Bitcoinauktioner blir allt mer vanliga hos Kronofogden

11-04-2021

Bildkälla: Kronofogden/ Trijo News/ Shuttershock

2021 har blivit ett rekordår för Kronofogden, när det gäller att auktionera bitcoin. I torsdags sålde kronofodgen en halv bitcoin för 250.000kr.

Bland folk är det vanligaste sättet att köpa bitcoin via en krypto-exchange. Fast sedan 2017 har Kronofogden auktionerat ut bitcoin.

Detta ger möjligheten för svenskar att köpa bitcoin hos Kronofogden via auktioner.

Tio bitcoinauktioner på en dag

Kronofogden har en auktionsplats där du kan köpa egendomar som har utmätts. Pengarna som samlades in i auktionen användes sedan för att betala de värderades skulder.

På torsdagen genomförde byrån så många som tio Bitcoin-auktioner. Den största transaktionen var halv bitcoin till ett pris av 250 000 SEK. På kryptovalutautbytet Binance är kostnaden för Bitcoin i skrivande stund något mer än 509 000 SEK. Detta innebär att Bitcoin säljs till ungefär för marknadspriset.

En bitcoin har blivit utmätad av en brottsling

En dömd brottsling med har tagits av polisen från . Henrik Eriksson, kronoinspektören ifrån Kronofogden Special Enforcement Department sade att byråns ”försäljning kommer att överstiga vår tidigare summa” i slutet av 2021. Efter att polisen konfiskerade bitcoins och gav dem till myndigheterna delades de upp i mindre delar av bitcoin såkallade satoshis.

-Vi har delat upp det i mer praktiska valörer. Det finns många auktioner, och det kommer att finnas fler auktioner om några veckor, vilket kommer att upprepas. Henrik Eriksson förklarade för Expressen att jag inte vet exakt hur mycket.

Glöm inte att följa Bitcoinverket på Twitter!

Källa: Trijo News, Expressen