Bitvavo Review - Är denna börs pålitlig och säker? De 10 fördelarna med att använda Bitvavo

03-04-2024

Sammanfattning av vår recension om Bitvavo: Sedan 2021 har vi följt utvecklingen av Bitvavo och andvänder handelsplattformen regelbundet. Denna svenska Bitvavo-recension publicerades först den 26.01.2021. Och uppdateras ofta med den senaste relevanta informationen.

Bitvavo har kommit långt på kort tid. Vad är Bitvavo? Bitvavo är en mycket användarvänlig, stabil, pålitlig och billig exchange (börs) för bitcoin och digitala (blockchain) tillgångar. Likviditeten och den dagliga handelsvolymen på denna börs ökar stadigt. Bitvavo har hanterat totalt €100Mld+ i handelsvolym från sina redan mer än 1,5 miljoner användare. Bitvavo är finansiellt sunt, har inga långfristiga skulder och har gjort betydande vinster under de senaste åren. Totalt 250 miljoner euro hittills (januari 2023). Bitvavo är solvent och stabilt. Detta styrks ytterligare av årsredovisningen och uttalandena från Grant Thornton, revisorn. Bitvavo är lagligt verksamt i Sverige med en DNB-registrering. Vilka är de andra fördelarna med Bitvavo?

 • Säker förvaringsplånbok från Bitvavo – gratis Bitvavo-kontogaranti och försäkrad förvaring av alla digitala tillgångar!
 • Pålitlig – tillgångar hanteras av stiftelsen Bitvavo Payments!
 • Bitvavo Reserves – levererar kryptografiskt bevis på 1:1 hållna reserver! Bitvavo är en fullreservbörs och förvarare.
 • Reglerad – Bitvavo har officiell registrering hos DNB. Bitvavo har också erhållit en licens som leverantör av virtuella tillgångstjänster från den österrikiska finansmarknadsmyndigheten (Finanzmarktaufsicht, FMA).
 • Bitvavo är solvent och stabil med betydande reserver.
 • Bitvavo-marknader – stort utbud av digitala tillgångar (200+), naturligtvis Bitcoin (BTC) och amerikanska dollar (USDT & USDC). Bra likviditet med stigande handelsvolymer. Bitvavo är en av de största börsena i Europa baserat på utbud och EUR-handelspar.
 • Bitvavo BTC/EUR-spotmarknaden är en av de mest likvida i världen med en daglig handelsvolym över 21 miljoner euro.
 • Billigt – extremt låg handelskommission: maximalt 0,25%! Institutionella och professionella handlare med topphandelsvolymer njuter av respektive 0,04% & 0,03% taker & maker avgifter.
 • Enkelt för både nybörjare och erfarna handlare, med stöd på nederländska!
 • Handelsplattformen från Bitvavo kan kopplas till olika handelsbotsförvaltningsplattformar för automatisk handel och riskhantering.
 • Företagskonton (Bitvavo företagskonton) för professionella handlare och institutionella parter såsom investeringsfonder.
 • Kryptoindexinvesteringar – separat tjänst för passiv investering i en kryptoindex.
 • Bitvavo gör detaljerad spårning av kryptportföljer med speciella rapporter för deklaration till skatteverket genom integrationer med Divly & Koinly som är en skatterapporteringsprogramvara för krypto.
 • Bästa Kryptomäklare vid CashCow-utmärkelserna 2021 & 2023, Bästa Kryptobörsen IEX Gouden Stier 2021 och dessutom betrodd av KNVB för att fungera som en officiell partner!
 • Välkomstbonus: handla nu upp till € 10.000 utan kostnad - börja här gratis!

Nedan i widgeten kan du se det aktuella bitcoin-kursutvecklingen under de senaste 24 timmarna:

Bitvavo Review – en introduktion

I denna recension kommer vi att utförligt beskriva respektive fördelar och nackdelar med Bitvavos tjänster. Detta nederländska företag har på kort tid blivit en utmärkt krypto-handelsbörs för både nybörjare och professionella handlare. Bitvavo-plånboken och handelsmiljön är lämplig för både nybörjare och erfarna traders.

Vår Bitvavo-recension i ett nötskal: Bitvavo är den första försäkrade, billigaste, säkraste och bästa kryptovalutaväxlingstjänsten i Nederländerna. Bitvavo har ett eget orderbok, en likvid spotmarknad med stora handelsvolymer och ett stort utbud av kryptovalutor, tokens och USD-stablecoins. Bitvavos bitcoin-wallet är överskådlig och lätt att använda.

Bitvavo daytrading? Användarvänligheten i kombination med låga handelskostnader på handelsplattformen har lett till att handelsvolymen snabbt ökade. År 2023 handlas det månatligen för cirka 10 miljarder euro på spotmarknaden. Enligt CoinMarketCap hör Bitvavo till en av de 50 största börsena i världen med bland annat en mycket likvid BTC/EUR spotmarknad. Varje vecka är det cirka 360 000 användare aktiva på handelsplattformen.

Bitvavo är en av de mest likvida spot-handelsbörsena i världen där varje typ av handlare kan finna det de behöver. Till exempel, en handlare (day trader) som söker en likvid BTC/EUR spotmarknad kommer att finna allt de behöver med ett Bitvavo-konto. Bitvavo är dessutom en av de största kryptobörserna i Europa baserat på utbud (200 digitala tillgångar) och EUR-handelspar. Om du vill handla digitala tillgångar i euro, är Bitvavo rätt ställe för dig.

Bitvavo Futures marknad? Kan jag gå "short" på Bitvavo? Nej, Bitvavo har ingen handelsplattform för krypto-terminkontrakt. För olika typer av terminskontrakt (futures, optioner), marginalhandel och hävstångsalternativ kan ett Bitvavo-konto kombineras bra med ett ByBit eller KuCoin handelskonto. Speciellt ByBit, eftersom denna börs har ett krypto MT4-konto. Dock är detta endast för professionella handlare. Handel med derivat och hävstång är extremt riskabelt. För de flesta människor räcker det mer än väl med ett Bitvavo-konto och handel på bitcoin (BTC-EUR) spotmarknaden. I själva verket rekommenderar vi våra läsare att endast handla bitcoin på Bitvavo spot exchange. Undvik krypto (digital värdepappershandel för spekulation), håll dig till bitcoin (ett distribuerat och solidt monetärt system under uppbyggnad utan tredjepartsrisker) som en försäkring mot en global skuldkris.

Bitvavos grundande och målsättning: enkelhet, säkerhet och pålitlighet

Bitvavos kryptoplattform har varit aktiv sedan 2018. Företaget grundades ett år tidigare av Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer och Tim Baardse. Företagets mål var att utveckla en mycket användarvänlig och billig handelsplattform som hjälper till att överbrygga klyftan mellan traditionell valuta och digitala tillgångar. Alla, oavsett nivå och målsättning, ska kunna köpa digitala tillgångar enkelt, säkert och billigt. Från sitt kontor på Herengracht i Amsterdam har de tillsammans med ett utmärkt team gjort mycket bra arbete. De betjänar nu över en miljon kunder och har över tvåhundra anställda. De investerar framförallt i att bygga ut en säker och pålitlig krypto-handelsplattform där kundens önskemål lyssnas på.

Säkerheten är i fokus. Bitvavos IT-system uppfyller de mest krävande internationella säkerhetsstandarderna, vilket innebär att alla krypto-tillgångar är säkert lagrade på säkrade kalla lagringsplatser. Deras datacenter har ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 och SOC 1 – 3 certifieringar. Detta är inte något som många stora handelsbörser lyckas med. Dessutom är plattformen mycket enklare att använda och mer fördelaktig än den internationella konkurrensen såsom Kraken, Coinbase Pro och Binance. Bitvavo Exchange står på en stark grund och har alla möjligheter att växa till en av de viktigaste europeiska börserna. Tjänsten är helt reglerad i Sverige och har registrering hos De Nederlandsche Bank. Nedan kan du se de två olika lägen:

Bitvavo Review av interface

Bitvavo har två olika interface. Ett grundläggande läge för nybörjaren (vitt) och ett avancerat läge (svart) för den erfarna handlaren med bland annat omfattande handelsdiagram och ett visualiserat orderbok. Dessutom har Bitvavo även en app för smartphones för Android och IOS som är simpel att använda.

Bitvavo – euro spotmarknaden för bitcoin (BTC). I slutet av 2023 tillhör Bitvavo en av de mest likvida BTC/EUR-marknaderna i världen. Dagligen handlas här bitcoin för mer än 21 miljoner euro på spotmarknaden. Detta är en mycket viktig uppgift. Om du vill köpa bitcoin billigt för euro, är du på Bitvavo-börsen på rätt ställe. Detta är en viktig bedrift för denna nederländska bitcoinbörs i Amsterdam. Bitvavo konkurrerar direkt med de amerikanska jättarna Coinbase och Kraken; och ligger långt före den europeiska börsen Bitstamp. Mer om det senare.

Bitvavo stablecoins. Bitvavo stöder handel med USD-stablecoins. För närvarande kan följande stablecoins sättas in, tas ut och handlas på handelsplattformen: DAI-EUR, USDC-EUR och USDT-EUR!

Bitvavo är vackert designat och lätt att använda jämfört med konkurrensen. Säkerhet och tillförlitlighet är naturligtvis högsta prioritet. Men, användarvänlighet är också av stor betydelse. Kontot med plånböcker är mycket överskådligt utformade med vackra diagram och en stram instrumentpanel från vilken var och en kan handla från den interface de föredrar. Det avancerade handelsplattformen kan vidare kopplas till en handelsbot för oöverträffad handelsbekvämlighet. Mer om det senare.

 • Registrera dig gratis!
  Verifiera kontot (ID-kontroll)
  handla sedan upp till €10.000 utan kostnad, därefter för en mycket låg handelsavgift från 0% - 0,25 % (max.). - Inbrottsförsäkring för kryptotillgångar! Kundtillgångar är säkert hanterade av en separat stiftelse Bitvavo Payments! - Automatisk passiv ränta med regelbundna utbetalningar av staking-belöningar = passiv inkomst!
 • Börja här!

Bitvavo Review – Fördelarna fördjupning

Nu ska vi i denna Bitvavo-recension fördjupa oss mer i de specifika fördelarna med handelsplattformen. Som tidigare nämnts är plånboken och handelsmiljön byggda på en säker grund. Men, en viktig fördel för kunden att förstå är att företaget har separerat alla kunders tillgångar från sina verksamheter genom tillägget av en separat stiftelse: Stichting Bitvavo Payments. Kundens pengar är här säkert förvarade även i det osannolika fallet att företaget Bitvavo B.V. skulle gå i konkurs. Denna struktur gör det möjligt att inte bara enkelt, men också säkert handla och förvara kryptovaluta. En annan viktig fördel är att kundtillgångarna är försäkrade mot stöld av försäkringsbolaget Aon. Bitvavo tillhandahåller en säker och försäkrad förvaring som uppfyller de högsta standarderna. Mer detaljer om detta senare.

Är dina pengar försäkrade hos Bitvavo?

Självklart, det finns en Bitvavo Account Guarantee. Förutom den försäkrade förvaringen har ett konto också en användargaranti. Denna garanti fungerar som en skadeersättning. Alla användare kan få ersättning upp till 1 miljon kronor om en obehörig person får tillgång till handelskontot och tar ut euro eller andra digitala tillgångar. Även sim-swap-attacker täcks av kontogarantin. Den ekonomiska skadan som uppstått kommer Bitvavo att kunna ersätta för kunden. Denna kontogaranti är unik i världen. Bitvavo är en säker och pålitlig plattform med stöldförsäkring och en garanti för sina användare. Låt oss nu dyka djupare in i detaljerna om handelsplattformen... varför är Bitvavo pålitligt?

Hur säker är Bitvavo? Är denna börs verkligen pålitlig?

Handelsplattformen erbjuder enorm användarvänlighet baserad på olika säkerhetsåtgärder. Bitvavo hanterar alla digitala tillgångar åt dig och lagrar dem försäkrade i offline-plånböcker (kall lagring). Dessa är avstängda från internet och därför inte hackbara. Endast de viktigaste personerna inom företaget har tillgång till denna offline-lagringsplats. Detta är en säker och välkänd säkerhetsmetod som förhoppningsvis används av varje handelsbörs, men du måste vara medveten om att du inte själv har den slutgiltiga kontrollen över de köpta kryptovalutorna. Nycklarna är i händerna på företaget. Det kan betraktas som en krypto-depositobank där du i princip delegerar säkerheten. Bitvavo gör detta för sina kontoinnehavare på ett utmärkt sätt. Genom att uppfylla bland annat följande standarder:

 • Bitvavo ISO-certifikat. Använder datacenter som uppfyller följande certifieringar: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 och SOC 1 – 3. Dessa certifieringar vittnar om att Bitvavos infrastruktur har högsta klass i säkerhet och övervakning. All systemkritisk information lagras distribuerat enligt den högsta säkerhetsnivåstandarden i Nederländerna: Kategori 4+.
 • Bitvavo Säkerhetsrevisioner. Bitvavo genomgår regelbundna oberoende säkerhetsrevisioner för att testa alla system.
 • Bitvavo Multisig Arkitektur. Använder en säker flera signaturers arkitektur för att skydda krypto-fonder.
 • Bitvavo Försäkring. Bitvavo-konton är försäkrade mot stöld genom ett unikt samarbete med Coinbase Custody International. Tillgångar är försäkrade upp till $755 miljoner genom Aon, en försäkringsagent för Lloyd's och möjliggjort av en grupp A XV/A+ certifierade försäkringsgivare i USA och London.
 • Bitvavo-kontogaranti. Konton har en garanti där användaren kan kompenseras upp till 100.000 euro vid stöld genom till exempel en simswap-attack.
 • Bitvavo kontosäkerhetsalternativ. Användarkonton är utrustade med alla viktiga säkerhetsåtgärder som användaren själv kan ställa in såsom tvåfaktorsautentisering, anti-phishingkod, lista med förhandsgranskade adresser etc.
 • Bitvavo Compliance. Företaget uppfyller gällande anti-penningtvättdirektiv (AMLD4/5) och arbetar inom VBNL för att utveckla en sund Bitcoinsektor i Nederländerna under tillsyn av De Nederlandsche Bank (DNB). Bitvavo har en officiell registrering hos DNB. Dessutom en licens från tillsynsmyndigheten i Österrike (FMA) för att agera som en leverantör av virtuella tillgångstjänster. I maj 2023 ansökte Bitvavo om licens från den tyska finansiella tillsynsmyndigheten BaFIN och hoppas få grönt ljus 2024. Bitvavo är Born in Amsterdam, built for Europe.
 • Stichting Bitvavo Payments. Företaget skyddar också sina kontoinnehavare från ett eventuellt konkursfall. För att möjliggöra detta har en stiftelse inrättats: Stichting Bitvavo Payments. Alla valutatransaktioner och den totalt förvaltade förmögenheten hanteras av denna tredje part och inte av företaget, Bitvavo B.V., självt. Denna genomtänkta uppläggning i kombination med en officiell registrering hos Nederlandsche Bank gör Bitvavo till en pålitlig part.
 • Bitvavo förvaringstjänst. Kundtillgångar hålls 1:1. Bitvavo är en fullreservbörs och förvarare. Bitvavo håller sina kundmedel och digitala tillgångar 1:1, dessa är tillgängliga för uttag när som helst, och Bitvavo gör ingenting med dessa medel utan uttryckligt tillstånd på uppdrag av kunden. För ytterligare säker lagring av tillgångarna används bland annat Coinbase Institutional, en integration med Fireblocks och Ledger Enterprise för bättre skydd av alla digitala tillgångar. Bitvavo fungerar som en depositobank för digitala tillgångar.
 • Bitvavo Reserver. I november 2022 visade det sig att FTX-börsen bedrog kundtillgångar på ett kriminellt sätt. Imploderingen av denna börs var en chock för kryptovärlden. Börser måste kunna visa att de inte manipulerar med kunders tillgångar. Plattformen kommer att ha ett transparent sätt på vilket kunder kan kontrollera att företaget faktiskt har krypto-tillgångarna tillgängliga för alla kunder. Utvecklingsteamet arbetar aktivt med att inrätta en verifierbar merkle-träd där varje användare oberoende kan verifiera täckningen av sina tillgångar på plattformen, för att kryptografiskt bevisa att företaget innehar de tillgångar de säger sig ha för kundens räkning. Viktigt drag!
 • Auth0 Customer Identity Cloud integration av Okta. Okta är en marknadsledare när det gäller lösningar för kundidentifikation och multifaktorautentisering. Med dessa Auth0-verktyg kan Bitvavo bättre upptäcka och blockera misstänkt inloggningsaktivitet, så att ett konto förblir säkert. Ytterligare förebyggande säkerhetsåtgärder som tas av Bitvavo inkluderar Brute Force Protection, IP Throttling och Bot Detection.
 • Bitvavo Företagskonton. Bitvavo stöder företagskonton eller företagskonton för professionella handlare och institutionella parter som genererar mer än 100.000 euro per månad i handelsvolym.
 • Positiva Bitvavo Recensioner. Nästan alla Bitvavo-recensioner du kan hitta online och särskilt på Trustpilot är mycket positivia. Bitvavo har bland annat vunnit flera priser, inklusive "mest populära webbplatsen 2021"-utmärkelsen och Cashcow priset för årets "krypto mäklare".

Kort sagt: Bitvavo handelsplattformen är pålitlig och säker. Det betyder inte att kunden kan skippa att ställa in handelskontot odentligt med 2fa och verifieras.

Bitvavo recension om handelsavgifterna – vad är kostnaderna?

Vad är de exakta handelsavgifterna? För en ny handlare att registrera sig och öppna ett konto på Bitvavo är helt gratis, köp & sälj krypto upp till 100.000kr helt kostnadsfritt utan några avgifter. För äldre användare som redan handlat för 100.000kr är handelsavgifterna väldigt låga.

Kommissionerna som tas ut för en handelstransaktion kommer att ligga mellan 0,03% – 0,25%, vilket gör det mindre intressant att handla på oreglerade rena kryptobörser som Binance. Spreadsen hos Bitvavo är dessutom mycket små och genom att placera en limitorder på handelsplattformen kan i princip varje investerare njuta av en maximal avgift på 0,15%.

Nedan är en aktuell översikt över de kostnader som debiteras vid handel med krypto. De respektive taker- och makeravgifterna är också lönsamt för professionella och institutionella handlare samt market makers:

VOLUME (30D) TAKER FEE MAKER FEE
€ 0+ 0.25% 0.15%
€ 100 000+ 0.20% 0.10%
€ 250 000+ 0.16% 0.08%
€ 500 000+ 0.12% 0.06%
€ 1 000 000+ 0.10% 0.05%
€ 2 500 000+ 0.08% 0.04%
€ 5 000 000+ 0.06% 0.04%
€ 10 000 000+ 0.05% 0.03%
€ 25 000 000+ 0.04% 0.03%

Bitvavo-recension om marknaderna och kurserna – hur bildas dessa?

Hur bildas kurserna? Bitvavo för samman köpare och säljare av digitala tillgångar. Efterfrågan och utbudet per tillgång bestämmer sedan de kurser till vilka den digitala valutan handlas på börsen. Detta sker automatiskt via bitvavos orderbok där bud- och säljkurserna behandlas. En budkurs (marketorder) gäller den högsta kursen som en köpare är villig att betala för till exempel bitcoin. Det kallas också budpris (marketbuy) och anger både till vilket pris användaren vill köpa bitcoin och hur mycket bitcoin användaren vill köpa för det beloppet. Denna matchas sedan med den bästa säljkursen. Det är den kurs som säljaren med det lägsta försäljningspriset för tillfället vill ha för att sälja bitcoin. Bitvavo-kurserna, i detta exempel bitcoin, representerar det genomsnittliga priset på alla bud- och säljpriser på handelsplattformen som anges som marknadspriset.

Handla på marknaden med en Bitvavo Trading Bot

Bitvavo erbjuder även möjligheten av att koppla en tradingbot till ditt handelskonto. En trading bot, eller handelsbot, är ett program som är aktivt 24/7 och analyserar marknaderna. Baserat på förinställda indikatorer och en komplett handelsstrategi gör trading botten jobbet åt dig. Bitvavo samarbetar bland annat med olika parter som är specialiserade på att utveckla utmärkta Bitvavo handelsbot-hanteringsplattformar med bland annat fullständigt utvecklade strategier som du automatiskt kan låta utföra på ditt handelskonto med hjälp av en API-koppling.

Det enklaste för framför allt långsiktiga handlare är plattformen från Diamond Pigs. Inom 15 minuter kan du till exempel ha aktiverat Hereford handelsboten. Denna handelsstrategi är baserad på Diamond Pigs avancerade SYNAPSE™ bots-teknologi. Hereford trading boten på Diamond Pigs handlar endast med bitcoin. Analysering och timing av bitcoinmarknaden tas till stor del hand om av handelsboten. Handelsboten köper (spot-buy) på ditt handelskonto när sentimentet är positivt och säljer när marknaden sjunker. Hur fungerar Bitvavo med Diamond Pigs? Du måste först ha ett handelskonto och sedan skapa ett konto hos Diamond Pigs. Därefter kopplar du samman båda kontona via API-inställningarna och väljer den önskade trading boten som ska agera på ditt Bitvavo-konto.

Bitvavo-recension – om den rekommenderade metoden

Hur ska jag använda Bitvavo? Med tanke på ovanstående, rekommenderar vi våra läsare att överväga följande metod.

Rekommenderad metod: Köp endast bitcoin (BTC) med hjälp av en Euro cost averaging-taktik 1 hos Bitvavo. Förvara den del av BTC som du inte handlar med på börsen säkert i din egen hårdvaruplånbok som till exempel den nya Trezor Safe 3. Du kan också överväga att aktivera Satoshi och Hereford bitcoin-handelsbotarna från Diamond Pigs-plattformen för en mer avancerad riskbedömning vid dina köp.

Faktum är att vi rekommenderar Bitvavo för köp och försäljning av bitcoin eller alternativt amerikanska dollar (USDC), och inte aktiv handel med andra digitala tillgångar och värdepapper. Detta tips gäller förresten för varje handelsplats och krypto-handelspar. Lär dig allt om bitcoin innan du investerar eller handlar i andra riskfyllda kryptovalutaprojekt. I Bitvavos handelsmiljö kan du enkelt och mycket billigt köpa bitcoin, men låt dig inte frestas att direkt köpa andra tokens. Gör först en ordentlig undersökning.

Den säkraste metoden för att få mer exponering över hela kryptomarknaden är att använda Berkshire-handelsboten som du också kan aktivera på Diamond Pigs-plattformen. Du kan därmed använda tre olika handelsbotar (Satoshi, Hereford och Berkshire) för att hantera din portfölj på Bitvavo. Berkshire består av de 10 största och mest likvida digitala tillgångarna baserade på marknadskapitalisering. Den balanseras om månatligen med en viktningsfaktor baserad på de bäst presterande mynten.

Ett annat alternativ är kryptoindexinvesteringservice som tillhandahålls av Mercury Redstone och som också kan kopplas till ditt Bitvavo-konto. Att passivt investera i andra kryptovalutor än bitcoin är det mest förnuftiga draget. För mer info: vilken krypto ska jag köpa? Trots detta vill redaktionen på Bitcoinverket.se starkt betona att endast Bitcoin (BTC) bör ses som en ny alternativ investering i ett decentraliserat och sunt pengasystem som en försäkring mot det fiat-pyramidspel uppbyggt på skuld.

Bitvavo Review – Nackdelar med Bitvavo?

Vår Bitvavo-recension är inte komplett utan att belysa nackdelarna. Ingen börs är perfekt. Vilka är nackdelarna med att använda denna handelsbörs? Användarnas erfarenheter som anses vara nackdelar är följande:

Bitvavo Futures? Ingen margin, options och eller futures trading. Handelsplattformen har inte alla önskvärda funktioner för en professionell dagshandlare (daytrader). Börsen faciliterar inte handel med terminskontrakt och användning av hävstång. Vi avråder för från detta eftersom terminskontrakt och hävstång innebär större risker för att göra förluster. Bitcoin-margin, optioner och futureshandel är inte möjlig på plattformen. Du kan inte korta krypto eller placera en lång position på bitcoin eller annan krypto. Handlaren som söker efter terminskontrakt och hävstång kan kombinera kontot bäst med ett konto hos ByBit, Kucoin eller Binance. På Bitvavo handelsplattformen kan du köpa USDC eller BTC med EUR. Dessa kan sedan sättas in på det andra handelskontot för att kunna börja med t.ex bitcoin trading med terminskontrakt. Du kan senare också skicka krypto från Bybit, KuCoin eller Binance till Bitvavo.

Bitvavo Staking och Lending-tjänsterna kommer inte utan risker. Ett annat nackdel och potentiellt problem är belöningar vid staking och lending av digitala tillgångar. Det är viktigt att inse att med denna metod sätter du tillfälligt in de berörda mynten för proof-of-stake-mynt. Företaget spekulerar här på en bra avkastning, som sedan delas med kunden. Det är viktigt att inse att det finns en stor nackdel: det juridiska rätten över dessa mynt ligger hos företaget. Vid en eventuell förlust och problem vid staking av dessa mynt, riskerar användaren att förlora dessa mynt. Vi har tidigare diskuterat likviditetsproblem hos DGC som också har påverkat staking-tjänsten. Ur denna synvinkel är det klokt att inte använda staking- och lending-alternativet. Denna problematik gäller för varje börs som erbjuder en staking- och lending-tjänst till sina kunder. Bitvavo har för att begränsa riskerna ytterligare introducerat per asset staking. Kunden kan själv bestämma vilka tillgångar de vill staka eller låna ut (lending). Vi kommer att ytterligare fördjupa oss i Bitvavo staking-tjänsten och de risker som följer med den här nedan.

Krypto-uttag måste redovisas, ingen integritet. Anta att du vill ta ut bitcoin från ditt konto. I det här fallet måste du visa att adressen till din bitcoin-plånbok är under din kontroll. Tyvärr måste detta initialt verifieras. Lyckligtvis har Bitvavo tagit bort videoplånboksverifieringen och istället jobbat hårt internt för att öka säkerhetsnivån på användarkonton, inklusive "crypto-withdraw lock". Alla åtgärder stärker säkerheten för handelskontot. Ställ in uttagsadressen på en vitlista för ytterligare användarvänlighet. Detta gör att uttag kan ske säkert och verifierat, vilket gynnar säkerheten för handelskontot. Om du söker mer integritet, kan du genom en DEX eller annan börs eller specialisttjänst eller plånbok rena de berörda mynten eller bitcoins från alla spår som kan äventyra din finansiella integritet. Exempel: Du kan skicka bitcoin från bitvavo till en vanlig bitcoin-wallet som t.ex Wasabi eller Samourai-plånboken för att sedan ta bort alla spår från bitcoins och återställa den finansiella integriteten. Att kombinera handelskontot med olika integritetsverktyg står till allas förfogande.

Handelsvolymer för vissa mynt och tokens är inte alltid tillräckliga för stora dagshandlare. Bitvavo är en av den största börsen i och Europa för handel med bitcoin i euro med ambitioner att erövra den europeiska marknaden. Dock tillhör Bitvavo ännu inte de största internationella börsen som har tiotals miljoner användare med djupa orderböcker för de mest skiftande tokens och mynt. Här är Binance fortfarande världens ledande. Under 2021 handlades det digitala tillgångar för $7,7 biljoner av mer än 20 miljoner användare. Dock, om du letar efter de bästa bitcoin-handelsvolymerna, är ByBit det bästa alternativet för professionell bitcoin-handel i dollar (USDT eller USDC). För övrigt har Bitvavo en mer likvid euro spotmarknad för bitcoin-handel än till exempel Bybit, Binance och andra internationella börserna pga. Euro flyter lätt och billigt till Bitvavo-börsen.

Ingen guldhandel. Bitcoin är det digitala guldet för framtiden, men i den nuvarande geopolitiska och makroekonomiska kontexten är rollen för guld inte över. I den nuvarande tiden av finansiell repression är en portfölj med bitcoin (BTC), digitala dollar (USDT eller USDC) och guld inte fel. ByBit, Bitfinex och Binance erbjuder sedan länge guld (bland annat PAGX) som ett investeringsalternativ, Bitvavo tyvärr inte ännu.

Coinbase Institutional. För mycket säker kall lagring av digitala tillgångar använder Bitvavo en tredjeparts förvaringstjänst. Coinbase Institutional-tjänsten hör till de bästa i världen, men det innebär att företaget har ett beroende när det gäller denna tjänst. Om Coinbase Institutional skulle gå i konkurs, innebär det möjligen att Bitvavo riskerar att förlora tillgången till dessa medel. Skulle det inte vara bättre om företaget utvecklade och förvaltade sin egen interna kall lagringsfacilitet?

Bitvavo Review – Slutsats 2023

Vi avslutar denna omfattande Bitvavo-recension med några avslutande kommentarer om Bitvavo-börsen och våra egna erfarenheter:

Plattformen är enkel att använda och är en av de första professionella nederländska börserna med mycket låga kostnader och inbyggda kryptoplånböcker. Handeln är enkel och billig. Det har utvecklats en separat handelsmiljö för professionella handlare. Handelsvolymerna är tillräckliga för att tillfredsställa professionella och institutionella aktörer. Bitvavo kan även erbjuda dessa kunder affärskonton.

Plattformen är säker. Kundtillgångarna är skyddade från företaget genom tillägget av en stiftelse, Bitvavo Payments. Kryptotillgångarna lagras försäkrade. Att få en försäkring för digitala tillgångar är inte enkelt och understryker att ICT-infrastrukturen är bland de bästa i världen. Användarna har också en unik konto-garanti och alla säkerhetsalternativ för att ordentligt skydda allting. Allt detta gör Bitvavo till en pålitlig och säker handelsbörs.

Dock, ta inte extra risker och aktivera därför inte Bitvavos staking och lending-tjänster. Generellt sett rekommenderar vi inte att använda dessa krypto staking och lending-tjänster och att hålla sig till enbart bitcoin (BTC) i kombination med kanske en kryptoindexinvesteringsmetod. Införandet av Staking per asset-tjänsten är dock en viktig förbättring där kunden per tillgång kan bestämma om den ska användas för lending eller staking för att tjäna en passiv avkastning.

Våra egna erfarenheter av handelsmiljön är mycket positiva och vi har använt den sedan lanseringen av onlineplattformen. Bitvavo hör till toppen av europeiska digitala spotbörser.

Vi är mycket nyfikna på hur denna börs kommer att utvecklas till en viktig europeisk börs. Vid slutet av 2023 hör Bitvavo till en av de mest likvida euro-spotmarknaderna för bitcoin (BTC) i Europa. Bitvavo har redan en daglig handelsvolym på över 21 miljoner euro. Med detta överträffar Bitvavo alla internationella börser. Bitvavo konkurrerar nu direkt med de amerikanska Coinbase som också har en likvid euro-spotmarknad (BTC/EUR) för bitcoin, för mer information Coinbase vs Bitvavo. När det gäller att erbjuda en likvid BTC/EUR-spotmarknad har Bitvavo alla trumfkort för att växa till den viktigaste europeiska bitcoinbörsen. Den nya europeiska kryptoaktivaförordningen (MiCA) kommer att hjälpa Bitvavo att enklare betjäna alla europeiska marknader.

Vi kan rekommendera alla att öppna ett gratis Bitvavo-handelskonto. Professionella handlare som vill ha tillgång till hävstång och derivat kan kombinera handelskontot med ett Bybit-konto. Börja med Bitvavo. Genomför identitetsverifieringsproceduren för att därmed kunna handla för 10 000 euro utan kostnad och testa plattformen själv.

Relaterade artiklar: