Elon Musk var anledningen till att Bitcoin ökade med 20%

29-01-2021

Elon Musk skickar inte bara raketer till månen utan numera också Bitcoin. I morse ändrade han sin Twitter-profil till #bitcoin med en Bitcoin-emoji. Han skickade också en tweet "Ser tillbaka på vad som är oundvikligt" vilket gjorde att Bitcoin sköt från cirka 265.000kr till 310.000 kronor på mindre än en timme.

Tidigare denna månad överraskade Musk alla med nyheten att han aldrig skulle vägra att få betalt i Bitcoin som sin lön. I december meddelade han på Twitter att han kanske vill ha Bitcoin i Teslas balansräkning. På så sätt skulle han följa exemplet med mjukvaruföretaget MicroStrategy som har byggt upp en miljard dollar i Bitcoin.

undefined || ''

Idag verkar det som om att Musk blandar in action runt GameStop GME. Hedgefonder försökte förstöra detta företag igår med korta positioner, men Reddit-communityn WallStreetBets började köpa GME-aktier en massa genom den populära Robinhood-handelsappen. Hedgefonderna förlorade flera miljarder dollar och började gnälla att många börser inklusive Robinhood låg bakom uppgången. WallStreetBets började genast köpa Dogecoin som Elon Musk tweetade om igår vilket ledde till att priset på Dogecoin steg med 500%.

Läs gårdagens artikel om du vill lära dig mer om denna händelse!