Köpa bitcoin på Deutsche Bank?

14-02-2021

Deutsche Bank, den sjätte största banken i Europa, med 1,5 biljoner tillgångar kommer att erbjuda institutionella kunder under 2021 med investeringar i digitala tillgångar, dvs. kryptovalutor som Bitcoin.

The World Economic Forum publicerade en rapport med titeln “Crypto, What Is It Good For: An Overview of Cryptocurrency Use Cases”. I den här rapporten nämns det att Deutsche Bank arbetar med att utveckla en kryptotjänst som en plattform för institutionella kunder. Utvecklingen av plattformen är i syfte att lagra digitala tillgångar säkert som ska bestå av flera faser. Den första fasen ska vara lösningen för institutionella parter som fonder, företag och kapitalförvaltare. Den andra fasen är upprättandet av en exchange med hjälp av tredje parter som mäklare och börser. Detta skulle sedan följas av tjänster som insättning och utfärdande av polletter som råd om skatter och bokföring.

Deutsche Bank har hållit dessa planer hemliga. Denna info är bara känt i WEF-rapporter. Deutsche Bank kommer att förbereda en minimivarbar produkt (MVP) 2021. Frågan återstår bara när de officiellt ska starta den institutionella kundtjänsten vilket Deutsche Bank och BNY Mellon, den äldsta banken i USA planerar att göra. Kommersiella banker kommer naturligtvis att oroa sig för ankomsten av en central kryptovaluta (CBDC), och naturligtvis kommer de så småningom att oroa sig för ökningen av Bitcoin som naturligtvis betraktas som en digital tillgång.

Du bör nog inte bli förvånad om du går till en Bank någon gång under de närmaste åren för att köpa Bitcoin.

Har du redan köpt Bitcoin?

Bildkälla: Etienne Martin unsplash