KuCoin recension (2024): Är det en pålitlig börs?

03-04-2024

Kucoin Recension – Sammanfattning: KuCoin är den fjärde största kryptobörsen globalt med över 29 miljoner användare. KuCoin är en mycket komplett och likvid kryptobörs. Plattformen för KuCoin är säker och pålitlig med många olika produkter. Plattformen liknar den på Binance, men är mer användarvänlig. Insättning och uttag av euro/sek på KuCoin är enkelt men KuCoin stödjer inte Swish. Personliga erfarenheter med KuCoins handelsplattform är utmärkta. Det finns dock många klagomål online angående KuCoins kundsupport. Ett bra alternativ till KuCoin är handelsplattformen ByBit.

Generell fakta om KuCoin

KuCoin är en av de mest kända och största kryptobörserna (baserat på handelsvolymen). I skrivande stund (juli 2023) är KuCoin den fjärde största kryptobörsen globalt sett. På KuCoin-börsen kan du handla med upp till 771 olika kryptovalutor, där Bitcoin självklart är den mest kända.

Dessutom kan du hitta information om cirka 3 000 olika kryptovalutor på plattformen. Börsen har cirka 29 miljoner användare över hela världen. KuCoin uppger till och med på sin webbplats att en av fyra kryptobrukare använder KuCoin! Börsen betjänar kunder i över 200 olika länder.

Plattformen officiellt lanserades 2017 och har sedan dess genomgått en enorm tillväxt. Börsen lyckades samla in 150 miljoner dollar i en investeringsrunda 2022! Plattformen grundades av Michael Gan, Eric Don och Top Lan. För närvarande har företaget cirka 800 anställda. Huvudkontoret finns på Mahé, Seychellerna. Seychellerna ligger utanför kusten av östra Afrika. Företaget har etablerat sig här på grund av mer flexibla lagar och regler. Många krypto- och web3-företag är etablerade i den regionen av den anledningen.

I vår KuCoin-recension kommer vi att gå djupare in på vad börsen står för, våra erfarenheter, vilka tjänster som erbjuds och mer! Låt oss gå vidare!

Vad är KuCoin känt för?

KuCoin kallar sig själva "Folkets börs". Med detta menar de att börsen är skapad av och för kryptoentusiaster. De påstår sig ta krypto-communityns "röst" på allvar och optimera plattformen baserat på detta.

Som nämnts tidigare startade börsen 2017. En viktig "unique selling point" (USP) för KuCoin är att de är plattformen för att hitta krypto "gems". Med en krypto "gem" syftar man ofta på "lovande", oftast unga, kryptoprojekt som sägs ha hög potential. Det handlar alltså om relativt nya, små och okända kryptovalutor. Dessa valutor listas relativt tidigt på KuCoin och sedan på ännu större börsar som Binance och liknande.

Detta gör KuCoin till en intressant kryptobörs för att leta efter valutor med hög potential för "avkastning". Notera att dessa valutor kan innebära ökad investeringsrisk! Det är en mycket riskfylld aktivitet!

KuCoin är en pålitlig börs och hittills har det rapporterats väldigt få problem på plattformen. Under tiden för FTX- och Terra Luna-kraschen spekulerades det i att olika börser, inklusive Binance, skulle kunna ha likviditetsproblem. Detta gällde även för KuCoin. Dock har det ännu inte inträffat några problem eller incidenter på KuCoin, till skillnad från till exempel FTX-börsen där kunder inte längre hade tillgång till sina medel. Vi har själva inte heller stött på några problem med KuCoin.

KuCoin är baserat på Seychellerna, och därför har det ingen registrering hos den svenska centralbanken. Trots detta får de erbjuda sina tjänster i Sverige. På grund av att KuCoin är baserat på Seychellerna innebär det att de dock inte erbjuda betalningar via Swish vilket även gäller när det kommer till att köpa Bitcoin med Swish.

Det finns flera skäl till varför KuCoin valde att etablera sig på Seychellerna:

 • Landets regelverk är vänligt mot krypto.
 • Det erbjuds skatteförmåner för kryptoföretag på Seychellerna för att locka till sig ekonomisk verksamhet.
 • Genom att verka från Seychellerna kan KuCoin betjäna kunder över hela världen, tack vare mer fördelaktiga regleringar jämfört med Europeiska unionen eller Förenta staterna.

KuCoin har också en "Proof of Reserves" (PoR), vilket innebär att summan av kundernas tillgångar måste vara täckta av reserven på börsen. Detta möjliggör att KuCoin kan uppfylla sina åtaganden om alla kunder skulle vilja ta ut sina medel samtidigt. Denna PoR verifieras av en oberoende tredje part, vid namn "Nansen", ett blockchain-analysföretag. Nansens rapport om KuCoins PoR och KuCoins egen PoR finns tillgängliga för insyn.

Kortfattat är KuCoin en pålitlig, väletablerad och transparent börs med åtgärder för att skydda kunder och deras tillgångar.

Vilka produkter och tjänster erbjuder KuCoin?

Nedan har vi radat upp de mest avgörade produkter och tjänster som KuCoin erbjuder:

 • Spot Trading (Direkthandel): En handelsmetod där transaktionen sker direkt. Din order utförs omedelbart och ditt köp syns direkt i din plånbok. Notera att du måste ha tillräckligt med medel i din "handelsplånbok" för att kunna handla. För att flytta dina medel till din "vanliga" plånbok överför du dem från din "handelsplånbok" till din "finansieringsplånbok". Från din finansieringsplånbok kan du exempelvis skicka dina medel till en annan börs.
 • Margin Trading (Marginalhandel): En handelsform där du kan låna extra kapital från mäklaren eller börsen. Detta gör det möjligt för dig som handlare att ta en större finansiell position med målet att öka dina vinster. Kom ihåg att låna pengar medför kostnader och ökad risk.
 • Convert (Omvandla): Omvandlingsverktyget gör det enkelt att snabbt konvertera tillgångar till en annan kryptovaluta. Med detta verktyg behöver du inte arbeta med en "orderbok". Istället kan du omvandla dina tillgångar med ett knapptryck. Observera att avgifterna för sådana verktyg (som gör handel enklare och snabbare) ofta är högre.
 • Futures Trading (Terminshandel): Futures trading innebär att en produkt (till exempel en kryptovaluta) säljs till ett förutbestämt pris på en framtida datum. Det är en slags "kontrakt" som är juridiskt bindande mellan säljaren och köparen.
 • Whale Watch (Valskådning): Med Whale Watch ger KuCoin insyn i de senaste transaktionerna från toppanvändare och deras totala förmögenhet. Stora köp och försäljningar av dessa användare (valar) visas på alla marknader. Denna information är användbar för att utveckla en ny handelsstrategi för en viss tillgång.
 • Debitkort: KuCoin har planer på att lansera ett eget debitkort i samarbete med Visa. Genom att ha tillgångar i din plånbok kan du använda debitkortet för betalningar och samtidigt tjäna "cashback" per transaktion.
 • Earn (Tjäna ränta): Earn-programmet erbjuder olika tjänster, inklusive staking där du kan tjäna avkastning genom att låsa dina kryptovalutor. Du kan välja mellan en flexibel period eller en fast period. I en flexibel period kan du dra tillbaka dina kryptovalutor när som helst, medan en fast period kräver att du håller dem låsta under en förutbestämd tid.
 • Crypto Lending (Kryptoutlåning): Med detta program kan du låna ut dina pengar till andra användare. Utbud och efterfrågan på kapital matchas i detta program. Användare som lånar ut pengar belönas med avkastning. Observera att detta program endast erbjuder fasta perioder för utlåning.
 • Trading Bot (Handelsrobot): Tradingboten är ett verktyg som kan användas för att automatisera handeln. Målet med boten är att generera vinster åt dig genom att handla automatiskt. Detta kan spara tid och energi, men det innebär också risker.

Som du ser erbjuder KuCoin många olika produkter och tjänster. Detta är inte en uttömmande lista över deras tjänster. Innan du börjar använda någon av dessa produkter är det viktigt att göra en noggrann undersökning, eftersom många av dessa produkter innebär betydande risker.

Är KuCoin en säker börs?

KuCoin ger högsta prioritet åt sin säkerhet. KuCoin har, precis som alla andra kryptobörser, en betydande ansvar gentemot sina kunder.

Här kommer vi kort sammanfatta hur KuCoin säkrar sin plattform och kundernas tillgångar:

Säker förvaring av tillgångar. KuCoins tillgångar (det vill säga KuCoins kundernas tillgångar) lagras säkert och oberoende av varandra på flera platser. Tillgångarna lagras i "kalla, varma och heta" plånböcker. Dessutom används "multisig-teknologi", avancerad hantering av privata nycklar och en pålitlig datoromgivning.

Flerstegs användarautentisering. KuCoin verifierar användares identitet på flera sätt när de använder plattformen. Det kan vara via e-post, SMS eller tvåfaktorsautentisering (2FA) och olika enheter används för att verifiera användarens identitet.

Skydd av integritet. KuCoin samlar endast in privata användardata som är absolut nödvändiga. Dessutom används avancerade system för att förhindra obehörig åtkomst till konton.

Avancerad kryptering. Detta system ser till att data är fullständigt skyddad under lagring, användning och eventuell överföring.

Robust övervakningssystem. KuCoin använder också de mest avancerade teknologierna för att skydda plattformen och kontona. Detta inkluderar användaridentifieringssystem och varningar till användare vid misstänkta inloggningsförsök eller transaktioner.

Högt CER-betyg och topp Trust Score. KuCoins CER-betyg är högt och har fått betyget A för de vidtagna säkerhetsåtgärderna. Trust Score på CoinGecko är utmärkt med en poäng på 10. Trust Score är en bedömningsalgoritm som utvecklats av CoinGecko för att utvärdera legitimiteten av en börs handelsvolym. Förtroendepoängen beräknas baserat på olika statistik, såsom likviditet, verksamhetens omfattning, cybersäkerhetspoäng med mera.

Handelsavgifterna (avgifter) på KuCoin

Hur höga är avgifterna på KuCoin för att köpa, sälja och handla med kryptovalutor?

Kryptovalutabörsen KuCoin är generellt känd för sina låga avgifter. KuCoin har satsat stort på att locka till sig kunder och är därför ganska konkurrenskraftig. Naturligtvis hör konkurrenskraftiga priser till när det gäller avgifter.

Avgifterna för "maker and taker" nivån ligger på högst 0,1% / 0,1%. Ju mer du handlar, desto lägre blir dina handelsavgifter. Dessutom kan du nå en högre "nivå". Ju högre din nivå är, desto lägre blir handelsavgifterna. Dock handlar det om betydande belopp; för att nå till exempel nivå 1 måste du hålla minst 1 000 KuCoin-tokens (KCS) i din KuCoin-plånbok. KCS-token kostar just nu (december 2023) cirka 11 USD.

Hur kan jag köpa och sälja kryptovalutor på KuCoin?

KuCoin erbjuder olika alternativ för att köpa kryptovalutor på plattformen. Tyvärr är inte Swish ett av dessa alternativ. Som sagt eftersom KuCoin inte är registrerad hos finansinspektionen är detta tyvärr inte möjligt. Följande alternativ är dock möjliga:

 • Apple Pay
 • Banköverföring
 • SEPA
 • Kreditkort (Visa, Mastercard etc.) Notera: I vissa fall kan ditt kreditkort vara begränsat av din bank och det kan därför inte vara möjligt att använda det på KuCoin.
 • Paypal
 • Direkt banköverföring (du sätter in SEK direkt från ditt IBAN bankkonto på KuCoin).
 • Naturligtvis kan du också enkelt skicka kryptovalutor (t.ex. Bitcoin) från en annan börs till KuCoin. .
 • KuCoin stödjer inte Swish.
 • För uttag av kryptovalutor till din bank kan du använda SEPA eller SEPA-Instant.

För att sälja kryptovalutor är många alternativ "avstängda". Ett annat alternativ (förutom SEPA) för att sälja kryptovalutor (det vill säga utbetalningar i euro till ditt bankkonto) kan vara att skicka dina kryptovalutor till en mäklare eller börs. Vi rekommenderar i detta fall att kombinera en KuCoin med ett bankvänligt Bitvavo-konto.

Likviditet och handelsvolym på KuCoin

Som tidigare nämnts i denna översikt är KuCoin en av de största börsarna globalt när det gäller handelsvolym. Vid den tidpunkt då vi skriver denna översikt (19 juli 2023) ligger det 24-timmars handelsvolymen för spotmarknaden på cirka 420 miljoner euro. Den totala handelsvolymen på börsen, inklusive alla handelstjänster, ligger på cirka 1,64 miljarder euro!

Här är en översikt över de 10 bästa mynten med högst 24-timmars handelsvolym på KuCoin:

 • Ripple (XRP) → 72,78 miljoner euro
 • Bitcoin (BTC) → 42,12 miljoner euro
 • Ethereum (ETH) → 21,70 miljoner euro
 • Solana (SOL) → 16,75 miljoner euro
 • Stellar (XLM) → 5,44 miljoner euro
 • Shiba Inu (SHIB) → 4,60 miljoner euro
 • Polygon (MATIC) → 4,51 miljoner euro
 • Cardano (ADA) → 4,21 miljoner euro
 • Terra Classic (LUNC) → 3,27 miljoner euro
 • KuCoin-token (KCS) → 472 000 euro

Föregående år (2022) var ett speciellt år för krypto. Konflikten i Ukraina ledde globalt till hög inflation och andra osäkerheter. Dessutom inträffade olika krascher inom krypto, som FTX, Terra Luna, Celsius-kraschen med mera. Trots detta har KuCoin sett en tillväxt på över 52% (år över år) i handelsvolymen, både på spotmarknaden och på terminsmarknaden: totalt över 3,6 biljoner dollar!

Under höjdpunkten 2022 (maj) nådde den dagliga handelsvolymen på terminsmarknaden en topp på 23 miljarder dollar. Under samma månad nådde även handelsvolymen på spotmarknaden en höjdpunkt på 12 miljarder dollar! Inget dåligt resultat för ett "dåligt" år enligt oss.

Likviditeten på KuCoin-börsen är, som det kan ses, enormt hög. Detta gör att handlare (och professionella handlare) kan handla väl, snabbt och effektivt utan att påverka kryptopriset alltför mycket (läs: begränsad påverkan till ett minimum).

Dessutom har KuCoin, under 2022, sett en ökning i sitt kundbestånd (år över år) med 102%. Det motsvarar 13 miljoner nya användare! Och under de första sex månaderna av detta år (2023) har KuCoin redan sett en ökning på 26% (år över år) i användarantalet. Detta gör det totala antalet användare på börsen till 29 miljoner!

Vad gäller handelsvolymen under de första sex månaderna av 2023 delar KuCoin för närvarande bara siffror från sin handelsbot: boten har under de senaste sex månaderna handlat för mer än 5,7 miljarder dollar i volym, både på spot- och terminsmarknaderna.

Slutligen har KuCoin också stärkt sina reserver (PoR) kraftigt:

 • Bitcoin (BTC) har en reservkvot på 104%
 • Ethereum (ETH) har en reservkvot på 115%
 • Tether (USDT) har en reservkvot på 105%
 • USD Coin (USDC) har en reservkvot på 104%

Fördelar och nackdelar med KuCoin-börsen

Fördelar med KuCoin - KuCoin recension:

 • Mycket hög spot-handelsvolym på börsen (cirka 420 miljoner euro den 19 juli 2023).
 • Cirka 800 olika kryptovalutor erbjuds.
 • Enkelt och snabbt att köpa krypto med kreditkort (Visa, Mastercard etc.), SEPA, Paypal, Easy Bank Transfer, Apple Pay och mer.
 • Enkelt att sätta in euro på ditt KuCoin-konto via Easy Bank Transfer eller SEPA.
 • Enkelt att få ut euro till din bank via SEPA eller SEPA-Instant.
 • KuCard, KuCoins debetkort, kommer snart. Kan användas för betalningar med krypto.
 • Fullständig transparens om företagets finansiella hälsa genom "Proof of Reserves" (PoR). PoR är också verifierat av den oberoende blockchain-analysexperten "Nansen".
 • Flerstegsskydd för konton och integritet.
 • Rabatt på handelsavgifter genom att hålla KuCoin (KCS) mynt.
 • Konkurrenskraftiga avgifter för handel.
 • Vid registrering genom denna länk har du möjlighet att få en välkomstbonus på upp till 3 200 USDT.
 • Plattformens verktyg och produkter lämpar sig väl både för nybörjare och professionella krypto-handlare.
 • Bred produkt- och tjänstportfölj (spot trading, marginalhandel, terminshandel, handelsbot, staking, utlåning, hävstångstokens med mera).
 • "Ekonomisk kalender". Ett mycket användbart verktyg för att hålla koll på makroekonomin och händelser, genom en praktisk kalenderöversikt.
 • Utmärkt börs både på din dator och i mobilappen.
 • Praktiskt skattverktyg för att förbereda eventuell skattedeklaration inför skattemyndigheten eller beräkna skatt på kryptovalutor. Med detta KuCoin-verktyg kan du enkelt generera en CSV-fil.
 • Bra livechatt för kundsupport med en medarbetare från KuCoin.
 • Högt förtroendeindex (10) och bra CER-säkerhetsbetyg (A).

Nackdelar med KuCoin - KuCoin recension:

 • Ingen registrering hos De Nederlandsche Bank (DNB).
 • Ingen möjlighet till betalningar/uttag med iDEAL.
 • Kundsupporten har ingen telefonisk support och är inte tillgänglig på nederländska (NL inte möjligt via chatt).
 • KuCoin har sitt säte nära Östafrika, på Seychellerna.
 • Finns KuCoin i Sverige? Nej, det finns inget kontor i Sverige och ingen bra svensk kundsupport.

Vår erfarenhet med KuCoin-börsen

Vi har själva mycket erfarenhet med KuCoin-börsen, främst positiva erfarenheter. Personligen tycker vi att gränssnittet och färgerna är fantastiskt. Hela användarupplevelsen (UI) på KuCoin är så stilren, snygg och framförallt väldigt smidig att den verkligen ger en professionell känsla när du använder plattformen. Under handel, köp och försäljning av kryptovalutor vill ögat naturligtvis också ha något trevligt att titta på och det har KuCoin förstått väl. KuCoin är mycket mer användarvänlig än Binance, till exempel.

Dessutom har de, på grund av deras kommande sjätte födelsedag, meddelat (juli 2023) att de kommer att genomföra en fullständig visuell "makeover". De kommer alltså att uppdatera sin design enligt den tid vi lever i. Och med KuCoins kännetecken kommer de säkerligen med en väldigt stilren (om)design; vi längtar! Designen inspireras av dessa tre teman: Blockchain, Artificiell Intelligens och Metaverse. Läs mer om det här!

Börsen är snabb på grund av den programvara och de uppdaterade teknologierna som används. Det finns också gott om likviditet, vilket gör handeln snabb. På grund av den höga likviditeten passar plattformen både för professionella handlare och nybörjare.

Dessutom anpassar sig KuCoin väl till de senaste och mest populära trenderna, har ett brett utbud av olika produkter och listar många kryptovalutor som inte finns (eller först senare) på andra börser. Det är i den meningen din "one-stop-shop" när det gäller kryptovalutor och handel med krypto.

Som tidigare nämnts har vi hittills inte stött på några problem på börsen. Vi har tidigare haft kontakt med kundsupporten. Denna kontakt skedde via chatt, där du har livekontakt med en medarbetare från KuCoin. Vi fick snabbt kontakt med supportavdelningen och fick också snabb hjälp, vilket var toppen!

Dock går vår egen erfarenhet i strid med många andras. Det finns tillräckligt med användarrecensioner som är negativa om kundsupporten. KuCoin har ingen holländsk kundsupport. På Trustpilot, där det finns över 838 kommentarer om plattformen, har KuCoin ett väldigt lågt betyg med bara 1,5 poäng av 5. De flesta klagomålen handlar om kundsupporten, KYC-processen och SEPA-stödet.

KuCoin Recension - Slutsats

Vår slutsats när det gäller KuCoin-börsen är positiv, mycket positiv faktiskt. Utöver det faktum att vi har över 2 års erfarenhet med KuCoin har vi analyserat kryptovalutabörsen med avseende på olika, och viktiga, aspekter.

Säkerheten väger naturligtvis tyngst och dessutom transparensen på börsen. Som kund bör du förvänta dig toppsäkerhet och att börsen också har öppenhet som en självklarhet (tänk på Proof of Reserves).

Som användare vill du vara säker på att dina kryptovalutor är tryggt lagrade på den aktuella börsen. Vad vi alltid rekommenderar är dock att du förvarar dina kryptovalutor i en extern plånbok där ENDAST DU har tillgång till privata nycklar. Du känner säkert till uttrycket "not your keys, not your coins" (inte dina nycklar, inte dina mynt).

KuCoin är en bra börs som enligt vår åsikt får höga poäng när det gäller användarvänlighet, utbud av kryptovalutor, snabbhet, olika produkter, säkerhet, konkurrenskraftiga handelsavgifter, likviditet och transparens. KuCoin är det bästa alternativet jämfört med Binance och konkurrerar särskilt nu med ByBit som är brancsh ledande i dagsläget.

Ta dock hänsyn till nackdelarna och överväg kanske att kombinera ett KuCoin-konto med ett ByBit-konto för att få det bästa av två världar.

Blivit entusiastisk efter att ha läst denna KuCoin recension?