Debatten mellan Michael Saylor och Frank Guistra om guld vs bitcoin

26-04-2021

De finansiella marknaderna reagerade rastlöst på nyheterna om den kommande nya amerikanska kapitalvinstskatten för rika amerikaner. Rykten är ryktas höjas från nuvarande 20 till 39,6 procent. Detta innebär att den effektiva skattesatsen för investerare uppgår till 43,4 procent. Marknaderna och bitcoinpriset reagerade starkt på detta och föll med mer än 20%. Betydande korrigeringar under en bull marknad är normala och den här nyheten hjälper till att rensa himlen ett tag.

Om det är osannolikt att denna höjning av kapitalvinstskatten kommer att godkännas av den rika amerikanska politiska eliten; det påverkar inte värdet av en investering i guld och bitcoin. Att köpa bitcoin och guld görs med en långsiktig vision. Många guld- och bitcoininvesterare tänker inte sälja dessa säkra tillflyktstillgångar under en period av ökande finansiellt förtryck. men å andra sidan att användas som säkerhet för bland annat att få ett lån. Att införa någon kapitalvinstskatt är inte riktigt relevant så länge en investerare inte säljer guld och bitcoin; men som en strategisk reservtillgång i balansräkningen.

Vilken långsiktig investering är bäst, guld eller bitcoin?

På bitcoinverket.se har vi alltid påpekat våra läsare de relativa fördelarna och nackdelarna med guld kontra bitcoin. Det är inte oklokt att äga båda tillgångarna. Det finns dock förespråkare av bitcoin som tror att guld gradvis kommer att demoniseras av bitcoins överlägsna monetära egenskaper.

Michael Saylor är den främsta förespråkaren för bitcoin som inte bara en jämlik överlägsen monetär teknik utan också ett slutet distribuerat energinätverk som kan utnyttja produktion av förnybar energi var som helst i världen och göra den lönsam. Bitcoin bidrar positivt till utvecklingen av den förnybara energiproduktion, bitcoin-nätverket och hodlers. Guldbrytningsindustrin bidrar negativt till klimatet, mänskliga arbetsförhållanden (även barnarbete), men undergräver också en investering i guld i sig.

Dessa punkter presenteras vackert under en mycket bra diskussion mellan Michael Saylor och Frank Guistra. Frank Guistra utmanade Michael Saylor att argumentera om guld kontra bitcoin. Frank Guistra är en välkänd miljardär som bland annat har gjort sin förmögenhet inom gruvindustrin för guld. Han är en stark anhängare av guld och skeptiker till bitcoin. Han gillar särskilt inte sättet Michael Saylor kritiserar guld och berömmer bitcoin i himlen. Enligt Frank Guistra kommer centralbanken och regeringen att förbjuda bitcoin om det äventyrar dollarns status som världsreservvaluta. Michael Saylor har tagit upp utmaningen. Den episka debatten ägde rum den 21 april 2021.

Bitcoin vs Gold: The Great Debate with Michael Saylor and Frank Giustra

Debatten modererades mycket bra av Daniela Cambone från Stansberry Research. Sätt dig bara ner och bestäm själv vilken vision som passar dig bäst och vem som har rätt.

Relaterade artiklar: