USA:s äldsta bank BNY Mellon har börjat acceptera Bitcoin

11-02-2021

I en artikel av Wall Street Journal meddelade att USA: s äldsta bank, BNY Mellon, kommer att lägga till bitcoin som tillgång för sina kunder. BNY Mellon kommer att underlätta sina kunder att genomföra Bitcoin-transaktioner. Förutom Bitcoin kommer banken också att stödja andra digitala tillgångar.

Banken utvecklar en ny plattform som kommer att hantera och bearbeta nya digitala tillgångar på samma sätt som traditionella tillgångar. Roman Regelman, VD för BNY Mellon Digital Innovation, förutspår att digitala tillgångar och kryptovalutor kommer att bli vanligt. Han sa att Wall Street Asset Management och andra kunder i Bank of New York Mellon uppmanar banken att lägga till digitala tillgångar bland sina andra tillgångar. I slutändan är det kunden som bestämmer, för att förbli relevant i den digitala omvandlingen har banker faktiskt inget annat val än att respektera och ta hänsyn till sina kunders önskemål.

Detta visar återigen att utvecklingen och antagandet av Bitcoin och digitala tillgångar inte kan stoppas. Varje bank som vill förbli relevant i framtiden måste erbjuda sina kunder med digitala tillgångar och andra tjänster. Hur lång tid tror du att det tar för svenska banker som t.ex Swedbank att införa detta?