Bitcoin har ett marknadsvärde på en trillion dollar

20-02-2021

Den 19 februari nådde Bitcoin en viktig punkt med ett marknadsvärde på 1 trillion dollar. Bitcoin nådde även 55000 USD, vilket gjorde att den psykologiska viktiga tröskeln bröts samman. Guld är känt för att ha ett börsväärde på cirka 9-10 triljoner.

undefined || '' || ''

Bitcoin ökade med 14% den här veckan och 70% förra månaden. Meddelanden från företag som Tesla, Mastercard och Bank of New York Mellon bidrog till detta. Samtidigt bröt Ethereum tröskeln på 2000 dollar, och nu har summan av alla kryptovalutor nått till 1,7 biljoner dollar.

"Om du verkligen tror på Bitcoin som en Store of Value, så finns det fortfarande mycket uppförsbacke framöver", säger John Wu, president för AVA Labs, en öppen källkodsplattform för finansiella blockchain-lösningar. ”Låt oss titta på guld med ett börsvärde på mellan 9 och 10 biljoner dollar. Även om Bitcoin bara nådde hälften så skulle vi fortfarande ha 4X eller $ 200.000. Så jag kan inte säga om lutningen kommer att fortsätta. "

Jacob Skaaning, portföljförvaltare för kryptosäkringsfonden ARK36, sa: ”Nästa hinder för Bitcoin kommer att vara att driva Alphabet Inc, som för närvarande har en skala på $ 1.431 biljoner dollar.” ”Det kommer fortfarande att finnas stor volatilitet., Men jag är väldigt säker på att den uppåtgående trenden kommer att fortsätta för tillfället. "

Relaterade artiklar:

Var kan jag köpa Bitoin bäst?

Vad är en bra krypto exchange?