Snart kan man kanske betala med Bitcoin på Amazon

26-07-2021

Just igår kom nyheten att e-handelsjätten Amazon letar efter någon med erfarenhet av krypto och blockchain. Det var i sig en intressant historia, men nu rapporterar en anonym källa att företaget vill börja acceptera bitcoin (BTC) före slutet av året.

Den stora frågan är naturligtvis vad Amazon gör. Ett möjligt stöd för Bitcoin som betalningsmetod kan betyda en positivt uppgång för Bitcoin-priset. En Amazon-insider rapporterar nu till City A.M. att detta är precis vad företaget vill:

  • "Detta är inte bara ett beslut att inrätta betalningslösningar för kryptovaluta någon gång i framtiden - detta är en fullständig, väl diskuterad, integrerad del av den framtida mekanismen för hur Amazon kommer att fungera"

Enligt insider planerar Amazon att implementera Bitcoin som betalningsmetod i redan slutet av detta år och det skulle vara en plan av ingen annan än Jeff Bezos själv, Amazons VD.

Amazon kanske också kommer lansera sin egna kryptovaluta. För att klargöra detta, är detta en anonym källa som sägs vara en insider som arbetar på Amazon. Huruvida detta verkligen är sant är svårt att avgöra. Det skulle i alla fall också vara en mycket positiv utveckling för kryptomarknaden!

Köp Bitcoin baserat på din egna kunskap och insikt