Allt om vad Bitcoin Sats är och hur du kan köpa Bitcoin Sats!

03-04-2024

Vad är Bitcoin Sats?

Sats en förkortning för Satoshis, som är den minsta kontoenheten och värdet i Bitcoin-nätverket. En Satoshi kan förlikas med ett öre eftersom det behövs 100 öre för att bli en svensk krona. I detta fall består 1 Bitcoin av 100 miljoner Sats eller Satoshis.

Som sagt om du äger en hel Bitcoin kan du spendera 100 miljoner Sats. För många människor har det blivit för dyrt att köpa en eller två bitcoins. Men vem som helst kan fortfarande köpa 10 miljoner sats eller delar av en hel Bitcoin. När Bitcoin når sin gräns på 21miljoner bitcoins betyder det endast kan bestå 2,1 billioner Sats som mest. Därför är det väldigt gynnsamt att samla på Sats eftersom det finns en begränsad penningmängd vilket betyder att det inte påverkas av inflation.

Var kan jag köpa Bitcoin Sats?

När du köper en Bitcoin eller flera Sats på en Bitcoin exchange eller hos mäklare köper du faktiskt automatiskt Sats av det du spenderar. Om du köper till exempel 0,01 BTC köper du faktiskt 1 miljon Sats (Satoshis). Du kan köpa Sats billigt och säkert med på Bitvavo För mer information: Bitvavo recension.

undefined || '' || ''

Klicka här för att köpa Bitcoin Sats på Bitvavo!

Varför pratar man numera om Sats?

Det faktum att man tidigare inte talade om sats har att göra med att det maximalt kan finnas 21 miljoner Bitcoins. En Bitcoin hande inte hade något värde de första åren. Den största valören inom Bitcoin-beräkningssystemet (1 BTC) var först tvungen att få ett värde som en enhet eller ett konto innan det var relevant att konvertera till de minsta enheterna, Bitcoin Satoshis (sats).

Inom The Bitcoin Lightning Network är det mycket prat när det gäller sats för avveckling av mikrobetalningar. När värdet på Bitcoin ökar kommer det blir mer och mer vanligt att betala i Bitcoin-sats.

Till exempel, istället för att uttala 0,001245 BTC, är det bättre att tala om 124 500 sats och sedan konvertera dem tillbaka SEK. Det kan förväntas att Bitcoin-börser i allt högre grad kommer att använda Bitcoin-satsenhetens räkneenhet när Bitcoin-priset fortsätter att stiga.

Nedan kan du se vad respektive Sats reprensenterar i BTC!

undefined || '' || ''

Bitcoin SAT (Satoshi) som det framtida objektiva måttet på ekonomin?

Dessutom kan Bitcoin och SATS fungera som en objektiv enhet eller ett konto inom en global Bitcoin-standard. Det kan komma en punkt när ekonomins värde (kapitalvaror, råvaror, penningmarknader) inte längre kommer att uttryckas i dagens världsreservvaluta, US-dollar, utan Bitcoin. Videon nedan förklarar snyggt hur Bitcoin kan förstås som ett matematiskt begrepp och mått på värde och allt som har värde inom vår globala ekonomi.

För mer information: