Köpa Bitcoin

08-06-2024

Denna artikel ger läsaren en komplett guide med text och förklaringar om hur man köper bitcoin. Vi besvarar frågorna: varför, var, hur och när man ska köpa bitcoin (BTC). Vi börjar först med att besvara och sammanfatta de vikagaste frågorna som ofta förekommer bland Bitcoin köpare.

I ett nötskal - var ska jag köpa Bitcoin?

Kort sammanfattat: att köpa Bitcoin på en bra handelsplats kan vara knepigt eftersom det ofta förekommer höga handelsavgifter på vissa exchanges när du köper dina bitcoins. Därför är det bäst att välja en säker exchange med låga handelsavgifter så att du får mer bitcoins för dina pengar som till exempel bitvavo som är en internationnel exchange baserad i Nederländerna som har en extremt liten handels avgift på 0,25%. Litebit också en väldigt pålitlig handelsplattform för att köpa Bitcoin smidigt och enkelt.

I ett nötskal - varför ska jag köpa Bitcoin?

Anledningen till att smarta investerare vill köpa Bitcoin så billigt som möjligt har att göra med följande insikt: bitcoins är det nya guldet i denna digitala informationsålder. Bitcoin är ett nytt tekniskt genombrott och uppfinning inom monetär teknik för 2000-talet. Bitcoin dematerialiserar, decentraliserar och perfektionerar guldets arbete baserat på matematik, kryptografi och datavetenskap. Bitcoins kan betraktas som en överlägsen iteration av guld som inte kan förfalskas, vilket fungerar som digitalt delbart och lätt utbytbara hårda pengar som inte påverkas av inflation.

Bitcoin är decentraliserade digitala kontanter. Det fungerar oberoende utan banker utanför det nuvarande centraliserade monetära banksystemet. Bitcoin är pengarna på den fria marknaden. På en fri marknad väljer människor att lagra sina tillgångar i hårda pengar som är det svåraste att förfalska och manipulera. Tidigare var det guld. Emellertid centraliserades guld och utnyttjades av banksystemet och drogs ut ur cirkulationen av regeringarna. Detta gav det centralbankledda banksystemet ett monopol över obegränsad skapande av pengar. Dessa pengar backas inte längre av guld, det är fiatpengar.

Bitcoin konkurrerar med de här centralbankens monopolpengar. Bitcoin distribuerar penningmarknaden i händerna på banksystemet som centralbanker har monopol över. Detta monopol har missbrukats och fortsätter och har orsakat att värdet på alla osäkra pengar (fiatvaluta) ytterligare urholkats av ekonomiskt förtryck. Köpkraften för varje valuta minskar varje år; medborgarnas byggda kapital minskar och sparandet har blivit meningslöst på grund av inflation. Bitcoin är en lösning på detta problem.

I ett nötskal - när ska jag köpa Bitcoin?

Att köpa bitcoins görs baserat på kunskap och tro på Bitcoins värdeförslag. På grund av volatiliteten är det mycket riskabelt att aktivt handla med bitcoins. Handel med terminskontrakt är ännu mer riskabelt. Bitcoin ses bäst som en långsiktig spekulativ investering i en framgångsrik utveckling av en ny investeringsklass. En investeringsklass som representerar en ny monetär teknik för digitala hårda baspengar. Dessa nya hårda baspengar konkurrerar med centralbankernas inflationära fiatbaspengar; och så småningom guldet i centralbankernas valv. Dessa guldtackar tjänar fortfarande som den ultimata tillflyktsorten för centralbanker.

Bitcoin är dock ett mycket överlägset guld alternativ på många sätt. Pengar är i slutändan en social teknik som utvecklas, men historien visar att vi återvänder till solida eller hårda pengar (sunda pengar) för att skapa verkligt hållbart välstånd. Mot bakgrund av den nuvarande globala skuldbubblan representerar Bitcoin både en monetär utveckling och en revolution där mänskligheten måste återgå till en ny form av hårda pengar. Bitcoin är digitala hårda kontanter, internetets nya digitala guld. En monetär programmerbar teknik som passar bäst som baspengar i den aktuella informationsåldern och detta 2000-tal där vi kommer att se framväxten av många fler fantastiska tekniker. Du köper bitcoins med den här vyn på lång sikt med hjälp av en genomtänkt DCA-strategi.

I ett nötskal - hur ska jag köpa Bitcoin?

Det finns en rad olika exchanges där du enkelt kan köpa Bitcoin med ditt bankkort. Men däremot är det väldigt vikitgt att du väljer en exchange (handelsplats) som är betrodd när du ska köpa dina bitcoins därför är bitvavo ett perfekt val. Det finns även andra exchanges som till exempel litebit eller plus 500 där du kan börja handla bitcoins enkelt och säkert med en låg handelsavgift!

Bitcoin - Ingen inflation

Den främsta egenskapen som Bitcoin har är att den inte blir påverkad av inflation. I framtiden kommer det max att finnas 21 miljoner bitcoins. Bitcoin är decentraliserade digitala hårda kontanter. Det fungerar oberoende av bankerna helt utanför dagens centrala monetära system. Bitcoin är fria marknadspengar. Staten kan fortfarande beskatta tillgångar och transaktioner enligt lag, men varken staten eller en centralbank kan manipulera eller försvaga valutan. Som ett resultat kringgår Bitcoin centralbankernas fiatmonopolpengar, precis som Friedrich Hayek föreställde sig. Även om centrala digitala valutor kommer snart kommer Bitcoin att förbli gratis och representera en gigantisk gratis säker värdebutik. På grund av sin decentraliserade arkitektur som "Pengarnas internet" kan Bitcoin varken stängas av eller kontrolleras. Du kan redan använda din digitala valuta via ett satellitnätverk. Naturligtvis, särskilt i tredje världsländer, tar hard bitcoin redan över betalningstransaktioner, vilket möjliggör säker, pålitlig handel med människor och företag i sådana länder. I Sverige har vi fortfarande SEK, men hur länge till?