Neobanken N26 integrerar Bitcoin

09-07-2021

Den internationellt aktiva Neobanken N26, med sitt huvudkontor i Berlin är inte långt för att aktivera en ny version av sin bankapp där kryptotjänster är helt integrerade.

En talesman för företaget sa att:

"Vårt mål är att bli en enda app för våra kunders ekonomi. Vi vill att kunderna ska ha tillgång till alla sina finansiella tjänster på ett ställe utan att behöva logga in på olika platser. Detta inkluderar sparkonton, lån, handel, skatter och kryptovalutor. Vi arbetar med ledande kryptobörser för att få den nya produkten till marknaden så snabbt som möjligt. Vi planerar att erbjuda kryptofunktioner genom en marknadsplatsmiljö som integrerar delar av ett kryptobörs i våra bank- och budgeteringsfunktioner. Vårt Marketplace Enablement-team arbetar hårt för att påskynda lanseringen"

Ursprungligen var N26 inte kryptovänligt alls. Villkoren uppgav till och med att kryptotransaktioner kan leda till att kontot blev spärrat. Nu menar VD:n Valentin Stalf att krypto har blivit mer populärt. Ett utvecklingsteam med 40 personer har inrättats i Serbien, som arbetar med utvecklingen av superappen, som kunder så småningom kan alla möjliga ekonomiska investeringar med, inklusive aktiehandel. Detta bör vara tillgängligt i början av 2022.