Robinhood har ingått avtal om att förvärva den globala kryptobörsen Bitstamp

08-06-2024

Bitstamp köptes upp av investeringsappen Robinhood! Robinhood utökar därmed sitt krypto räckvidd ytterligare. Idag, den 6 juni, tillkännagavs att Robinhood köper upp krypto börsen Bitstamp för över 200 miljoner dollar. Robinhood utökar därmed sitt krypto erbjudande ytterligare.

Kan vi förvänta oss en meme-rally nu när Robinhood köper krypto börsen Bitstamp?

I kryptovärlden går saker snabbt, mycket snabbt. Den ena uppköpet efter det andra sker och dessa är ofta strategiskt smarta drag. Så tillkännagavs i slutet av maj att Coinmerce köpte upp det ikoniska Icoinic och därmed breddade sitt institutionella tjänsteutbud. Och även idag var det underhållande uppköpsnyheter, och denna gång spelare av en något större klass: investeringsappen Robinhood har nämligen köpt upp den "åldriga" kryptoplattformen Bitstamp. Bitstamp lanserades redan 2011 och är känt för sin säkerhet, transparens och har en stark grad av regelefterlevnad.

Robinhood & Gamestop

Robinhood är ursprungligen en amerikansk mäklarapp som 2021 fick mycket uppmärksamhet med handeln i Gamestop ($GME) aktier, där den kända retailinvesteraren "Roaring Kitty" var drivkraften. Han gjorde nyligen comeback i investeringsvärlden, och sedan dess har Gamestop $GME-aktien ökat kraftigt i värde. Och nu detta märkliga uppköp av krypto börsen Bitstamp av den berömda investeringsappen Robinhood.

Så vad kan vi kryptoentusiaster förvänta oss nu när Robinhood har köpt upp krypto börsen Bitstamp? Många förväntar sig att uppköpet kommer att bidra till den allmänna galenskapen som pågår på memecoin-marknaden. Bitstamp har också ett bra utbud av memecoins, såsom dogwifhat, dogecoin, shiba, pepe och fler!

Varför är Bitstamp intressant för Robinhood?

Som sagt började Robinhood som en traditionell mäklarapp, men erbjuder sedan december förra året cirka 30 olika kryptovalutor till europeiska kunder. Robinhood har för detta ändamål startat en europeisk kryptoavdelning, på grund av EU:s tydligare kryptopolicy jämfört med USA. Med expansionen till Europa hoppas man även kunna betjäna kunder från Storbritannien och Asien bättre. Bitstamp har nämligen kontor i Luxemburg, Storbritannien, Slovenien, Singapore och USA; en rejäl lista!

Det är Robinhoods första "institutionella uppköp" och man hoppas därmed nå både retailinvesterare och institutionella kunder i dessa länder; ett mycket strategiskt uppköp med tanke på att Bitstamp har runt 50 aktiva registreringar hos officiella myndigheter. Bitstamp har dessutom ett varierat utbud av hela tre typer av tjänster: Bitstamp basic, pro och institutional. Plattformen lämpar sig därmed väl för både nybörjare och professionella traders samt företagskunder. Slutligen erbjuder Bitstamp även tjänster som utlåning och staking, något som Robinhood i dagsläget inte erbjuder.

Det förväntas att uppköpet kommer att vara helt genomfört (och operativt) under första halvåret 2025; inklusive alla godkännanden från tillsynsmyndigheter, såsom Nederländernas Bank exempelvis.

Vår slutsats om uppköpet av Bitstamp av Robinhood

När uppköpet är helt genomfört kommer Robinhood ha ett mycket komplett kryptoplattform i sina händer som kan tillgodose både nybörjare och professionella traders samt institutioner med deras kryptobehov. Dessutom kommer Robinhood att tillföra en ny och frisk fläkt genom en pålitlig, transparent och compliant kryptoplattform.

Och slutligen, vilket redan är fallet, kommer Robinhood att ha låga avgifter: redan nu uppger Robinhood att man handlar med 30+ olika kryptovalutor till "lägsta kostnaderna". Vi är i alla fall mycket nyfikna och ser fram emot det "nya" plattformens ankomst! För nu kan du läsa vår recension och för- och nackdelar med Bitstamp krypto börsen eller kolla in vår översiktsartikel med ett urval av de bästa kryptobörserna.

För mer information: