Avgifter Fastställda för Fidelitys och Galaxys ansökningar till Bitcoin Spot ETF:er

02-01-2024

Fidelity kommer att ta ut 0,39 % i avgift från aktieägarna i sin spot Bitcoin ETF, medan Galaxy/Invesco kommer att avstå avgifter under de första sex månaderna innan de tar ut 0,59 % därefter.

Två föreslagna börsnoterade fonder (ETF:er) för Bitcoin har rapporterats ha fastställt de avgifter de kommer att ta ut om deras ETF:er godkänns. Enligt en rapport från Fortune kommer Fidelity Investments att debitera 0,39 % per år för innehavare av sin Wise Origin Bitcoin Trust, och Galaxy/Invesco kommer att ta ut 0,59 % per år för sin BTCO-fond. I Galaxy/Invescos fall kommer avgiften att avstås under fondens första sex månader. Rapporten hänvisade till en rättegång den 29 december som källa till informationen.

Rapporten nämnde också att Jane Street Capital kommer att vara den "auktoriserade deltagaren" för Bitcoin ETF:erna från Fidelity, WisdomTree och Valkyrie, vilket antyder att Jane Street Capital kommer att få tillstånd att utnyttja prisskillnader mellan dessa fonders aktier och själva Bitcoin. Valkyrie har också namngett Cantor Fitzgerald som en andra auktoriserad deltagare. Galaxy/Invesco och BlackRock har namngett både JPMorgan och Virtu som sina auktoriserade deltagare.

ETF:erna kommer att använda en "kontant" modell för skapande och inlösen, vilket innebär att auktoriserade deltagare inte kommer att köpa Bitcoin och deponera det i fonderna. Istället kommer de att deponera ett kontantbelopp motsvarande den mängd Bitcoin de vill deponera, som sedan kommer att användas av fonden för att köpa BTC. USA:s värdepappers- och börskommission (SEC) har förespråkat denna lösning och hävdat att de inte vill tillåta mäklare att hantera Bitcoin, enligt rapporten.

Bitcoin-innehavare har väntat i åratal på att en spot ETF ska godkännas i USA, då vissa tror att det kommer att introducera nya investerare till Bitcoin och möjliggöra ytterligare prisökningar. SEC har tidigare avvisat flera Bitcoin ETF:er, men vinden tycktes vända i augusti när Grayscale vann en rättegång mot myndigheten. I det beslutet fastslog en amerikansk appellationsdomstol att SEC godtyckligt hade avvisat Grayscales ansökan om en spot Bitcoin ETF och måste ompröva sitt beslut.

Sedan dess har flera nya ansökningar och revisioner för Bitcoin ETF:er lämnats in, inklusive sådana från Fidelity, WisdomTree, Invesco Galaxy och Bitwise.

  • SEC har ännu inte gjort något officiellt tillkännagivande om godkännande av någon spot Bitcoin ETF.

Relaterade artiklar:

Källa: cointelegraph