Binance vs Bybit vilken kryptobörs är bäst?

21-08-2023

Binance vs ByBit. Vilken börs är bättre för en aktiv handlare på spot och terminsmarknaderna? Kommer jag att byta från Binance till ByBit? Den här artikeln jämför ByBit med Binance och tittar på skillnaderna mellan båda handelsplattformarna.

Sammanfattning: Binance är den största kryptobörsen, men Bybit är den bättre börsen på nästan alla punkter, speciellt för den professionella daytradern i Sverige. Det avgörande är det faktum att ByBit verkar seriöst på den svenska marknaden och strävar efter en DNB-licens. Tack vare samarbetet med SATOS kan svenska kunder enkelt komma åt ByBits omfattande handelsplattform. Binance har ingen DNB-registrering och inte heller svensk kundsupport. ByBit som en av de största derivatbörserna i världen har nyligen gjort allt i ordning för svenska kunder. Svenska Binance-handlare kan bäst byta till ByBit. ByBit har de billigaste och mest likvida spot- och terminskryptomarknaderna tack vare ett överlägset VIP-program.

För mer information: besök ByBit eller Binance.

Introduktion:

Binance och ByBit är bland de bästa och största kryptobörserna internationellt. ByBit är Binances största konkurrent. Båda börserna är belägna i Dubai och har erhållit en utbyteslicens från den lokala tillsynsmyndigheten. Båda börserna konkurrerar internationellt för att få de bästa handlarna på sin plattform. År 2023 har Binance fortfarande de största handelsvolymerna på sina spot- och terminsbörser med flest användare. Men vilken börs är egentligen bättre för den holländska handlaren i bitcoin och digitala tillgångar i synnerhet? Vi har undersökt detta utifrån våra egna erfarenheter och rön. Låt oss diskutera skillnaderna mellan dessa två utbyten punkt för punkt:

En punkt-för-punkt-jämförelse mellan ByBit och Binance:

Regulerat eller inte? ByBit arbetar tillsammans med DNB för att få en registrering. Är Binance lagligt i Sverige? Binance har i skrivande stund (augusti 2023) inte kunnat säkra en DNB-registrering. Binance försökte efter att DNB utfärdat en officiell varning till Binance. Till slut beviljade DNB inte registrering till Binance. ByBit har ett annat tillvägagångssätt. Bybit har indirekt redan en DNB-registrering genom samarbetet med SATOS. ByBit verkar därför lagligt i Nederländerna. Nederländska kunder har lagligt tillgång till ByBit-handelsplattformen.

ByBit vs Binance – spotmarknader. Både Binance och ByBit har likvida kryptospotmarknader. Binance är mer likvid och stöder fler handelspar. Binance stöder nästan 1400 handelspar. ByBit stöder över 350 handelspar. Binance har också en mer likvid kryptospotmarknad än ByBit. I augusti 2023 handlades ByBit för mer än 1,1 miljarder dollar dagligen. På Binances kryptospotmarknader uppgick den normaliserade dagliga handelsvolymen till över 4,6 miljarder USD (Källa: CoinGecko).

ByBit vs Binance - Crypto Futures. ByBit ligger mycket närmare Binance när det kommer till att erbjuda kryptoderivat. Binance har (AUG 2023) en genomsnittlig 24-timmars handelsvolym på över 9 miljarder USD med 255 eviga och 20 terminskontrakt. ByBit har en 24-timmars handelsvolym på över 5,5 miljarder dollar med 257 eviga och 20 terminskontrakt.

ByBit vs Binance – skillnad i unika funktioner

Den största skillnaden mellan ByBit och Binance handelsplattform är tillgängligheten av en MetaTrader 4 handelsplattform (MT4). MT4 utvecklades 2005 av MetaQuotes. Denna handelsplattform är extremt populär bland professionella handlare som är aktiva på de traditionella penningmarknaderna som valutahandel. Plattformen kan anpassas helt till en handlares handelspreferenser. Dessutom tillåter det en handlare att automatisera handel med parametrar och bots. ByBit tar ut en avgift på 0,003 % med 0 pip-spreadar för en sömlös handelsupplevelse med för närvarande 20 olika eviga kontrakt. För mer information: ByBit MetaTrader info. För valutahandlare som vill utforska kryptohandel är ByBit definitivt det bästa utbytet att börja med.

ByBit vs Binance – kostnader och kostnadsminskning genom VIP-medlemskap

ByBit är ett billigare utbyte än Binance vid vissa tillfällen när en handlare använder VIP-programmet. ByBit erbjuder handlare den billigaste bitcoin-terminsmarknaden med en genomsnittlig finansieringsränta på 0,0000448% för BTCUSDT Perpetual Contracts med de lägsta handelskostnaderna. VIP-programmet erbjuder oöverträffat låga handlar- och tillverkaravgifter; och är tillgänglig. Från $ 50 000 kan du redan gå med i VIP1-programmet och omedelbart njuta av 0,018 maker- och 0,04% takeravgifter.

Den stora skillnaden mellan Binance och Bybit är att ByBits handelsplattform inte har en egen växlingstoken och stablecoin som måste användas för att få de bästa rabatterna i VIP-programmet. Binance är förknippat med ytterligare risker i denna mening. Exchange token (BNB) är, från tillsynsmyndighetens synvinkel, såsom SEC, ett värdepapper som har utfärdats olagligt. Binances BNB-token kan potentiellt få utbytet i problem, eftersom FTX fick problem för att ha manipulerat sin egen FTT-utbytestoken. Det är säkrast att undvika börser som har släppt sin egen bytestoken.

Binance vs ByBit – Säkerhet? Vilken börs är säkrare?

Både Binance och ByBit rankas mycket högt när det gäller pålitlighet och säkerhet. På Coingecko har båda börsarna en toppbetyg på 10. CER-ratingen för cybersäkerhet är också utmärkt för båda börsarna. Både ByBit och Binance har en högsta AAA-rating. Dock är BNB-token en potentiell sårbarhet för Binance enligt vår bedömning. Det faktum att ByBit inte använder sig av en börsens egen token gör denna börs mindre sårbar och därmed säkrare.

Slutsats: varför överväga att byta från Binance till ByBit?

Binance är en utmärkt kryptobörs, särskilt när det gäller likviditeten på tillgängliga kryptomarknader och antalet handelspar för kryptovalutor. Dock närmar sig ByBit Binance på detta område. ByBit är det bästa alternativet till Binance, särskilt nu när Binance inte längre är tillgängligt för nederländska kryptohandlare. Binance har (tillfälligt) lämnat den nederländska marknaden. Att byta till ByBit är ett logiskt val. Varför?

ByBit satsar nu seriöst på den svenska marknaden och arbetar för att få en registrering hos DNB. Dessutom är ByBit en billigare derivat-kryptobörs än Binance tack vare lanseringen av ett bättre VIP-program. ByBit har även en MT4-handelsmiljö för den krävande forex-handlaren som vill utforska kryptohandel. Professionella handlare kommer att dra nytta av ett handelskonto hos ByBit mer än hos Binance. En fördel är att dessa handlare inte behöver använda BNB och BUSD för att få lägre handelskostnader på plattformen. ByBit har valt rätt och säkrare strategi på detta område och kommer inte hamna i problem med tillsynsmyndigheten. För mer information: besök ByBit.