Storguide: Hur och var du kan köpa Cardano (ADA) bäst!│2023

03-04-2024

Funderar du på att köpa kryptovalutan Cardano (ADA)? I denna kompletta guide betonar vi varför ADA kan vara en bra investering samt. hur och var du kan köpa Cardano bäst.

I ett nötskal: Cardano är en kryptovaluta som utvecklar en blockkedja i syfte för "smart contracts" och dappar som Ethereum och Polkadot inom DeFi. Å andra sidan är Cardano unikt genom att deras blockkedja är säkrare, snabbare, billigare och mer skalbar än sina "konkurrenter". Dessutom finns det interoperabilitet, dvs. Det kan interagera med flera andra blockkedjor genom bryggor mellan andra blockkedjor. Cardanos syfte är att tillhandahålla en "tredje generationens blockchain" -lösning på flera stora problem som har uppstått tidigare. Detta inkluderar säkerhet, skalbarhet, hastighet och hållbarhet.

Men var kan jag köpa Cardano bäst?

Under flera års undersökning bland olika kryptomäklare och kryptobörser har vi hittat det billigaste, bästa och snabbaste sättet att köpa Cardano (ADA) på. På LiteBit kan du köpa ADA mycket enkelt och billigt med flera olika betalningsmedel. För en mycket låg handelsprovision kan vem som helst på ett säkert och snabbt sätt köpa Cardano (ADA).

Annars kan du enkelt köpa Cardano på Binance som är världens mest använda crypto-exchange. På Binance kan du smidigt och säkert köpa ADA med ditt bankkort. För mer info besök Binance.

Vill du köpa Cardano redan nu kan du göra det i rutan nedan hos changelly som är en smidig crypto utbytesplattform. Vill du veta mer om changelly läs vår recension om Changelly.

Varför ska man köpa Cardano (ADA)?

Cardano är ett av de bästa blockchain-projekten. Det är ett open source-projekt som ingår i Cardano Foundation. Cardano-protokollet är en distribuerad offentlig blockkedja som består av flera lager. Detta ger mer flexibilitet när det gäller underhåll och lägga till uppgraderingar (i form av mjuka och hårda gafflar). Detta gör det möjligt för Cardano att stödja komplexa decentraliserade applikationer.

För det första är perfektionen av transaktionsbehandlingsskiktet (avvecklingslagret) på programmet där ADA-kryptovalutan fungerar. ADA fungerar med ett nytt Proof-of-Stake-protokoll - Ourobos. Den maximala mängden ADA som kan sättas i omlopp är 45 miljarder. ADA i sig är delbart med sex decimaler. Den minsta beräkningsenheten är Lovelace.

Därefter kommer ett separat datalager att läggas till för att kunna bearbeta smarta kontrakt och köra de decentraliserade applikationerna.

Cardano har en säker framtid baserad på en utmärkt vetenskapsfilosofi, välutvecklade programmeringsspråk och bra källkod. Eftersom projektet drivs av beprövad vetenskap och programmering kommer det troligtvis allt att ta mycket längre tid än tänkt och planerat. Ändå kan någon med tålamod köpa ADA som en långsiktig investering. Det är naturligtvis riskabelt att köpa ADA kryptomyntet från Cardano eftersom projektet skulle potentiellt också kunna misslyckas helt.

Vad du borde tänka på!

För det första måste du ta hänsyn till att det inte finns något Cardano-kryptomynt. Cardano är en modulär blockchain-utvecklingsplattform med ett separat betalningsnätverk för den interna kryptovalutan ADA. ADA är Cardanos kryptovaluta. Cardano är ett utvecklingsprojekt utvecklat på grundval av beprövade vetenskapliga principer under ledning av Charles Hoskinson. Med sitt team, företag och samhälle arbetar de med att förverkliga en ny (tredje) generation blockchain-teknik.

Det är viktigt att understryka att projektet har försenats och ännu inte är fullt operativt och operativt. Detta gör att köpa ADA till en spekulativ investering, även om projektet potentiellt är mycket lovande. Det mest framgångsrika blockchain-projektet som är fullt operativt just nu är Ethereum. Om Ethereum-communityn misslyckas med att skala Ethereum genom genomförandet av Ethereum 2.0-uppgraderingen kommer Cardano-projektet att gynnas.

Nyligen har Cardano framgångsrikt implementerat den viktiga Shelly-uppdateringen, som nu tillåter ADA-innehavare att slå ADA och även starta och hantera en stake pool själva för en belöning. Kanske kommer patientinvesteraren så småningom att belönas. Mer om detta senare.

Vad är ett bra alternativ till ADA?

Flera bra alternativ för tredje generationens blockchain-projekt har startats. Det mest kända är naturligtvis Polkadot. Ett välkänt kinesiskt projekt är NEO. Dessutom är Ethereum inte avskrivningsbart. Ethereum kan vara en första generationens blockchain-utvecklingsplattform, men det är ändå på rätt väg att uppgraderas till ett tredje generationens blockchain-projekt: Ethereum 2.0. Frågan är dock om Ethereum kommer att lyckas.