Tesla har köpt Bitcoin för 1.5 miljarder dollar

09-02-2021

Det amerikanska elbilsbolaget Tesla har investerat 1.5 miljarder dollar i Bitcoin enligt uppgifter ifrån den amerikanska tillsynsmyndigheten (SEC).

Elon Musk har under den senaste veckan marknadsfört Dogecoin på Twitter, men undertiden har hans företag investerat i Bitcoin istället. Enligt de dokument som lämnats in till den amerikanska tillsynsmyndigheten (SEC) har Tesla justerat sin investeringsstrategi för att få mer flexibilitet vid köp av alternativa tillgångar.

Enligt protokollet kommer Tesla att omvandla en del av sina dollartillgångar till guld, guldetfs och digitala tillgångar. Specifikt har Tesla redan köpt Bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar. Detta motsvarar en tilldelning på 7,7% av företagets kapital. Tesla har kommer även att godkänna BTC som ett betalningsalternativ av deras elbilar inom en snar framtid.

Detta beslut kommer av Tesla kommer att få långtgående konsekvenser för företag i USA, eftersom varje CFO inte kommet att få några problem med amerikanska styrelser längre för att lägga till Bitcoin som en strategisk reserv. Det är troligt att Elon Musk i hemlighet kontaktade Michael Saylor. Det hade också blivit känt att en representant för Elon Musk var närvarande under Micheal Saylors Bitcoin Corporations-konferens.

Efter att denna nyhet hade blivit publicerad gav det konsekvensen att Bitcoin-priset steg med 10% på kort en väldigt kort tid. Detta ledde till att ett nytt prisrekord sattes. Denna dag kommer till att bli en viktig dag i bitcoins historia eftersom att det är ett revolutionerande beslut av Tesla som många amerikanska företag kommer att följa.

Vi är på väg till nya höjder!