Coinbase etableringen på Nasdaq går inte att jämföras med bitcoin i plånboken

19-04-2021

Hur gick Coinbase start på börsen den 14 april egentligen?

Enligt Samuel Wan från newsbtc.com borde media aldrig ha antagit ett börsvärde på 100 miljoner. Nasdaq-aktiemarknaden gav naturligtvis bevis för denna avhandling för oss alla. Aktien började med ett handelsvärde på 381 $, som steg snabbt till 429 $ och minskade sedan den första dagen till 327 $.

undefined || '' || ''

Aktien har tydligen varit väldigt stabil sedan det första prisfallet.

undefined || '' || ''

Fredagen den 16 april till gick aktievärdet upp med anständig vinst på nästan 6%. Wans artikel listar flera intressanta röster om beståndet. Människor som värderar företaget till cirka 62 miljoner...

Och de som förväntar sig en återhämtning till 100 miljoner snart:

Det är naturligtvis psykologiskt också en svår uppgift. Lätt att köpa och handla för traditionella investerare. Men vad ska kryptofans göra? De skulle hellre köpa Bitcoin än ett traditionellt lager, även om det är ett kryptoföretag. Även för Coinbase som företag är det inte uppenbart att de har en bra affärsmodell.

Netto har konsekvent sålt Bitcoin till Coinbase under sin tioåriga existens, inklusive bitcoin det fick själv genom avgifter. Så motsatsen till HODL. Och med bara 4500 Bitcoin kontant kommer det inte nära Michael Saylors radikala "allt-på-Bitcoin" -strategi.

Coinbase vill bara bli av med mer bitcoin: det går tom, tyvärr bara för amerikanska medborgare, bland alla som skapar ett konto hos Coinbase före den 22 april, ett stort pris på $ 500 000 i bitcoin och ytterligare 1 miljon i tröstpriser. Tydligen vill Coinbase verkligen bli av med sina bitcoins! Det hade varit snyggare om företaget hade gett 30 personer 1 bitcoin som första pris i en speciell plånbok som inte kan öppnas förrän 2030. Coinbase för de kommande tio åren!

I samband med öppningen på börsen skrev VD Brian Armstrong ett kort brev där han bekräftade företagets uppdrag: ”Vi vill öka den ekonomiska friheten i världen. Alla förtjänar tillgång till finansiella tjänster som hjälper till att skapa bättre liv för sig själva och sina familjer. Vi har fortfarande mycket att göra för att uppnå detta. "

Här saknar tyvärr läsaren Kjell Inge Røkkes eld i sitt brev till aktieägarna om Bitcoin. Det saknas också ett erkännande av att det är Bitcoin själv som ger denna ekonomiska frihet, och inte ett företag som erbjuder en konventionell finansiell tjänst, nämligen valutahandel. Coinbase spelar naturligtvis en nyckelroll i kryptoekosystemet och den väg Brian Armstrong har funnit som företagare är en klassisk framgångshistoria. Roligare än hans tråkiga brev, hans kommentarer på Twitter, hur han i tio år som företagare kämpade mot mycket dumhet och slöhet är roligare.

Relaterade artiklar: