Bitpanda Review

01-12-2023

Bitcoinverket.se har följt Bitpandas utveckling sedan 2014. Bitpanda har vuxit till den ledande kryptobörsen i Europa. Bitpanda är en pålitlig och enkel betalnings- och investeringsplattform för kryptovalutor, aktier och ädelmetaller. Huvudkontoret ligger i Wien, Österrike.

Kortfattat om Bitpanda: Bitpanda har genomgått en imponerande utveckling och erbjuder en komplett och mycket användarvänlig investeringsplattform för sina användare. Du kan inte bara handla digitala valutor som (bitcoin) här, men också ädelmetaller, bråkaktier, kryptoindex fonder och ETFs. Bitpanda erbjuder många olika betalningsmetoder som gör Bitpanda till en professionell investeringsplattform. Bitpanda erbjuder även sina användare ett eget betalkort som är helt gratis, där du enkelt kan handla för dina tillgångar på Bitpanda. Nedan i videon kan du se den senaste innovationen från Bitpanda, Bitpanda-kortet:

 • Besök Bitpanda för att en bonus på 100kr vid registrering!

Varför ska man bestämma sig för att använda Bitpanda?

Letar du efter ett säkert och enkelt sätt att köpa kryptovalutor på, utan några som helst problem i överhuvudtaget, är Bitpanda det självklara valet.

På Bitpanda kan du köpa och sälja dina tillgångar när du vill med ditt bankkort. Bitpanda erbjuder väldigt många betalningsmetoder som till exempel en SEPA-överföring som gör det enklare för dig att göra en överföring ifrån din svenska bank till ditt Bitpanda konto.

Introduktion till Bitpanda

Bitpanda startades ursprungligen som ett bitcoinförmedlingsföretag under namnet Coinimal, men grundarna Eric Demuth, Paul Klanschek och Christian Trummer ändrade namnet till Bitpanda. Bitpanda har vidareutvecklats till en digital handelsbörs för handel med digitala tillgångar på kort tid. Plattformen har mer än 2 miljoner användare och företaget har redan mer än 330+ anställda. Bitpanda är en reglerad PSD2-betaltjänstleverantör som bland annat stödjer VISA/MasterCard-betalningar. Innan vi går vidare och diskuterar tjänsterna, låt oss börja med två specifika tjänster som gör Bitpandas plattform speciell.

Bitpanda Savings Plan

Den bästa tjänsten som gör Bitpanda väldigt unik är Bitpandas Savings Plan. Detta gör det möjligt för användaren att ställa in en automatisk Bitcoin DCA-metod. Du anger ditt IBAN på ditt bankkonto och anger sedan hur mycket du vill spara varje vecka eller månad i bitcoin. Bitpanda debiterar sedan automatiskt euro från kontot varje vecka eller varje månad och byter dem mot bitcoin på din Bitpanda Bitcoin-plånbok. Du kan naturligtvis också välja att spara i en annan valuta eller aktivera flera sparprogram. Du kan bland annat automatiskt investera i en Bitpanda Krypto Index-fond.

Bitpanda

Bitpandas Kypto Index Fonder

Det är möjligt för Bitpanda-användare att automatiskt investera i en portfölj eller fond med olika kryptovalutor. En Bitpanda Krypto Index 5-fond investerar automatiskt i de fem bästa kryptovalutorna baserat på börsvärde och likviditet. Fonden balanserar automatiskt kryptovalutans förhållande. Det finns tre alternativ, ovan nämnda BCI5-fond, men också BCI10- eller BCI25-fonderna, som automatiskt investerar åt dig i topp 10 respektive 25 kryptovalutor och balanserar detta förhållande för dig. Detta gör det betydligt enklare för en användare att dela upp sin investering på ett smart och balanserat sätt. Nedan kan i videon lär du dig allt om Krypto Index Fonder på Bitpanda:

Vilka andra tjänster erbjuder Bitpanda?

Bitpanda-plattformen har följande tjänster och funktioner:

 • Bitpanda har ett stort utbud av över 50 olika kryptovalutor: BTC, LTC, ETH, AVAX, ADA, DOT, UNI, XRP, LINK, DOGE, VET, SOL, ATOM, TRX, XEM, ALGO, TXZ, FIL, NEO, CHZ, BAT, REN, ZEC, YFI, etcetera.
 • Bitpanda appen – Såklart erbjuder Bitpanda även en fantastisk smartphone app för både apple och android.
 • För varje kryptovaluta erbjuder Bitpanda en säker wallet, där du förvarar dina tillgångar på ett säkert och smidigt sätt, men även för Fiat valutor som EUR, USD och CHF.
 • Du kan även tjäna passiv ränta på dina tillgångar med Bitpanda
 • Hanterade wallets för ädelmetaller. Den försäkrade lagringsavgiften är 0,0125% för guld och 0,025% för silver inklusive andra ädelmetaller.
 • En swap-tjänst där du enkelt och smidigt kan byta tillgångar mot varandra.
 • Ett Visa-betalkort som automatiskt är kopplat till din Bitpanda BTC wallet eller en annan crypto-wallet som du enkelt kan välja själv. Du kan helt enkelt betala direkt i butiken med bitcoin. Visa och Bitpanda tar automatiskt hand om konverteringen till euro för återförsäljaren. Plus att du får 2% tillbaka i bitcoin av det du spenderar. Bitpandakortet är även helt gratis för sina användare!
 • Bitpanda Pay - även om handelskontona ännu inte har ett IBAN-konto är det redan möjligt att överföra pengar från Euro-plånboken till andra IBAN-konton för att bl.a göra betalningar med.
 • Bitpanda Pro – En professionell handelsplattform med en orderbok och diagram för mer erfarna handlare (traders).
 • Bitpanda Plus - är en exklusiv tjänst för VIP användare som bland annat vill investera eller handla mycket pengar på Bitpanda-börsen. Användaren måste då ha tillgångar på 5 miljoner kronor eller sätta in en miljon kronor för att få fördelaktiga premier samt bättre och billigare handelsvillkor. Nedan kan du se en video med och få en bättre inblick över Bitpanda-plattformen:

Bitpanda Exchange

 1. En komplett digital betalningstjänst med Visa Card-integration
 2. Bitpanda Crypto Index – automatisk kryptohandel
 3. Bitpanda Savings plan – automatiska besparingar i krypto
 4. Bitpanda Pro – kryptoutbyte för professionella traders
 • BESÖK BITPANDA FÖR MER INFO

Bitpanda Slutsats och Recension

Bitpanda är en komplett investerings- och kryptobörs som har gjort stora framsteg sedan starten. Bitpanda är mycket mer än en kryptobörs, det är en finansiell tjänsteleverantör som till och med kan växa till en internationell digital neobank i framtiden. Kostnaderna för den vanliga plattformen är lite på den höga sidan, men som Bitpanda Plus-kund i kombination med användningen av Bitpanda BEST och Bitpanda Pro-utbytet kan dessa minskas avsevärt. Bitpanda har även fått väldigt många bra omdömen på trustpilot och anses vara en av de bästa kryptobörserna i Europa angående:

 1. Låga kostnader
 2. Perfekt användarvänlighet
 3. Tjänster