Köpa Bitcoin på Swedbank?

09-01-2022

Kan jag köpa Bitcoin på Swedbank?

I nuläget finns det inga svenska banker som erbjuder Bitcoin som investerings val. Att köpa och sälja bitcoins går via mäklare eller börser. Detta har regleras av den svenska riksbanken.

Det är dock möjligt att direkt köpa Bitcoin med ett Swedbank-konto genom att göra en direktinsättning via Trustly till en väletablerad svensk Bitcoin-börs som Trijo.

Köp bitcoin via bankID med Swish-appen!

Som sagt är det inte möjligt att köpa Bitcoin på en svensk bank. Men däremot är det fullt möjligt att köpa Bitcoin med Swish. Btcswe är det absolut bästa svenska utbytet när det kommer till bitcoin-köp med Swish.

I nuläget är Btcswe det billigaste alternativet med en transparent prissättning, utan dolda avgifter. Detta innebär att det belopp i BTC och SEK du ser när du beställer på är det som levereras till din Bitcoin-wallet.

Så köper du Bitcoin med tre enkla steg på Btcswe:

  1. Välj ett belopp i SEK eller BTC
  2. Fyll i dina uppgifter och verifiera dig med bankID
  3. Bekräfta köpet med Swish

Klicka här för att köpa Bitcoin med Swish på Btcswe!

Går det att förvara Bitcoin på Swedbank?

Ändå kan det inte uteslutas att Swedbank kanske kommer att erbjuda Bitcoin-plånböcker eller konton i framtiden. Andra banker experimenterar nu med lösningar för digitala tillgångar. Med digitala tillgångar menas med att reglerade kryptotillgångar som en säkerhetstoken förvaras på ett bankkonto. Det är mycket möjligt att Swedbank kommer att försöka implementera detta eftersom då kan de börja erbjuda Bitcoin-konton i framtiden med till exempel tjänsterna från SolarisBanken i Berlin.

Skulle Sverige någon gång stimulera innovation inom området för Bitcoin och blockchain-teknik genom att erbjuda tydliga regler, kan det inte uteslutas att Swedbank-kunder kanske kommer få möjligheten att köpa Bitcoin och spara Bitcoin i ett Swedbank-kontot och eller exempelvis ha dem lagrade i en integrerad Swebit, Bitcoin-plånbok.

Vi kommer att hålla ett öga på utvecklingen. Det kanske kommer kunna gå att köpa bitcoins på Swedbank om några år. I slutändan vill banker som Swedbank inte förlora sin marknadsandel och vill inte släpa efter konkurrensen. När allt kommer omkring kommer framtiden bli digital, där blockchain-tekniken är en viktig ny komponent. Hur som helst är det inte möjligt att köpa bitcoin på Swedbank i nuläget.

Relaterade artiklar: