Bybit vs OKX? Vilken börs är bättre?

29-06-2024

Bybit kontra OKX? Vilken kryptobörs är bättre? I denna jämförelse kommer vi att titta på hur dessa två stora internationella exchanges förhåller sig till varandra. Båda exchanges ligger i topp 10 när det gäller spot-handelsvolym globalt. Både Bybit och OKX har via en konstruktion (Bybit med SATOS och OKX med Okcoin). Slutligen kommer vi i denna jämförelse även kort att jämföra de två krypto-giganterna med Bitvavo exchange.

En Bitvavo vs OKX vs Bybit jämförelse och recension!

Sammanfattning: Bybit-plattformen är den mest omfattande exchange för svenska handlare. Bybit presterar särskilt bra när det gäller USDT-handelspar. OKX har fler EUR-handelspar och något lägre handelsavgifter. På Bybit kan du handla med 277 kryptoaktiva, medan OKX har ett större utbud med 350 kryptoaktiva. Dessa fakta är mindre relevanta för redaktionen på Bitcoin Guide. Det bästa är att endast köpa och handla bitcoin i USDT, USDC eller EUR. Båda internationella exchanges är mycket tillförlitliga och säkra, men när det gäller euro likviditet är Bitvavo exchange det bästa alternativet för en handlare.

OKX vs Bybit, Produkter & Tjänster

Snabb och enkel krypto-köp: På båda exchanges kan du snabbt och enkelt köpa kryptovalutor via iDEAL, kreditkort, SEPA och mer. Dessutom kan du på båda exchanges enkelt och snabbt sätta in Bitcoin och andra kryptovalutor. På båda plattformarna kan du även ställa in periodiska krypto-köp, som automatiskt genomförs dagligen, veckovis eller månadsvis.

Växla och konvertera: På Bybit och OKX kan du enkelt växla krypto till krypto med ett klick. Båda kryptobörserna uppger att detta är kostnadsfritt.

Web3 plånbok: Båda plattformarna erbjuder en omfattande Web3 plånbok.

Exchange trading: Produkter som futures, margin trading, leverage trading, options (optioner) och copy trading är (ännu) inte tillgängliga för svenska kunder. Vi har skrivit en omfattande artikel om den svenska versionen av Bybit: fördelar och nackdelar med Bybit Sverige. Här är de funktioner som är tillgängliga för handlare bosatta i Sverige:

Bybit exchange-funktioner:

 • Spot trading: På Bybits spotmarknad handlar du med hundratals olika kryptovalutor, som defi coins, memecoins, RWA coins och mer. Kryptovalutorna är huvudsakligen tillgängliga i USDT, USDC (inga avgifter) och BTC. Utbudet av EUR-handelspar är dock ganska lågt.
 • Spot Grid: Med spot grid-verktyget kan du automatiskt köpa lågt och sälja högt. Bybit uppger att denna tjänst är väl lämpad för ”sido” marknader (med låg volatilitet).
 • DCA: Med dollar cost average-funktionen kan du ställa in automatiska köp.
 • OTC: På Bybit kan stora handlare köpa stora ordrar via over-the-counter-tjänsten. Detta sker till konkurrenskraftiga priser och snabb avveckling. Du kan även använda Pre-Market-handel, som erbjuder handel med kryptovalutor innan de officiellt listas på Bybit.
 • SpotX: Med SpotX-tjänsten från Bybit får du snabb tillgång till nya kryptovalutor, airdrops och andra belöningar.

OKX exchange-funktioner:

 • Spot trading: Även på OKX handlar du med många populära kryptovalutor som memecoins, defi coins, RWA coins och mer. Handelsparen på OKX finns i både USDT, USDC och erbjuder även många EUR-par, fler än Bybit!
 • Liquid marketplace: Liquid marketplace är over-the-counter (OTC)-tjänsten från OKX. Här handlar du med djupa likviditeter och till de priser som avtalats i förväg. Detta är en av de institutionella tjänsterna som OKX erbjuder.
 • P2P trading (peer to peer trading): Med denna tjänst kan du skapa en egen marknadsplats och handla i din egen valuta mot andra kryptohandlare.

Bybit vs OKX, EARN-tjänster

Båda plattformarna erbjuder både staking (on-chain och off-chain) och utlåningsmöjligheter. Villkoren, APY, terminer (flexibla/icke flexibla) och många olika kryptovalutor varierar per tjänst. Bybits och OKX

earn-program är mycket mer omfattande än de från exempelvis Coinbase och Kraken.

Bybit vs OKX, handelsavgifter

Bybit Spot-handelsavgifter:

 • 0,150% (maker) och 0,250% (taker)
 • Avgifterna beror på ditt kontonivå. Kolla här avgifterna.

OKX Spot-handelsavgifter:

 • 0,140% (maker) och 0,230% (taker) → €0- €20.000
 • Avgifterna beror på ditt kontonivå. Kolla här alla spot trading avgifter.

Transparens och säkerhet hos Bybit och OKX:

Bybit:

 • Proof of reserves
 • Nyaste säkerhetsteknikerna
 • Integritet och dataskydd
 • Realtidsövervakning
 • Lättillgänglig kundsupport
 • Minimala säkerhetsåtgärder som 2FA etc.

OKX:

 • Proof of Reserves
 • Reserveringsfond ”OKX risk shield”
 • Kall- och varmplånboks krypto-lagring
 • Lättillgänglig kundsupport
 • Minimala säkerhetsåtgärder som 2FA etc.

Bitvavo i jämförelse med Bybit vs OKX

Bybit vs OKX vs Bitvavo? Ja, precis som i jämförelsen mellan Coinbase och Kraken, håller även Bitvavo sig bra mot Bybit och OKX. Bitvavo erbjuder en bra exchange med höga volymer och djupa likviditeter, fler EUR-handelspar, ett bra earn-program och plattformen är säker. Bitvavo är minst lika bra som ovanstående exchanges. Vi har också skrivit omfattande jämförelseartiklar om Bitvavo mot Bybit.

Fördelar och nackdelar med OKX vs Bybit exchanges

Fördelen med OKX-exchange är att du har många EUR-handelspar, fler än på Bybit. En fördel med Bybit är att det erbjuder fler (handels) funktioner än OKX. Båda exchanges är jämförbara när det gäller tjänsteutbudet och passar bra för nybörjare, erfarna och professionella kryptohandlare. För bästa eurolikviditet är det bäst att använda Bitvavo exchange.

Vår erfarenhet & Slutsatser i denna jämförelse mellan OKX och Bybit

Våra erfarenheter på båda plattformarna är positiva: exchanges ser bra ut, har höga handelsvolymer, djupa likviditeter, en bra och professionell exchange-gränssnitt, omfattande earn-program (staking & utlåning), bra kundsupport och båda kryptoplattformarna vidtar tillräckliga säkerhetsåtgärder.

Vi måste dock konstatera att Bybit exchange är något mer omfattande än OKX exchange. Men som sagt erbjuder OKX fler EUR-handelspar och har ett större utbud; och med tanke på kommande lagstiftning (MiCAR) är detta viktigt. Båda exchanges konkurrerar hårt när det gäller handelsavgifter. Vill du främst handla i EUR-handelspar är OKX och naturligtvis även Bitvavo bättre att använda. Vill du ha tillgång till den mest omfattande exchange och har inga problem med att handla i USDT-handelspar, då är Bybit det bästa valet. För mer information, läs våra omfattande recensioner om de respektive exchanges: