CABEI, utvecklingsbanken för Centralamerika stöttar El Salvador!

14-06-2021

Den Centralamerikanska utvecklingsbanken CABEI inom ekonomisk integration har valt att främja den senaste ekonomiska bitcoin integrationen i El Salvador. CABEI: s president, Dante Mossi, talade positivt under en presskonferens idag om El Salvadors beslut att införa bitcoin som ett lagligt betalningsmedel. Dessutom kommer CABEI att stödja El Salvador genom att hjälpa till att under denna procces med bitcoin som ett lagligt betalningsmedel.

I själva verket ser CABEI en möjlighet genom att faktiskt bli mer relevant och minska IMF: s makt. IMF var tidigare inte imponerad av El Salvadors snabba beslut för att snabbt lägga till bitcoin som ett lagligt betalningsmedel.

CABEI erkänner emellertid de nya möjligheterna för El Salvador som integrationen av bitcoin i betalningssystemet erbjuder. CABEI kommer vidare att inrätta ett specialteam som kommer att arbeta tillsammans med finansministeriet och Centralbanken i El Salvador för att uppnå det tekniska genomförandet av bitcoin. Du kan se Dante Mossie tala nedan:

Det faktum att CABEI anpassar sig till El Salvador är ett positivt tecken för resten av CABEI-medlemsländerna som kanske vill följa med i El Salvadors fotspår.

Vem är alla medlemmar i denna utvecklingsbank?

De viktigaste medlemsländerna är Guatemala, Costa Rica, Honduras, Nicaragua och El Salvador. Dessa stater grundade banken. Andra medlemsländer är Panama, Dominikanska republiken, Belize, Mexiko, Colombia, Argentina och Kuba. Det som också är mycket slående är att Spanien, Korea och Taiwan också är medlemmar i denna utvecklingsbank. Vi kommer att fortsätta att följa denna mycket intressanta utveckling.

Relaterade artiklar: