El Salvador ska utvinna bitcoin med förnybar vulkanenergi

10-06-2021

El Salvador har tagit ytterligare ett steg mot att bli det mest Bitcoin-vänliga landet i världen. På onsdagen var det klart att El Salvador kommer att bli det första landet i världen som använder Bitcoin som en av dess officiella valutor.

Detta efter att landets kongress antog en omröstning av landets president Nayib Bukuele

Cointelegraph skrev att presidenten nu har avslöjat sitt lands nästa steg på vägen mot att bli världsledande inom Bitcoin.

100% ren, 100% förnybar energi

På onsdagskvällen, svensk tid, publicerade Nayib Bukele en tweet där han skrev att han hade beställt början av Bitcoin-brytning med hjälp av landets vulkaniska energi. Jag instruerade just chefen för La Geo (vårt statliga geotermiska kraftföretag) att föreslå en plan för att använda mycket billig, 100% ren, 100% förnybar energi utan energi från vår vulkan för att skapa en Bitcoin-gruvanläggning. Detta kommer att utvecklas snabbt, "skrev han i en tweet som visas nedan.

Mer än hälften av El Salvadors elproduktion kommer från landets 23 aktiva vulkaner, så dessa vulkaner kan producera förnybar energi. Det rapporteras dock att landet endast använder 31% av den energikapacitet som finns i vulkaner. Cointelegraph skrev att det fortfarande finns tillräckligt med kapacitet för bitcoin mining.

Glöm inte att följa Bitcoinverket på Twitter!