Köpa Bitcoin på Handelsbanken?

08-06-2024

I nuläget finns det tyvärr inga svenska banker som erbjuder Bitcoin. Detta har reglerats av den svenska centralbanken. Att köpa och sälja bitcoins sker via svenska börser eller utbyten. Det bästa svenska utbytet är Btcswe.

Köp bitcoin via ditt bankID med Swish-appen istället!

Som sagt är det inte möjligt att köpa Bitcoin på en svensk bank. Men däremot är det fullt möjligt att köpa Bitcoin med Swish.

Btcswe är det absolut bästa svenska utbytet när det kommer till bitcoin-köp med Swish. I nuläget är Btcswe det billigaste alternativet med en transparent prissättning, utan dolda avgifter. Detta innebär att det belopp i BTC och SEK du ser när du beställer på är det som levereras till din Bitcoin-wallet.

Så köper du Bitcoin med tre enkla steg på Btcswe:

  1. Välj ett belopp i SEK eller BTC
  2. Fyll i dina uppgifter och verifiera dig med bankID
  3. Bekräfta köpet med Swish

Klicka här för att köpa Bitcoin med Swish på Btcswe!

Kommer man kunna förvara Bitcoin på Handelsbanken?

Det kanske kommer möjligt att Handelsbanken kommer att erbjuda Bitcoin wallets eller konton i framtiden. Det kan vara så att Handelsbanken experimenterar för närvarande med lösningar för digitala tillgångar, men det är inget man vet just nu. Digitala tillgångar betyder då reglerade kryptotillgångar som en säkerhetstoken. Det är fullt möjligt att Handelsbanken kommer att följa sina andra internationella banker som kommer erbjuda Bitcoin -konton 2021, till exempel N26-tjänsten i Tyskland.

Vi kommer att hålla ett öga på utvecklingen. Det kanske kommer kunna gå att köpa Bitcoin på Handelsbanken om några år. I slutändan vill svenska banker Handelsbanken helst inte förlora sin marknadsandel och vill inte släpa efter konkurrensen. Till slut kommer framtiden bli helt digital, där blockchain-tekniken är en viktig ny komponent.

Hur som helst är det inte möjligt att köpa bitcoin på Handelsbanken.

Relaterade artiklar: