Bitcoin inte för att bli rik utan för att förbli rik

30-01-2021

SALT Talks höll en mycket intressant intervju med Ari Paul, medgrundare och investeringschef för företaget BlockTower Capital. Paul märker hur fler och fler investerare gå in i Bitcoin för att skydda sina tillgångar:

"Det handlar inte längre om att bli rik utan att hålla sig rik"

"Vi har pratat med många miljardärer på sistone och vi ser en förändrad syn på Bitcoin. Man tänker nu defensivt. Man kan se att många av miljardärer håller 10 procent av sina tillgångar i Bitcoin. Om du inte har det ännu, tänker du: ”Vad händer om Bitcoin ökar ytterligare 20 gånger, då kommer jag inte att bjudas in till festerna längre. Då är jag inte längre i den här exklusiva klubben för de rika. " Oavsett var dessa människor befinner sig i hierarkin just nu, tänker de nu, "Jag behöver en passiv position. Jag måste ha 10 procent av mina tillgångar i Bitcoin för att inte bli påverkad av infationen, Hur som helst."

Paul ser i uppgifterna att många stora förmögenheter nu kommer in på marknaden:

”Mycket Bitcoin har tappat bort från börserna. Varje procentenhet indikerar en stark ökning av institutionella investerare. Ta en titt på Grayscale vad som har gått in i deras slutna Bitcoin investering. Under fjärde kvartalet var det 3,8 miljarder dollar och nu det är samma som summan som hittills har gått in i Greyscale"

Den här nya typen av investerare i Bitcoin kommer att minska volatiliteten:

"Det här är köpare med mod, människor ser om de kan köpa in till ett lågt pris och inte sälja när trenden förändras. Volatiliteten alltid att finnas. Du kan inte få prisexplosioner där priserna skjuter upp tio gånger utan en korrektion Men detta kommer gradvis att minska när det blir mer institutionellt och ju bredare marknadsdeltagande. "

Har du köpt Bitcoin än?

Varför ska man köpa Bitcoin?