Elon Musk ligger bakom Bitcoin och Doge senaste rusning

08-02-2021

Som en av de rikaste människorna i världen har Elon Musk, VD för Tesla, inte lämnat kursen bitcoin och dogecoin oberörd. Forskning från Blockchain Research Lab har gjorts om hur Elon Musks tweets påverkar kursen av bitcoin och även dogecoin. Detta visar att tweets faktiskt uppmanade hans anhängare att köpa mer bitcoin eller dogecoin. Efter att Elon Musk anpassat sin Twitter-profil med bitoin-hashtaggen steg bitcoinpriset med nästan 19% inom sju timmar.

Elon Musks tweets om Dogecoin har tagit kursen till enastående höjder. Dogecoin har gått upp med 2600% i år och har till och med överträffat guld i avkastningen i sin sjuåriga historia.

Tweets av Elon Musk om Dogecoin och Bitcoin:

Nedan kan du se ett antal tweets från Elon Musk om Doge.

Nedan kan du se hans tweets som ledde till en Dogecoin bull run:

I tweeten nedan kan du se en Dogecoin-meme med Elon Musk som han har retweetat:

Elon Musk har fått kritik

Elon Musk ser detta som humor och något roligt. Men dessa skämt om Doge på hans twitter har helt klart fått konsekvenser. Dogecoin underhålls inte och är en memecoin. Det utvecklades som ett skämt. Dogecoin Core-plånboken fungerar inte och nätverket kan lätt attackeras. Dogecoin är inte en investering, det är ren prisspekulation och har inget att göra med bitcoins grundläggande värdeproposition. Det är skrämmande att Elon Musk inte varnar för denna fara i sina tweets.

Många unga investerare ser upp till Elon Musk och kan förlora mycket pengar på att jaga en prisrally för en såkallad shitcoin. Vi rekommenderar därför inte våra läsare att ta Elon Musks tweets på allvar och inte följa dem som ett investeringsråd. Elon är känd som en Twitter-troller som enbart vill ha roligt. Han varnar emellertid i sina videos om att investera i krypto är mycket riskabelt och att man inte ska lägga in sina besparingar. Nedan kan du se Elon Musk prata om detta:

Relaterade nyhetsartiklar: