Risken du tar när du inte förstår och tror på bitcoin

22-05-2021

Bildkälla: Unsplash

I tider med stor volatilitet i Bitcoin och andra kryptovalutor distanserar många tvivlare allt mer ifrån kryptovalutor. Risken att investera i krypto är helt enkelt för stor för. Nik Bhatia, som undervisar i finans i Kalifornien, förklarar att det också finns motsatsen: risken att inte engagera sig i Bitcoin.

Han har en stark formel för detta:

"Om du som tillväxtchef fortfarande låtsas att Bitcoin inte finns, betyder det att du inte ens ser att en alternativ monetär verklighet har kommit till den här planeten."

Man bör snabbt lyssna på podcasten med Nik Bhatia. Han säger mycket smarta saker om volatilitet. Michael Saylor menar också att Bitcoin är en investering i en ny teknik (som har prövats i 12 år) och att den inte alls är spekulativ.

Bhatia förklarar även att:

"Den enda återstående ursäkten för en investeringsrådgivare att inte komma in i Bitcoin ännu är prisvolatilitet. Du kan dock inte klassificera volatilitet en-mot-en som en risk. Det gör det komplicerat. Förvaltare tror att de bör utesluta Bitcoin på grund av dess volatilitet, men genom att göra det löper de en helt annan risk, en dold risk precis framför dig: helt felbedömning av den monetära verkligheten. "

Den främsta anledningen till att penningchefer någon gång kommer att hoppa från en klippa är att Bathia är en av dem som slutar förvänta sig en "explosion", en prisexplosion som dvärgar allt innan. Daniel Krawisz myntade termen hyperbitcoinization som en motsvarighet till klassisk hyperinflation. Det är ögonblicket när alla flyr till Bitcoin i panik. Du kan inte ta risken att inte bli informerad om det. Så beställ Bhatias bok snabbt och berika dig själv med hans insikter i alla typer av pengar, från "guld och dollar till bitcoin och centralbankens kryptovaluta". Det senare är särskilt intressant: hur är interaktionen mellan Bitcoin och CBDC enligt Bhatia?

Klimatet riskerar inte bara allvarliga skador på planeten från uppvärmning och stigande havsnivåer. Vi riskerar också att förstöra hela ekonomin eftersom problemet visar sig vara en myt. Av denna anledning är det viktigt att alltid försöka bryta igenom egna fördomar. För närvarande är antalet välkända personer som har utropat sig göra det efter år av motstånd mot Bitcoin mycket större än antalet bitcoinare som blir nocoiner igen. Det finns få exempel på det senare.

Detta är också syftet med denna webbplats: att utbilda fler och fler människor om den nya monetära verkligheten.