Köpa Bitcoin på Swedbank?

03-04-2024


Kan jag köpa bitcoin på Swedbank? Blockerade tranaktioner när du ska köpa bitcoin på Swedbank? Vad är lösningen till att köpa bitcoin med Swedbank? Detta är återkommande frågor som ställs av Swedbank kunder som vill köpa bitcoin, vilket är vad vi kommer att besvara i vår Bitcoin med Swedbank köpesguide.

Köpa Bitcoin: Swedbank, sammanfattning: Swedbank, liksom många andra svenska banker, har restriktiva hållningar till Bitcoin och kryptovalutor. Direktköp av Bitcoin på Swedbank är inte möjligt i dagsläget. Swedbank blockerar oftast kortköp och överföringar till bitcoin mäklare och börser utanför Sverige. Detta skapar problem som Swedbank kund. Lösningen är att överföra svenska kronor från Swedbank till en internetbank som Revolut och sedan konvertera till EUR. Och sedan skicka till en reglerad och väletablerad Bitcoin börs som Binance. För små köp är den enklaste, fast dyra lösningen att köpa Bitcoin med Swedbank via Swish på BtcSwe. Den svenska mäklaren Trijo möjligör att köpa bitcoin via Swedbank med hjälp av överföringar genom Trustly.

Bitcoin, Swedbank och bankvänlighet

Swedbank ses som en av de mest "strikta" banker när det kommer till köp av bitcoin och kryptovalutor. Swedbank är inte en kryptovänlig bank och blockerar majoriteten av överföringar och kortköp på bitcoin börser. Swedbank menar att insättningarna strider mot penningtvättslagen i vissa fall. Detta är moraliskt fel och som svensk med ett Swedbank konto har man all rätt till att köpa bitcoin.

Den bästa lösningen med hjälp av fyra enkla steg är att kombinera finansappen Revolut med Binance, som en flyktväg från Swedbanks blockerade insättningar:

  • Steg 1: Öppna ett konto på Revolut
  • Steg 2: Besök Binance, verifiera dig & slutför kundkännedomskraven
  • Steg 4: Skicka SEK helt gratis till ditt Revolutkonto & omvandla till EUR
  • Steg 3: Skicka EUR från Revolut till ditt Binance IBAN Nummer

Köpa bitcoin via bankID med Swish-appen

Den snabbaste metoden för att köpa Bitcoin med Swedbank via bankID med Swish appen är Btcswe. Btcswe är den absolut bästa bitcoin mäklaren när det kommer till att köpa bitcoin med Swish genom Swedbank.

Btcswe är inte det billigaste alternativet men däremot erbjuder de en transparent prissättning, utan dolda avgifter. Detta innebär att det belopp i BTC och SEK du ser när du beställer på är det som levereras till din Bitcoin-wallet.

Så köper du bitcoin genom Swedbank med tre enkla steg på Btcswe:

  • Steg 1: Välj ett belopp i SEK eller BTC
  • Steg 2: Fyll i dina uppgifter och verifiera dig med bankID
  • Steg 3: Kopiera din bitcoin wallet adress Bekräfta köpet med Swish

Köpa Bitcoin: Swedbank överföring med hjälp av Trustly

Vill du hålla dig inom Sveriges ramar är det möjligt att köpa bitcoin med Swedbank på Trijo eftersom de erbjuder insättningar med Trustly. Trustly Group AB är ett fintech-företag som grundades i Sverige 2008 som hjälper Trijo med direktbetalningar från Swedbank.

Trijo är en bitcoin och kryptomäklare baserad i Sverige. Trijo kombinerat med Swedbank är pålitligt och säkert. Trijo erbjuder även den lägsta handeslavgiften i Sverige på 0.75% och en smidig transaktionsprocess ifrån ditt Swedbank konto till din bitcoin-wallet. Trijo är ett bra alternativ för att köpa bitcoin med Swedbank, särskilt för de som söker svenska anpassade funktioner och eftersom de har en nyligen släppt mobilapp.

Förvara bitcoin på Swedbank i framtiden?

Det går dock inte att utesluta att Swedbank kanske kommer att erbjuda bitcoin-wallets eller konton i framtiden. I USA ser vi utvecklingen av den traditionella bankvärldens steg in till bitcoin världen med BNY Mellon som exempel. Den kommande BlackRock bitcoin-spot ETF:en som kommer även att öppna dörrarna för banker och stora amerikanska företag för bitcoin som investerings val.

Skulle Sverige att följa efter i USA:s fotspår och stimulera innovation inom bitcoin och kryptovalutor med tydlig reglering, kan det inte uteslutas att Swedbank-kunder kanske en dag kommer få möjligheten att köpa bitcoin och spara bitcoin i ett Swedbank-konto.

Vi kommer att hålla ett öga på utvecklingen, kanske blir Swedbank kryptovänliga om några år. I slutändan vill banker som Swedbank inte tappa kunder och ligga bakom konkurrensen. När allt har utvecklats kommer framtiden att bli digital, där bitcoin är en viktig ny komponent. Hur som helst är det inte möjligt att köpa bitcoin på Swedbank i nuläget.

Slutsats: Köpa Bitcoin som Swedbank-kund

Att köpa Bitcoin via Swedbank kan vara en utmaning, men det finns lösningar. Använd Revolut och Binance för internationella transaktioner, eller Btcswe för snabba och enkla köp med Swish. För svenska överföringar, erbjuder Trijo att köpa Bitcoin med Swedbank genom Trustly som betalningsalternativ. Trots Swedbanks restriktioner idag, kan framtiden se annorlunda ut med de amerikanska bankernas växande intresse för bitcoin och kryptovalutor. Håll dig uppdaterad för nya möjligheter att köpa Bitcoin som Swedbank-kund.

Relaterade artiklar: