Binance Sverige Review 2024: För & nackdelar och en djupgående överblick

08-06-2024

Är Binance säkert? Är Binance lagligt i Sverige? Är Binance tillåtet att använda? Är Binance bra att använda? Detta är återkommande frågor som kommer att förklaras i djupgående review av Binance i Sverige.

Sammanfattning av Binance Sverige Review: Binance operar från Binance Nordics AB i Stockholm, Sverige. De beviljades registrering av Finansinspektionen den 10 januari 2023 och har sedan dess har Binance varit lagligt och tillåtet i Sverige. Binance är den största kryptobörsen i världen och är det populäraste valet bland svenskar. Binance erbjuder ett brett sortiment med över 600 kryptovalutor tillgängliga för handel. Insättningar till Binance görs med bank/-kortöverföring (EUR). Ifall din bank blockerar insättningar till Binance rekomenderar vi att kombinera Binance med Revolut. För den aktiva handlaren erbjuder Binance spot och marginal handel men inte futures handel med derivat. För handel med terminskontrakt rekkomenderar vi ByBit som alternativ.

Binance Nordics AB och Finansinspektionen

Binance är registrerat som finansiellt institut i Sverige och operarar under Binance Nordics AB som är baserade i Stockholm. Registrering genomfördes den 10 januari 2023 och resulterade till att Binance var officielt lagligt att använda i Svergie.

 Binance Sverige: Binance Nordics AB Finansinspektionen

Richard Teng den nyligen utsedda VDn för Binance, skrev föjlande: "Binance fortsätter att visa sitt engagemang för att arbeta nära med tillsynsmyndigheter för att upprätthålla globala standarder. Vår registrering i Sverige är resultatet av flera månaders hårt arbete från vårt team, vilket understryker vårt åtagande för den svenska marknaden och våra användare. Vi är djupt tacksamma för stödet från Finansinspektionen genom hela ansökningsprocessen och för godkännandet". För mer information, binance bloggen.

Binance är den enda internationella kryptobörsen som har en registrering hos Finansinspektionen vilket gör Binance till ett säkert och lagligt alternativ för svenskar. Men detta speglar sig inte i USA,

Binance i problem med SEC i USA

VD:n och grundaren av Binance, Changpeng Zhao, erkände sig skyldig. Han hade medvetet brutit mot de amerikanska anti-penningtvättslagarna och avgick som VD förra månaden. CZ gjorde Binance skyldig för penningtvätt och kommer att betala en böter på 45 miljarder till de amerikanska finansmyndigheterna SEC. För mer information: läs här.

Däremot, är detta en annan femma för Binance i Sverige med lisens och registering hos Finansinspektionen och skapar inte problem för den svenska Binance användaren.

Binance i Sverige och svenska bankers inställning

Trots regleringen av Binance i Sverige kan det vara svårt att göra insättningar, faktum är att svenska banker inte är inte särskilt kryptovänliga. Blockeringar av kortköp & SEPA överföringar förekommer beroende på hur stor summan är. Detta kan skapa problem för en svensk Binance användare i Sverige.

Vår Lösning: Använd Revolut i Kombination med Binance:

 • Öppna ett konto hos Revolut.
 • Gå till Binance och genomgå verifieringsprocessen.
 • Skicka SEK till ditt Revolutkonto helt gratis och konvertera dessa till EUR.
 • Skicka EUR från ditt Revolutkonto Binance med ditt IBAN-nummer.

Binance Sverige Review: En introduktion

Alla som är involverade i kryptovalutor har troligtvis redan hört namnet Binance. Det är den ledande globala kryptobörsen och som du snart kommer att lära dig i denna Binance-recension, erbjuder den mycket mer. Sedan starten 2017 har de fortsatt att erbjuda låga handelsavgifter som gjort den populär i Sverige och kryptovärlden.

Under den korta tid Binance har funnits, har de lanserat en mängd nya funktioner och har också en livlig och aktiv handlargemenskap. Från att lägga till stöd för fiatvalutor till att lansera sin egen Binance Chain och Binance Coin, letar börsen alltid efter nya sätt att tillföra värde till sina kunder.

Binance Sverige recension - kortfattad introduktion till fördelarna och nackdelarna

Fördelar med Binance i Sverige:

 • Lagligt och Reglerat: Binance är registrerat som ett finansiellt institut i Sverige och opererar lagligt under Binance Nordics AB.
 • Binance på Svenska: Förbättrar användarvänligheten på Binance för svenskar
 • Låga Avgifter: Binance erbjuder handelsavgifter från 0-0.10% (spot handel)
 • Stort Utbud: Erbjuder över 600 kryptovalutor för handel.
 • Global Räckvidd: Världens största kryptobörs och populär bland svenska användare.
 • Diversifierade Tjänster: Inkluderar spot- och marginalhandel samt ett omfattande ekosystem med blockchain-teknologi.
 • Säkerhet: Enda internationella kryptobörsen med registrering hos Finansinspektionen i Sverige, vilket ger en högre säkerhetsnivå.

Nackdelar med Binance i Sverige:

 • Bankproblem: Svenska banker är inte alltid kryptovänliga, vilket kan leda till problem med insättningar och överföringar.
 • Komplexitet: Kan vara överväldigande för nybörjare p.g.a. sitt stora utbud och komplexa tjänster.
 • Kundsupport: Endast tillgänglig på svenska
 • Regulatoriska Problem i USA: CZ har erkänt brott mot amerikanska anti-penningtvättslagar och betalat böter, vilket kan påverka förtroendet internationellt.

Lösning för Bankproblem: Använd Revolut i kombination med Binance för att underlätta insättningar och transaktioner.

Binance huvudfunktioner

Binance varit aktiva i över sex år vid tidpunkten för denna recension. Under denna korta tid har den etablerat sig som en dominerande kraft i krypto världen. Tack vare sin innovation finns det lite du inte kan göra på Binance i samband med kryptovalutahandel, investeringar eller sparande. Binance Ekosystemet är enormt och växer ständigt med ny innovation.

Nedan följer en lista på de många funktioner du kan hitta på Binance. Listan kanske inte är utröttande, och jag kommer endast täcka några av dessa mer detaljerat i denna Binance recension, men jag tyckte det var viktigt att du kände till så många Binance-funktioner som möjligt.

 • Handel med över 600 Kryptovalutor: Binance erbjuder ett av de största urvalen av kvalitets-altcoins för handel, med nästan 1 000 par tillgängliga.
 • Binance Fiat Gateway: Möjliggör för användare att köpa över två dussin populära kryptovalutor med över 65 fiatvalutor via bankkort och andra metoder. Stöder även försäljning av krypto för fiat.
 • Låga Handelsavgifter: Binance erbjuder några av de lägsta handelsavgifterna på marknaden, inklusive avgiftsfri handel på flera BTC- och ETH-par.
 • Stöd för Flera Plattformar: Tillgänglig via webbplattform, skrivbordsklienter för Windows och macOS, samt mobilappar för Android och iOS. Och Binance API.
 • Binance Futures med Hävstång: Erbjuder marginalhandel med upp till 5x hävstång.
 • Kundtjänst Dygnet Runt: Kontinuerlig support tillgänglig för användarna.
 • Binance Launchpad: Skapades som ett alternativ till ICO-modellen. Alla Binance-kunder kan delta i IEO:er på Launchpad, som är bland de mest efterlängtade och lönsamma myntlanseringarna.
 • Binance Finance: Ger kryptoinnehavare möjligheter att tjäna på sina mynt genom kryptolån och staking, samt andra metoder för att skapa passiv inkomst från kryptoinnehav.

Men dessa funktioner innebär också risker. På många sätt fungerar Binance som ett krypto-casino där olika tokens pumpas och dumpas. Det gäller att vara försiktig, vi rekommenderar våra läsare att hålla sig till bitcoin.

Binance Handelsplattformen

Vår recension av Binance avslöjade att en av plattformens funktioner, är den enkla och intuitiva handelsplattformen de skapat, med många alternativ och tillgångar att välja mellan. Den mest grundläggande handelsgränssnittet är "Convert". Här väljer handlaren helt enkelt kryptovalutan de vill använda och den valuta de önskar få ut, och genomför sedan handeln. Det finns inga diagram, orderböcker eller avgifter.

Binance Sverige Convert

Bild tagen av bitcoinverket på Binance.com

Detta är en över-disk kryptomarknad. Det finns en spread mellan köp- och säljpriser, men denna är ganska stram för de mest populära paren som har god handelsvolym. Utöver de 48 kryptovalutorna som finns tillgängliga på Convert-plattformen finns också fem fiat-valutor att välja mellan – EUR, GBP, BRL, TRY och AUD.

"Classic"-handelsplattformen är den ursprungliga plattformen för diagram och volymvisning. Den ger handlare betydligt mer information om aktiviteten i paret de planerar att handla. Den ger också full tillgång till alla kryptovalutor och handelspar som finns tillgängliga på Binance. Nya handlare kan känna sig överväldigade när de först använder denna plattform, men efter några gånger blir det enkelt att se vilken information som presenteras och hur man använder plattformen på mest effektiva sätt.

Binance Sverige Recension - Binance Classic - Bitcoinverket

Bild tagen av bitcoinverket på Binance.com

Marginal handel filtrerar handelspar med tillgänglig marginal. Om du stänger av detta filter ser du par med marginalhandel, indikerat med en liten 3x eller 5x ikon. Tänk på att kryptovalutor är mycket volatila och kan uppleva betydande dagliga procentuella svängningar. Att använda marginal kan förstärka både vinster och förluster avsevärt.

Slutligen finns det en Binance peer-to-peer handelsplattform, där du kan göra affärer direkt med andra Binance-användare för att växla kryptovalutor och betala med ditt bankkonto eller ett antal online e-plånbokstjänster. Det finns nästan 200 olika betalningsalternativ att välja mellan när du använder Binance P2P.

Binance's spot trading avgifter och margin trading avgifter har ett stegvis tillvägagångssätt där ju mer du handlar, desto lägre blir din avgift.

Varning: Marginhandel är mycket riskabelt och är ett verktyg som bäst används av professionella handlare. Se till att du fullständigt förstår hur marginal och hävstång fungerar innan du deltar i marginhandel.

Binance Recension Sverige - Slutsats

Binance står ut som en av de ledande kryptoplattformarna, inte bara i Sverige utan också globalt. Med få nackdelar, lisens och registrering i Sverige och en uppsjö av funktioner är det enkelt att rekommendera Binance som en primär kryptobörs. Det som gör Binance attraktivt för svenskar är dess branschledande låga avgifter och det breda utbudet av kryptovalutor och produkter som erbjuds. Detta placerar Binance i toppen av listan över de bästa kryptobörserna och gör det till ett utmärkt val för din kryptohandel. Det är rättvist att säga att om det finns en funktion eller produkt på en annan börs som Binance inte redan har, är det stor chans att de arbetar på det eller planerar att släppa en ännu större och bättre version.

Sammanfattningsvis är Binance inte bara en kryptobörs; det är en heltäckande plattform som erbjuder säkra, innovativa och användarvänliga lösningar för alla, från nybörjare till erfarna handlare.

Relaterade artiklar: