så sätt handlar algoritmen för användaren och personen behöver inte ständigt sitta framför skärmen. Dessutom är det möjligt för externa företag att erbjuda en algoritm (som kan integreras på Bybit) till personer med ett Bybit-konto. Vad gäller kopieringstrading handlar det om en form av trading där en användare automatiskt kan följa de affärer som utförs av en vald trader.

Bybit uttrycker även sin avsikt att bli en ledande aktör inom branschen och ser sig själva som en riktig "kryptoark", en ganska djärv påstående enligt vår uppfattning. Bybit hävdar att de har tre områden där de som börs skulle prestera mycket bra: pålitlighet, produkter och möjligheter.

Slutligen känner vi till börsen som en sponsor av Max Verstappen! Sedan 2022 sponsrar Bybit Oracle Red Bull Racing-teamet, vilket innebär att Bybits logotyp är tydligt synlig under F1-loppen och på Max kläder. Med Max Verstappens prestationer lär Bybit inte heller vara missnöjda.

ByBit erbjuder en MetaTrader 4 (MT4) plattform!

När det gäller prestandan hos ByBit-plattformen är den imponerande. För närvarande är ByBit unik genom att erbjuda en handelsplattform för MetaTrader 4 (MT4) för de mest krävande handlarna. MT4 utvecklades ursprungligen 2005 av MetaQuotes och är mycket populär bland professionella handlare som är aktiva inom valutahandel och handel med index och råvaror via CFD:er. MT4 kan anpassas helt efter en handlares unika preferenser. Dessutom möjliggör det för handlaren att automatisera handeln med hjälp av parametrar och robotar. ByBit tar ut en avgift på 0,003 % med 0 pip spreads för en sömlös handelsupplevelse med för närvarande 20 olika perpetual kontrakt.

För mer information: ByBit MetaTrader

Likviditet och handelsvolym på Bybit

Denna ByBit-recension är inte komplett utan att vi tittar på siffrorna. Som vi nu vet är Bybit en av de största börserna globalt. Det breda utbudet av produkter gör det till en intressant plats för nybörjare, men framför allt för professionella kryptohandlare. Dessutom erbjuder Bybit företag/institutioner möjligheten att handla på börserna. Tyvärr är detta för närvarande inte möjligt för de flesta företag i Europa, inklusive svenska företag.

Eftersom många av användarna av Bybit kan beskrivas som "professionella", återspeglas detta även i handelsvolymen på börserna. För att vara en bra handelsplats för köp och försäljning av krypto måste volymen och likviditeten vara hög.

I Bybits halvårsrapport (2023), baserad på data från coinmarketcap, har det blivit tydligt att Bybit är den tredje största börserna globalt när det gäller derivathandel och den fjärde största när det gäller spotthandel. Dessutom har Bybit fått en "AAA-rating" baserat på dess likviditet, kvalifikationer och riskhantering. Under det första kvartalet 2023 hanterade Bybit en total handelsvolym på över $982 miljarder inom derivathandel och $48 miljarder inom spotthandel. För det andra kvartalet 2023 ser siffrorna ut som följer: $680 miljarder inom derivathandel och $48 miljarder inom spotthandel.

Den mest populära token både inom derivathandel och spotthandel var Bitcoin, handelsparet BTC-USDT. De fem populäraste altcoins var: Arbitrum (ARB), Sui (SUI), Aptos (APT), Angola (AGLA) och Blur (BLUR).

Och vid skrivande stund (27:e augusti 2023) är dessa de mest handlade kryptovalutorna baserat på cirka 24 timmars spot handelsvolym:

Baserat på handelsvolymen kan vi dra slutsatsen att börserna lämpar sig väl för professionella kryptohandlare.

 • Bitcoin (BTC) → 214 miljoner euro
 • Ethereum (ETH) → 104,70 miljoner euro
 • USD Coin (USDC) → 30,50 miljoner euro
 • Ripple (XRP) → 22,30 miljoner euro
 • Mantle (MNT) → 10,50 miljoner euro
 • Dogecoin (DOGE) → 9 miljoner euro
 • Worldcoin (WLD) → 8,90 miljoner euro
 • Solana (SOL) → 8,75 miljoner euro
 • Litecoin (LTC) → 8,70 miljoner euro
 • Shiba Inu (SHIB) → 4,60 miljoner euro
 • För mer information: Besök Bybit

ByBit Recension - produkter och funktioner

Förutom MT4-handelsmiljön erbjuder ByBit ett brett utbud av produkter och tjänster. Det är för många för att diskutera här i detalj, men nedan kommer vi att sammanfatta några av dessa produkter.

OBS: Några produkter är inte tillgängliga för användare i Sverige. Därmed kommer vi endast att beskriva de produkter som finns på plattformen för svenska användare. Dessutom medför många av dessa produkter en högre finansiell risk. Se därför till att du alltid sätter dig in i dem ordentligt innan du använder dem!

ByBit Handelsalternativ

One Click Buy & Convert: Detta är de enklaste sätten att köpa kryptovalutor på ByBit. Med One Click Buy avses en mycket enkel metod för att snabbt och smidigt köpa kryptovalutor. På 3 enkla steg kan du köpa krypto med detta verktyg: ange önskat belopp, koppla en betalningsmetod (detta kan även vara ditt ByBit-kort) och välj din valuta t.ex SEK. Det är alltså möjligt att sätta in pengar på ditt konto för att sedan använda ditt ByBit-kort för kryptoköp, vi kommer att gå igenom detta senare. Med konverteringsalternativet kan du direkt och utan kostnad växla kryptovalutor (t.ex. SEK till BTC).

Återkommande köp (ByBit DCA): Det är även möjligt att göra kryptoköp dagligen, veckovis eller månadsvis för en fast summa med hjälp av "recurring buy" -alternativet. Slutligen kan du även använda "convert" -verktyget för att med ett klick växla ditt krypto; t.ex. från Bitcoin till Ethereum eller från Bitcoin till USDT.

Spot-handel: Spot-handel är ett enkelt sätt att handla och ByBit lanserade sitt spot-plattform först 2021. Med spot-handel kan du enkelt köpa och sälja kryptovalutor på börsen. Efterfrågan och utbud matchas snabbt här, så du kan själv snabbt köpa eller sälja Bitcoin och kryptovalutor.

Hävstångsprodukter: ByBit erbjuder hävstångsprodukter utan likvidationsrisk. Detta är en krypto-derivat som gör det möjligt för handlare att dra nytta av vissa kryptovalutor med hävstångseffekt utan att behöva hantera marginalkrav. De är utformade för att erbjuda handlare ett förenklat sätt att handla hävstångspositioner i kryptovalutor, vilket gör att de kan ta långa eller korta positioner med hävstångseffekt utan att ständigt behöva hantera sina marginaler.

Derivathandel: Med derivathandel avses olika finansiella produkter som möjliggör spekulation baserat på prisrörelser, i vårt fall kryptopriser. Vid denna typ av handel äger inte handlaren själva kryptovalutan. Några exempel på derivat är terminskontrakt, eviga kontrakt och optionshandel.

Copy Trading: Detta är en form av kryptohandel där du följer "topptraders" på ByBit. Du kan placera medel (t.ex. USDT) på ditt konto för att sedan "satsa" på en trader som du anser vara bra. Det finns mycket information om dessa "topptraders" på börsen, och baserat på den informationen väljer du den du vill följa. Copy trading är således en form av derivat, eftersom du inte alltid äger den specifika kryptovalutan som handlas av "topptradern".

Handelsbotar: Du kan bygga din egen handelsbot på plattformen, inklusive en spot-grid och en futures-grid. Dessutom kan du helt enkelt ställa in din egen DCA-bot.

ByBit Finans

ByBit erbjuder en kreditmarknadsplats och andra sätt att tjäna avkastning på digitala tillgångar. Här diskuterar vi några funktioner som du hittar på ByBit Finance-plattformen:

ByBit Earn: ByBits "Earn"-program är ganska omfattande och det finns olika produkter att använda. Vi kommer kortfattat att gå igenom "staking" och "lending" alternativen. Det är viktigt att börja med skillnaden mellan dessa två produkter: vid staking deltar en "staker" i konsensusmekanismen för en Proof of Stake-blockkedja. Detta hjälper stakern att säkra nätverket och validera transaktioner. Om du alltså "stakar" dina mynt (till exempel genom att hålla dem i en viss plånbok eller på en börskonto i en staking-pool) belönas du med vecko- eller månatliga belöningar. ByBit Earn inkluderar även sparande, likviditetsutvinning, dubbla tillgångar, ETH 2.0-staking-alternativ med mera.

ByBit Loans & Lending: Vid lending fungerar det annorlunda; här lånar du faktiskt ut ditt krypto till andra användare på börsern och blir belönad för det. Dessa användare måste sedan betala tillbaka det inom exempelvis en vecka/månad. ByBit erbjuder flera staking-pools för olika mynt, och erbjuder även olika former av utlåning med olika mynt.

ByBit Card: ByBit har ett eget betalkort i samarbete med Mastercard. Detta gör att kortet kan användas hos över 90 miljoner handlare. När du har en ByBit-konto kan du ansöka om ett betalkort. Det finns både en fysisk och en digital version av kortet tillgänglig. Det fysiska kortet skickas med posten till din bostadsadress och kan användas så snart du får det. Den digitala versionen av kortet kan användas direkt online, till exempel i en webbutik. Båda korten kan användas så snart det finns medel på ditt ByBit-konto. Det tillkommer inga fasta avgifter eller dolda avgifter för kortet.

ByBit Web 3 & DeFi-applikationer

ByBit erbjuder även produkter för att få tillgång till världen av Web3 och DeFi. ByBit bygger ett eget ekosystem för Web3 och DeFi.

ByBit Wallet: ByBit har utvecklat en kryptoplånbok som ger användaren tillgång till Web3-applikationer och utbytesalternativ från bland annat ByBit.

NFT Marknadsplats: På ByBits marknadsplats för icke-fungerande tokens (NFT) kan du både lära dig om NFT och köpa/sälja dem. Marknadsplatsen passar både nybörjare och de som redan har handlat med NFT.

ApeX: Detta är ByBits decentraliserade handelsbörs för derivat.

Initial DEX Offerings (IDO): Användare kan investera i nya crowdfunding-initiativ (tokens) från nya projekt som genomförs via en decentraliserad börsmarknad.

ByBit Learn - Utbildning för framgång

ByBit lägger också mycket resurser på utbildning. Utan utbildning ingen framgång. Varje användare måste fortsätta lära sig om kryptomarknaderna och möjligheterna med ByBit-plattformen. På ByBit Learn kan användare lära sig om alla produkter, mynt, NFT:er med mera. I Learn-sektionen har du till exempel sidan "discover altcoins", där du hittar information om populära och trendande altcoins. Du kan även hitta information om varje kryptosegment: DeFi, GameFi, Metaverse, Memes och mer!

Dessutom kan du lära dig hur du handlar på ByBit-plattformen. Nedan kan du titta på en tutorial från ByBit om leveraged tokens:

Intresserad? Besök ByBit Learn för att lära dig allt om plattformen i minsta detalj!

Recension av ByBit - Är ByBit en pålitlig börs?

På webbplatsen påstår ByBit att de har en funktionalitet för börsen på 99,99%, vilket borde innebära att börsen är ~ alltid igång och tillgänglig. Dessutom är det inga (stora) kända problem med börsen. Enligt vår erfarenhet har ByBit alltid fungerat bra, även under björnmarknader och krypto-krascher på börsar som FTX.

Huvudkontoret är som sagt beläget i Singapore. Singapore har en mycket respekterad och pålitlig status inom finansvärlden. Det är en plats där många internationella företag är etablerade. Bybit har också officiellt en filial i Dubai från och med 2023, där en relativt liten del av teamet finns.

ByBits Proof of Reserves

ByBit har, precis som många andra börser, en "Proof of Reserves" (PoR). Med denna PoR ger en börs fullständig transparens när det gäller sina kassareserver. Dessa kassareserver består av både fiat-valutor (pengar) och krypto-reserver. ByBits kassareserver (augusti 2023) ser ut som följer:

 • Bitcoin (BTC) har en reservprocent på 106%
 • Ethereum (ETH) har en reservprocent på 101%
 • Tether (USDT) har en reservprocent på 104%
 • USD Coin (USDC) har en reservprocent på 104%

Ovanstående PoR-siffror har rapporterats (av ByBit) den 14 juni 2023

Förutom detta har ByBit officiellt ett instrumentbräde hos den oberoende revisorn "Nansen". Som tidigare nämnts, enligt recensionen av kryptobörsen KuCoin, är Nansen ett (oberoende) företag inom blockchain-analys som förbättrar on-chain-data med uppgifter från miljontals plånböcker, inklusive ByBits. Därför hittar du ByBits instrumentbräde på Nansens webbplats.

Förtroendesiffran på Coingecko är utmärkt med en poäng på 10. Förtroendesiffran är en bedömningsalgoritm utvecklad av CoinGecko för att utvärdera legitimiteten hos en börs handelsvolym. Förtroendesiffran beräknas utifrån en rad statistik, som likviditet, verksamhetens omfattning, cybersäkerhet och mer.

Recension av ByBit - Är ByBit säkert?

År 2021 vann Bybit priset "Mest Pålitliga Handelsplattform Europa". Detta pris tilldelades dem av International Business Magazine. Vid den tiden då Bybit mottog detta pris hade börsen bara funnits i drygt tre år, vilket är en imponerande prestation och det visar det förtroende som användarna och kritikerna har för plattformen. Vi kommer att gå igenom de säkerhetsåtgärder som Bybit vidtar:

Tredubbel Fond- och Plattformsäkerhet: Bybit skyddar kundernas medel offline i "cold wallets" (kalla plånböcker). Dessa plånböcker är inte anslutna till internet och är därför säkrare än "varma" eller "heta" plånböcker (som är anslutna till internet). Dessutom skyddas åtkomsten till medlen på tre sätt: genom "multi signature", "Trusted Execution Environment" (TEE) och genom "Threshold Signature Schemes" (TSS). De publicerar även regelbundet en översikt över PoR och den granskas också av en oberoende part.

Sekretessskydd: Bybit påstår att de är fullständigt transparenta när det gäller användardata som de samlar in. Dessutom arbetar de enligt en "privacy-first" filosofi i alla produkter och tjänster som är tillgängliga på plattformen.

Avancerat Dataskydd: All data som samlas in av Bybit är helt krypterad under lagring och bearbetning. Dessutom är all tillgång till konton föremål för strikta auktorisationskontroller för att säkerställa att endast du har tillgång till ditt konto. Detta kan inkludera säkerhetsåtgärder som 2FA-kontroll, e-postkontroll eller till exempel anti-phishing-kod.

Övervakning i realtid: Alla konton övervakas i realtid via säkerhetssystemet. Det innebär att om ett konto uppvisar misstänkt aktivitet vidtas omedelbara åtgärder. Det kan till exempel vara att uttagsfunktionen tillfälligt inaktiveras som en försiktighetsåtgärd.

Säkerhet i kärnan: Plattformen är utformad med ett "security first" tillvägagångssätt. Säkerheten har genomgående övervägts och testats noggrant. Dessutom har de en pågående "bug bounty" (sårbarhetsjakt) -program som syftar till att hitta möjliga säkerhetsbrister.

Utmärkt CER-betyg: ByBits CER-betyg är det bästa med en AAA-betyg för de vidtagna säkerhetsåtgärderna.

Baserat på all denna information kan man dra slutsatsen att ByBit är en säker börs.

Recension av ByBit - Vilka är standardavgifterna?

Bybit finns inte i topp 5 bland de största kryptobörserna i världen av en slump, således är avgifterna här också konkurrenskraftiga. Bybit har alltid fokuserat på de "stora" handlarna, som har och fortfarande bringar betydande volymer till börsen. I utbyte mot denna volym erbjuder Bybit mer förmånliga priser än sina konkurrenter. Vi kommer här att ge en kort översikt över avgifterna. För all information, kolla denna avgiftsstruktursida med alla handelskostnader hos Bybit som standard. ByBit har även inrättat ett speciellt VIP-program för professionella handlare med betydande kapital (från $50 000). Mer om det senare.

"Maker" och "taker" -avgifter för: spot trading börjar på minst 0,1% och 0,1%, avgifterna för evigvarande och terminshandel börjar på minst 0,0550% och 0,0200% och avgifterna för USDC-optionshandel börjar på minst 0,0300% och 0,0300%. För alla dessa avgifter gäller att ju mer medel (pengar) du håller på ditt konto, desto lägre kommer avgifterna att vara. Ju högre ditt handelsvolym, desto högre blir ditt "VIP"-nivå som kund. Observera dock att detta gäller för relativt stora balanser.

ByBit VIP-program för lägre avgifter

ByBit har inrättat ett attraktivt och konkurrenskraftigt VIP-program. Planerar du att handla för mer än $50 000? Då är detta VIP-program mycket intressant. En handlare som deltar i VIP-programmet kommer även att ha en egen kontaktpunkt och en personlig VIP-manager.

VIP-handlare kan njuta av konkurrenskraftiga maker- och taker-handelskostnader och maximera sin nettovinst på varje transaktion, oavsett handelsvolym.

VIP-handlare kan också låsa upp högre uttagsgränser, rabatter och tillgång till exklusiva evenemang.

Alla avgiftsstrukturer för Spot, Contract och Options har reviderats för att optimera utgifterna för handelsavgifter. ByBit har det mest konkurrenskraftiga VIP-programmet jämfört med andra börser, inklusive Binance. ByBit försöker med sitt VIP-program locka stora handlare som är aktiva på Binance att byta till ByBit.

Bybit VIP-kostnader för spot trading

Spot trading syftar till att köpa och sälja kryptokurser till ett fast pris för omedelbar avveckling. Detta inkluderar ofta realtidsförsäljning av specifika par som BTC-USDT eller ETH-USDC. Nedan är spot trading-avgifterna som gäller för spot trading och marginalhandel på grundval av respektive VIP-nivå:

    Maker Fee: Taker Fee:
Non-VIP	0,1000%	- 0,1000%
VIP 1	0,0400%	- 0,0600%
VIP 2	0,0250%	- 0,0500%
VIP 3	0,0200%	- 0,0450%
VIP 4	0,0150%	- 0,0400%
VIP 5	0,0125%	- 0,0350%
Supreme VIP	0,0050%	- 0,0200%
Pro 1	0,0150%	- 0,0400%
Pro 2	0,0125%	- 0,0350%
Pro 3	0,0100%	- 0,0300%
Pro 4	0,0075%	- 0,0250%
Pro 5	0,0050%	- 0,0200%

Bybit VIP-kostnader för terminshandel och derivat

Futures- och derivathandel syftar till att köpa och sälja avtalskontrakt för framtida priser på kryptokurser. Exempel på sådana kontrakt inkluderar USDT Perpetual- och USDC Perpetual-kontrakt som använder USDT och USDC som säkerhet och inte har något förfallodatum, Inverse Perpetual-kontrakt som använder önskad krypto som säkerhet och inte har något förfallodatum, och Inverse Futures-kontrakt som använder önskad krypto som säkerhet och har förutbestämda förfallodatum.

Nedan följer en översikt över VIP-handelsavgifterna för termins- och derivathandel:

    Maker Fee: Taker Fee:
Non-VIP	0,0200%	- 0,0550%
VIP 1	0,0180%	- 0,0400%
VIP 2	0,0160%	- 0,0375%
VIP 3	0,0140%	- 0,0350%
VIP 4	0,0120%	- 0,0320%
VIP 5	0,0100%	- 0,0320%
Supreme VIP	0%	- 0,0300%
Pro 1	0,0100%	- 0,0320%
Pro 2	0,0050%	- 0,0320%
Pro 3	0,0000%	- 0,0300%
Pro 4	0,0000%	- 0,0275%
Pro 5	0,0000%	- 0,0250%

Köpa kryptovaluta på ByBit med Svenska Kronor (SEK)?

Det är fullt möjligt och enklast att köpa krypto med SEK på ByBit genom "One-Click-Buy" funktionen. Dessvärre erbjuder inte ByBit Swish som betalningsmetod men SEPA

Här nedan kommer är en kort förklaring till hur man gör:

Steg 1: Skriv in hur mycket av vald kryptovaluta du vill köpa eller hur mycket SEK du vill använda för att köpa din valda kryptovaluta:

Steg 2: Sedan välj betalningsmetod och färdigställ köpet/överföringen

För större transaktioner och överföringar rekommenderar vi att göra en SEPA överföring med IBAN för lägre avgifter.

Tips: Ifall du har en internetbank som Revolut,Wise eller Zen.com så kan du köpa krypto P2P på ByBit.

Självklart kan du också skicka kryptovaluta till ditt ByBit-konto och ta ut krypto till en extern plånbok eller en annan börs. På så sätt skulle du kunna kombinera ett Bitvavo-konto med ett ByBit-konto. På Bitvavo köper du USDT för att sedan sätta in det på ditt ByBit-konto för handel.

Slutligen, om du har ett Bybit-kort kan du också köpa kryptovaluta med detta kort (när det finns medel på ditt konto). När du sedan säljer din krypto på börsen kan du återigen göra dina pengar tillgängliga på Bybit-kortet.

Fördelar och nackdelar med ByBit

I detta avsnitt diskuterar vi alla viktiga fördelar och nackdelar vi har observerat vid utvärderingen av ByBit-utbytet.

Fördelarna med ByBit:

Låt oss börja med de viktigaste fördelar med ByBit:

 • Mycket hög handelsvolym på spotmarknaden på utbytet (cirka 761 miljoner euro den 3 augusti 2023)
 • Cirka 800 olika kryptovalutor att handla med
 • Enkel och snabb kryptoköp via Apple Pay/Google Pay
 • Enkel och snabb kryptoköp och försäljning via SEPA
 • ByBit-kort kan användas hos miljontals återförsäljare och finns både i en fysisk och en digital version. Kortet kan också användas på plattformen själv för köp.
 • Utbytet erbjuder full transparens gällande sina kassareserver (Proof of Funds). Denna PoR har också verifierats av det oberoende blockkedjeanalysföretaget Nansen.
 • Toppklassiga säkerhetsåtgärder och säkerhetsprotokoll för att skydda både kundfonder och kunddata.
 • Konkurrenskraftiga handelsavgifter och möjlighet till rabatt på handelskostnader genom att behålla medel på utbytet.
 • Ett brett och varierat utbud av olika produkter och tjänster: spot-handel, terminshandel, perp-kontrakt, swap, ränte avkastning, API- och bot-handel, NFT och mycket mer!
 • Det breda utbudet av olika produkter och tjänster gör ByBit till en idealisk plats för både nya och erfarna krypto-handlare.
 • ByBit MT4-konto ger erfarna valutahandlare möjlighet att enkelt handla på ByBit.
 • Både appen och skrivbordsversionen av utbytet är utmärkta när det gäller funktioner, användargränssnitt och användarupplevelse. Allt fungerar snabbt, smidigt och är överskådligt!
 • Bybit erbjuder också en praktisk funktion för att hämta ut dina handelsdata i en Excel-fil.
 • Bybit erbjuder en överskådlig sparplattform (Bybit Savings) med konkurrenskraftiga "belöningar".
 • ByBit-appen är mycket enkel och överskådlig att använda.
 • Kundsupportavdelningen är tillgänglig 24/7 på flera språk (snart även på nederländska).
 • Vad som är särskilt spännande för erfarna kryptohandlare med detta utbyte är att ByBit ofta håller "handelstävlingar" där fina priser kan vinnas!
 • Genom att registrera dig via denna länk har du möjlighet att direkt få bonusar och/eller mysterieboxar. Dessutom finns det också bonusar tillgängliga direkt när du registrerar ett konto via denna länk och även när du sätter in medel på ditt ByBit-konto! För mer information: besök ByBit.

Nackdelar med ByBit:

 • ByBit har ingen officiell registrering i Sverige (eller Europa)
 • ByBits kontor är beläget i Singapore och Dubai
 • Kundsupport kan inte nås via telefon
 • Betalningar med exempelvis kreditkort är inte möjliga
 • Ett stort utbud av produkter och tjänster kan göra plattformen oöverskådlig för nybörjare
 • Ingen integration med Bitcoin Lightning

Snabbfakta om ByBit

Här är några av de viktigaste punkterna om ByBit börsen:

 • En av de mest besökta krypto-utbytena med över 15 miljoner användare. Det kallar sig själv "Crypto Ark" och "Gateway to Web3" för kryptoinvesterare.
 • Daglig handelsvolym på över 10 miljarder dollar.
 • Handelsplattform och handelspar: 500+ handelspar (spot & derivat) - mest likvida derivatbörs med en matchningsmotor med 100 000 TPS och 99,99% systemtid.
 • Handelsalternativ: Copy Trading, AI-drivna robotar, diagram och handelsverktyg, högfrekvent handel med kraftfull API,
 • MT4-stöd: Ja!
 • Proof of Reserves: Ja!
 • Registreringsbonusar: Ja!
 • Mäklarprogram: Ja!
 • Market Maker Program: Ja!
 • VIP-program: Ja!
 • Institutionella tjänster: Ja!
 • NFT-marknadsplats: Ja!
 • P2P-handel: Ja!
 • Startår: 2018
 • Huvudkontor: Dubai, Förenade Arabemiraten
 • Medgrundare och VD: Ben Zhou

Våra erfarenheter och personlig erfarenget med ByBit

Våra erfarenheter med ByBit-utbytet har hittills varit mycket positiva. Det finns också få (stora) problem med utbytet. ByBit ger också tydlig information om vilka tjänster som är tillgängliga och inte tillgängliga för svenska användare. Slutligen; ByBit erbjuder inga betalningstjänster som enligt Finansinspektionens regler inte skulle vara tillåtna, så vi kan dra slutsatsen till att ByBit gör sitt bästa för att vara så regulerade som möjligt.

ByBit har funnits i knappt 5 år men har under den tiden tagit betydande steg när det gäller funktionalitet, likviditet, tillförlitlighet, produkter/tjänster, handelskostnader och allmän användarvänlighet. Utbytet använder den senaste mjukvaran när det gäller säkerhet och handelstekniker, och som användare drar du nytta av detta. Köp och försäljning av krypto görs enkelt genom det breda produktutbudet, vilket gör att plattformen passar bra för att utveckla dig som handlare.

Det är också väldigt bra att kundsupporten är tillgänglig 24 timmar om dagen, 7 dagar i veckan. Kundsupporten nås via en livechatt, även om kontakt med kundtjänst via telefon kanske skulle vara ännu bättre, fungerar det bra enligt vår erfarenhet. Dessutom hade vi kontakt med kundsupporten via e-post, och det gick otroligt snabbt. Vi har inte tidigare upplevt detta på andra (internationella) utbyten... ett stort plus för ByBit!

Slutligen är mängden information som är tillgänglig om olika ämnen mycket bra om du som nybörjare inom kryptohandel vill lära dig om den fascinerande världen av web3!

Erfarenheterna från andra användare har delats genom recensioner på Trustpilot. Här har det ofta klagats över insättningar och uttag av euro. Dessutom uppges kundsupporten vara långsam.

Trustscore på Coingecko är utmärkt: 10 poäng.

Slutsats ByBit Recension

Vår slutsats när det gäller ByBit är mycket positiv. Utbytet utstrålar pålitlighet, professionalitet, tillgänglighet och säkerhet. Dessa är mycket viktiga faktorer när det gäller att välja en bra krypto-exchange.

ByBit hävdar att de investerar kraftigt i sin säkerhet och erbjuder samtidigt fullständig transparens när det gäller företagets kassareserver. Dessa är grundläggande saker som helt enkelt måste vara i ordning, och det är definitivt fallet med ByBit.

Och när det gäller handel på utbytet själv; både appen och skrivbordsversionen är rena, överskådliga och enkla att använda. Och om du vill ha en enklare metod för att köpa eller sälja kryptovalutor? Eller vill du gå fullt ut i "pro-läge"? ByBit har båda alternativen!

ByBit har till och med en MT4-plattform för de mest krävande handlarna inom tradfi som vill handla professionellt med bitcoin perpetuals. ByBit är nu det bästa krypto-utbytet för forexhandlare och andra institutionella handlare som vill arbeta med MT4. ByBit har skapat det bästa VIP-programmet för denna typ av handlare jämfört med andra utbyten.

ByBit har också alla produkter som en kryptoentusiast kan önska sig, inklusive tillgång till Web3- och DeFi-applikationer samt en kreditmarknadsplats (ByBit Finance).

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att ByBit är en utmärkt börs för all möjlig kryptohandel. ByBit är särskilt lämplig för dem som vill handla med kryptovalutor och ha tillgång till alla funktioner. Självklart kan även nybörjare använda ByBit med alternativen One-Click-Buy och Crypto Convert.

Det är alltid rekommenderat att använda en egen extern krypto och bitcoin-wallet där du själv kontrollerar dina privata nycklar. Vi upprepar det igen → "not your keys not your coins".

Har du blivit entusiastisk och vill komma igång direkt?

Klicka här & skapa ett konto via denna länk och ha möjlighet att få dina välkomstbonusar. Lycka till!

OBS: Denna recension ska enbart ses som informativ och främjar därmed INTE någon av Bybits tjänster.