SEC:s X-konto hackat, delar 'inofficiell tweet' angående bitcoin spot ETF

09-01-2024

Det amerikanska värdepappers- och börsinspektionens (SEC) X-konto har nyligen hackats, nedan visas den inofficiella tweeten som tidigare blev raderad:

"SEC:s @SECGov X/Twitter-konto har komprometterats. Den oauktoriserade tweeten om bitcoin ETF:er gjordes inte av SEC eller dess personal," sade talespersonen. Ett liknande uttalande delades kort därefter på medieplattformen.

Inlägget, som visas i en skärmdump nedan, var uppe i ungefär 30 minuter, vilket fick ett antal nyhetskanaler och online-personligheter att rapportera att SEC hade godkänt de efterlängtade spot-bitcoin ETF:erna bland annat var BlakRock Bitcoin Spot ETF:en en av dem. Det oauktoriserade inlägget har sedan dess raderats.

SEC:s hackade konto-inlägg om godkännandet av spot-bitcoin ETFs:

SEC X-konto hackat bitcoin spot etf

Nedan på bilden är Gary Genslers förklaring till händelsen - kan detta ses som marknadsmanipulation? läs mer nedan:

En till trolltweet av hackaren:

SEC X-konto hackat bitcoin spot etf

Runt 16:30 EST twittrade SEC:s ordförande Gary Gensler, "Twitter-kontot @SECGov har råkat ut för intrång och en oauktoriserad tweet har publicerats. SEC har inte godkänt notering och handel av spot-bitcoin exchange-traded products."

SEC har 'inte godkänt' notering och handel av spot-bitcoin ETF:er, säger ordförande Gary Gensler några minuter efter tweeten på twitter:

Efter att det falska inlägget publicerades, spikade Bitcoins pris nära $48 000 men har sedan dess fallit till runt $45 700, enligt data från CoinMarketCap.

Blev SEC hackad eller är rör det sig om marknadsmanipulation?

Nu utreds SEC för marknadsmanipulation antingen kommer inget att hända med dem eller så kan det vara katalysatorn för att avskeda Gary? Det är extremt suspekt att det skulle ske på ett till slumpmässig datum, direkt efter att Gary har twittrat om krypto-volatilitet den 8 januari.

Att dra slutsatser kan man alltid göra men kongressen i USA vill ha svar:

För mer information:

Watcher Guru