Är FTX Exchange en bra börs?

20-07-2022

FTX Exchange är en nykommen aktiv börs för handel med bland annat kryptovalutor som BTC, ETH m.m. Internationella värdepapper inom aktie bolag såsom Amazon och Tesla går även att köpa på FTX börs. På FTX kan du köpa Bitcoin-terminskontrakt vilket är en lättnad för många som vill investera i Bitcoin eftersom du inte behöver äga dina bitcoins självmant. FTX Exchange innoverar och integrerar den senaste tekniken för att vidareutveckla sig till en ny generation av digitala tillgångar och derivatutbyte. FTX Exchange har blivit en stor succe för många traders (handlare) eftersom på deras börs erbjuder köp och handel av alla möjliga aktier, kryptovalutor, värdepapper och terminskontrakt deras börs vilket är revolitionerande.

Introduktion till FTX

Denna typ börs som FTX kallas oftast för en cryptocurrency derivatives exchange. FTX har utvecklats av professionella traders (handlare). Den inovativa aktiva börsen som FTX erbjuder lämplig för alla och är inte begränsad till derivat. Nybörjare kan istället enkelt handla kryprovalutor och även värdepapper för t.ex (Amazon, Facebook etc.) med FTX. FTX är utmärkt för någon som vill investera i Bitcoin men själv inte vill ta ansvaret att förvara sina bitcoins, då man kan köpa ett Bitcoin-terminskontrakt på FTX Exchange. FTX Exchange lanserades genom Alameda Research de vill ge FTX Exchange börsen en egen avancerad likvidationsmonitor och ett backstop-likviditetsleverantörssystem som erbjuder en trestegslösning för hantering av marginalanrop och undvikande av återfall. Du kan också handla med alla derivat med bara en marginalplånbok. FTX börsen specialliserar på att erbjuda Leveraged Futures-tokens och DeFi-terminskontrakt inom kryptovalutor! I videon nedan kan du se en bra genomgång om FTX-derivatutbytet:

Öppna ditt egna konto på FTX Exchange och få 5% Rabatt på alla dina affärer redan nu!

Det unika med FTX Exchange börsen:

FTX har roterande terminskontrakt och terminskontrakt som löper ut kvartalsvis. Inte bara erbjuder de terminskontrakt för de flesta flytande kryptor som Bitcoin, men också mindre kända kryptovalutor som BNB och en mängd defi-tokens. Att detta erbjuds på en och samma börs där värdepapper och aktier även säljs gör FTX Exchange en väldigt unik organiserad börs där alla tänkbara investeringar i framtiden kommer samlas på en och samma handelsplats och börs.

FTX Exchange Index Futures:

Det som också är unikt med FTX-handelsplattformen är att Index Futures erbjuds för bland annat stora cap-mynt och växlingstoken. Följande cryptocurrency Index Futures är tillgängliga:

  • BTC: ett terminskontrakt som representerar det aktuella index (värde) av Bitcoin!
  • ALT: ett terminskontrakt på ett index över de viktigaste och mest likvida altcoins.
  • MID: ett terminskontrakt på ett index över medelstora valutor som ADA, NEO, ONT, DOGE och BTT!
  • EXCH: ett terminskontrakt på ett index över de viktigaste exchange tokens!
  • DRGN: ett terminskontrakt för ett index över större kinesiska projekt

Läs mer om terminskontrakt och Index Futures på FTX Exchange!

FTT - FTX-token

FTT är en växlings token för FTX. Det socialiserar vinsten över försäkringsfondens tokeninnehavare på FTX. Dessutom köper och bränner FTX FTT-tokens i omlopp motsvarande 33% av alla avgifter som genereras på FTX-marknader. FTT-innehavare har rätt till ränterabatt och smalare OTC-spread. Dessutom kan FTT användas som säkerhet på FTX. Om du vill vara en del av FTX-communityn och använda handelsplattformen kan du överväga att köpa FTT-token. För mer information: FTX-handelsplattform.

FTX Exchange Leveraged Tokens

FTX har också såkallade leveraged tokens, FTX Bull och Bear-tokens, som bättre hjälper traders att hantera sin skuldsättningsmarginal automatiskt och undvika likvidationer. Risker och nödvändiga säkerheter behöver inte längre hanteras i detalj av en näringsidkare. De ger ytterligare bekvämlighet för handel och kräver ingen säkerhet. Till exempel finns det FTX leverage Tokens för DeFi-marknaden där du omedelbart kan ta en KORT eller LÅNG som det kallas då du har en (maximal 3X skuldsättningsgrad) -position utan marginal.

FTX Exchange Future Move-kontrakter

FTX är den första handelsplattformen som erbjuder MOVE-terminskontrakt. Dessa unika avtal löser sig baserat på den absoluta förändringen i priset på en kryptovaluta utan att fastställa riktningen över en viss period. FTX handlar MOVE framtida kontrakt dagligen, veckovis och kvartalsvis.

FTX Exchange - CME Equity and Digital Assets AG samarbete

FTX har samarbetat med två finansinstitut för att inkludera CM Equity AG och Digital Assets AG för att möjliggöra tokeniserad aktiehandel. FTX-användare kan nu också handla Apple, Amazon, Tesla och populära index aktier som S&P 500. FTX innoverar och integrerar ny teknik för att vidareutvecklas till en ny generation börs.

FTX Exchange - Binance samarbete

FTX har ett unikt partnerskap med Binance. FTX har därför en professionell BNB-spot- och terminsmarknad. FTX lade också till Binance stablecoin BUSD. BNB kan också användas som säkerhet på FTX. Denna stablecoin BUSD som är en kryptovaluta är gjord så att den följer dollars i verkligheten. Dessutom har Alameda Research samarbetat med Binance för att tillhandahålla god ömsesidig likviditet över alla handelsprodukter och varumärken som Binance.com, Binance OTC och Binance.US. FTX Exchange har också andra välkända samarbetspartners, inklusive: Bitfinex, Coingecko, Consensus och naturligtvis ovannämnda Binance. Ett annat speciellt samarbete FTX har är med Serum-projektet som byggs på Solana.

Slutsats om FTX Exchange

Börsen FTX Exchange för delvis kryptoderivat må vara ung och nytänkade, men FTX har skapats mycket professionellt med många innovativa produkter och funktioner. Därmed kommer FTX lätt att kunna konkurrera med andra kryptorelaterade börser som ByBit och Bitmex. Partnerskapet med Binance ser mycket lovande ut och kommer att ge börsen den nödvändiga likviditeten. Dessutom erbjuder FTX sina användare att handla med populära aktier och index. FTX Exchange är ett konkret bevis på att fler och fler kryptobörser blir kommer till att bli en enda butik för Bitcoin, kryptovalutor, valutor, värdepapper och tokeniserade tillgångar.

FTX-börsen har också sin egen FTT-token som kan ge olika fördelar för användarna av plattformen, såsom att få lägre provisioner, rabatter och socialiserad vinstdelning genom försäkringsfonden. Vi kommer att hålla ett öga på utvecklingen.

Vill du fördjupa dig mer? Läs mer på FTX Exchange!

undefined || '' || '' || '' || '' || ''