Mt. Gox kommer att starta bitcoinåterbetalningar i Juli 2024

25-06-2024

Den nedlagda bitcoinbörsen Mt. Gox meddelade att återbetalningar i Bitcoin och Bitcoin Cash kommer att påbörjas nästa månad. Enligt Nobuaki Kobayashi, rehabiliteringsförvaltare, är förberedelserna nu slutförda.

"Rehabiliteringsförvaltaren har förberett sig på att göra återbetalningar i Bitcoin och Bitcoin Cash under rehabiliteringsplanen. Nu när dessa förberedelser är på plats kommer återbetalningarna att starta från början av juli 2024,” skrev Kobayashi i ett uttalande.

Kobayashi betonade vikten av att säkerställa säkra och tillförlitliga återbetalningsarrangemang. Återbetalningarna kommer att genomföras i turordning, beroende på vilka kryptovalutabörser som först har slutfört de nödvändiga informationsutbytena och verifieringarna.

Mt.Gox framsteg i rehabiliteringsprocessen

Nyheten kommer efter rapporter från borgenärer om att beloppen för Bitcoin och Bitcoin Cash har uppdaterats i rehabiliteringsanspråkssystemet, med slutdatum för återbetalningar satt till april. I maj flyttade Mt. Gox för första gången på fem år Bitcoin till ett värde av minst 2,9 miljarder dollar, och har fortfarande cirka 9,42 miljarder dollar i Bitcoin kvar i sina plånböcker.

Rehabiliteringsförvaltaren utfärdade ett uttalande som bekräftade säkerheten i hanteringen av Bitcoin och Bitcoin Cash och bad om tålamod från fordringsägarna. Tidigare VD Mark Karpeles försäkrade på sociala medier att allt är under kontroll och att mynten flyttas som förberedelse för distributionen, utan planer på en omedelbar försäljning.

Mt. Gox kommande betalningsplan

Konkursprocessen innefattar betalningar till borgenärer med en blandning av fiatvaluta, Bitcoin och Bitcoin Cash. Medan fiatbetalningar har påbörjats, återstår Bitcoin- och Bitcoin Cash-utbetalningarna att distribueras.

Mt. Gox, som en gång var världens största bitcoinbörs, kollapsade 2014 efter att 850,000 bitcoins försvann i ett stort säkerhetsbrott. I september 2023 tillkännagav förvaltaren en ny återbetalningsplan för borgenärer som omfattar 142,000 bitcoin och 143,000 bitcoin cash.

Den kommande utbetalningen markerar ett viktigt steg framåt för de före detta Mt. Gox kunder som väntat i flera år på att få tillbaka sina tillgångar.

Mt. Gox FUD 2024

Återbetalningarna från Mt. Gox har länge varit en nagel i ögat för Bitcoin-innehavare. Nästan varje bullmarknad dyker historien om Mt. Gox-återbetalningarna upp igen och har varje gång samma effekt, nämligen fear, uncertainty & doubt (FUD). Nu ser vi effekten av FUD tydligt i priset på Bitcoin, som pendlar kring en svag kurs på $60,000. Marknadsspekulanter förväntar sig att kursen kan sjunka ytterligare när återbetalningarna börjar.

Påverkan av Mt. Gox på Bitcoin-kursen

Hur marknaden faktiskt kommer att reagera de kommande veckorna på återbetalningarna återstår att se, och om Bitcoin kommer att dumpas massivt av de ursprungliga ägarna är fortfarande osäkert. Det är fortfarande spekulation vad de drabbade från Mt. Gox kommer att göra med de bitcoins som de inte har kunnat sälja på tio år. Vidare är det oklart hur mycket bitcoin från Mt. Gox återstående kassa som faktiskt kommer att hamna i händerna på fordringsägarna. Det är också möjligt att många av dessa drabbade under tiden har blivit hardcore bitcoiners eller redan var det från början.

År 2010 var det främst de verkliga entusiasterna som tog sig tid att köpa på Mt. Gox. Det var ingen lätt uppgift och det fanns då nästan inga lättillgängliga plattformar för att köpa bitcoin. Mt. Gox var bara för de första bitcoin-innovatörerna. Genom att tvingas "hodla" har dessa drabbade, tack vare Mt. Gox-skandalen, byggt upp en ansenlig förmögenhet.

Det är möjligt att de bara säljer en procentandel av sina bitcoin för vinst. Vad skulle du göra?

Den potentiella påverkan av Mt. Gox återbetalningar på bitcoin-kursen beror slutligen på vad de drabbade gör och vilka dessa drabbade är. Föreställ dig att de flesta säljer 10% som vinst i dollar och dessutom säljer all Bitcoin Cash för Bitcoin (BTC)? Detta skulle märkligt nog kunna ha en positiv effekt på bitcoin-kursen. Vidare beror påverkan på hur återbetalningarna organiseras av Mt. Gox förvaltare. Det är en komplex fråga. Det finns fortfarande mycket som är oklart och kursfallet är återigen ett fall av Mt. Gox FUD.

Kommentarer på X om Mt. Gox bitcoin-återbetalningarna

Enligt analytiker är rädslan för ett stort prisfall i bitcoin kursen från Mt. Gox borgenärer överdriven.

Enligt Reuters råder det stor osäkerhet kring hur mycket fordringsägarna slutligen kommer att få utbetalt. Det är en komplicerad fråga:


Alex Thorn menar att påverkan av bitcoin-återbetalningarna från Mt. Gox liten, eftersom av många skäl kommer mindre bitcoin än förväntat ut på marknaden i juli. Säljtrycket kommer att vara mindre än vad marknaden förväntar sig: