SEC: s nya chef är en maratonlöpare och klättrare precis som bitcoin kursen!

03-03-2021

Gary Gensler, tidigare Goldman Sachs-chef och krisfighter under Obama, är redan chef för Bidens övergångsfinansieringsteam, och vi kommer sannolikt att bli den nya chefen för SEC. Alla vill veta vad han tycker om Bitcoin. Janet Yellen betonade särskilt FUD: s tvivel om krypto. Omvänt var Gensler mycket positiv till digitala valutor.

"Bitcoin och andra kryptovalutor ger ny drivkraft för betalningar och bred tillgänglighet, men det finns definitivt problem med investerarskydd. Gensler sa att han i allmänhet kommer att fungera som chef för SEC för att främja innovationen.

"Bitcoin är inte en aktie"

Vissa människor hävdar att priset på Bitcoin har fallit på grund av detta uttalande. Till exempel Bloomberg i den här artikeln. Andra hävdade att det nya försöket var skyldig Gensler mer än $ 50.000. På medellång sikt är det bäst att se vilken typ av människor som kommer till makten: den berömda MIT-professorn i företagsekonomi lär blockchain, kryptering och finansiell innovation där. Den som vet med säkerhet att Howey-testet från 1946 bestämde att Ripple som spåras av SEC faktiskt är ett lager och därför bör regleras av SEC, inte av Bitcoin!

Bitcoin ETF

En annan stor fråga är om SEC kommer äntligen att tillåta en Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund). Länder som Kanada har det redan. Och för guld eller andra tillgångar är ETF: er ganska normala, börshandlade fonder som speglar priset på en tillgång. För närvarande spelar Grayscale Fund faktiskt denna roll indirekt. Men om Gensler tillåter Bitcoin-ETF: er uppstår en helt ny dynamik som också kan påverka MicroStrategy. Michael Novogratz, VD för Galaxy Digital, hävdar att ETF kommer inom ett år och påverkar gråskala negativt. Se även den här videon.

Hur som helst: Gensler är en löpare som har klarat 9 maraton och ett 50 mil ultra maraton. Han är också en klättrare med stigningar runt Rainier och Kilimanjaro. Maratonlöpare och topplöpare som naturligtvis också Bitcoin!