WallStreetBets rörelsen riktar sig in på en Silver Short Squeeze

31-01-2021

En ny Silversqueeze är påväg. Den nya Occupy Wall Street rörelsen har redan börjat med sin plan att köpa Silver för att påbörja en strid mot storbanken JP Morgan. Unga privata investerare har samlat ihop sig och har blivit en stor decentraliserad gemenskap, beväpnade med sociala medier och bra analyser.

En decentraliserad hedgefond kallad WallStreetBets syftar på att sätta den etablerade ekonomiska ordningen på Wall Street på sin plats. Dessa ungdomar växte upp med konsekvenserna av finanskrisen 2008. De är väl medvetna om sin ekonomiska ställning och därmed kan de identifiera sin fiende. Efter GameStop-skandalen som nästan satte två Wall Street-hedgefonder i konkurs ledde till att det är dags för en silversqueeze! Wall Street Bets Reddit-forum är nu i full prat om att provocera en så kallad silver short squeeze. Alasdair Macleod, den ledande ekonomiska analytikern och silverexperten, kommenterade följande på Twitter:

Vad är en Silver Short Squeeze?

I nuläget finns det väldigt många short positioner (blankningar) i Silverpriset på Aktiemarknaden. Det finns mer short positioner än vad det finns silver i omloppet. Detta skapar ett konstgjort försäljnings-tryck. Silver short positionerna baseras på låneavtal (blankningar) och inte på ägda tillgångar i Silver. Ett silverkontrakt med löfte på en silverleverans lånas och säljs omedelbart i hopp om att returnera det till bankerna för en lägre kostnad, med en fin avkastning och vinst.

Det finns fler framtids kontrakter i Silver än, i detta fall, fysiskt silver i omloppet eller tillgängligt i verkligheten. Denna svaghet kan utnyttjas, särskilt med en snabb prisuppskjutning. I vilket fall som helst kommer shortsellers att behöva säkra och köpa tillbaka kontrakt tidigt för att begränsa sina förluster. Detta gör att köp-trycket eskalerar ytterligare och tvingar fler och fler shortsellers att sälja av sin position. Försäljningstrycket försvinner allt snabbare och priset stiger allt fortare. Fler och fler shortsellers pressas och tvingas stänga den ohållbara förlustbringande positionen de har. Silver Short Squeeze fenomenet är ett givet faktum och kan orsaka allvarliga ekonomiska problem för många shortsellers, när de bland annat har använt en för hög skuldinsättningsgrad och inte längre kan köpa tillbaka och återlämna de lånade silverkontrakten. Det gör att de går i konkurs.

En Silver Short Squeeze är möjlig genom en strukturell marknadsmanipulation:

Silvermarknaden är en av de mest manipulerade på planeten. Systembanker "hanterar" eller manipulerar silverpriset för att trycka ner den verkliga inflationstakten. För varje 30 gram silver som finns, finns det så många som 200 kontrakt i omloppet.

Silver har både ett monetärt och industriellt värde, vilket innebär att det kan användas för att säkra inflationsrisker. Enligt bedömningen av Silverpriset på WallStreetBets-forum skulle silverpriset ligga runt 10.000kr istället för 250kr inom en snar framtid. Planen är nu att utlösa en Silver Short Squeeze till det högsta priset via SLV. Dessutom kommer JP Morgan som har flest blankningar i silver också gå i konkurs ifall WallStreetBets rörelsen lyckas med detta. Enligt bedömningen är SLV ett bra verktyg eftersom det hanteras av BlackRock. Det är en av de mindre ETF: erna med relativt litet försäljningsintresse. Vilket betyder att SLV-kontrakt är ett verktyg för att lyckas med en Silver Short Squeeze.

Hur köper man Silver?

Många inom WallStreetBets rörelsen använder sig av Bitpanda för att köpa silver eftersom deras senaste handelsapp Robinhood stängde ner handel av GME-aktien, vilket blev en stor skandal. Här kommer lite råd på var du kan köpa Silver både lokalt och Internationellt.

  • Om du vill köpa fysiskt Silver rekommenderas Guldcentralen i Helsingborg där du kan beställa hem ditt Silver ifrån deras webbshop. Guldcentralen.se är en av de bästa guld och silver återförsäljarna i Sverige med en professionell webbshop.
  • Ett alternativ är att använda den Österikiska kryptobörsen Bitpanda. Här kan du också köpa Silver, billigt men även guld och Bitcoin. På Bitpanda vet du att ditt köpta SIlver eller Guld finns på riktigt eftersom Bitpanda har säkerställt det i deras förvar.

När blir Silver Short Squeeze ett framgångsrikt fenomen?

Att köpa en silver-ETF kan verkligen öka priset på kort sikt. Men för att vinna denna finansiella striden måste alla detaljinvesterare gå ut ur pappers eller den digitala silver marknaden. Att köpa bland annat SLV rekommenderas inte av olika analytiker, inklusive Max Keizer, som försökte utföra detta i början av 2010. Det finns 250 gånger mer papperssilver i omloppet än riktigt fysiskt silver, så det är bäst att överväga denna marknad genom faktiska att bara göra fysiska inköp. I Tweeten nedan förklarar Max Keizer detta snyggt:

Att handla med digitala silverkontrakt på börserna är inte ett effektivt sätt att ta ner JP Morgan. Dessutom är det inte heller transparent med hur mycket fysiskt silver som finns. Det uppskattas att det finns 400 miljoner uns silver i short positioner. Detta representerar silverproduktionen på sex månader. Varje 2,5 dollar kostar korta säljare 1 miljard dollar. Det är verkligen en akilleshäl i det finansiella systemet. Dessutom, om detta uppror mot Wall Street faktiskt lyckas genom att köpa Silver kommer det amerikanska banksystemet att kollapsa. Vid någon tidpunkt kommer nödbromsen att dras, inte bara av Wall Street utan också av tillsynsmyndigheter och regeringen.

Ifrån Silver Short Squeeze till Bitcoin Short Squeeze

Om Occupy Wall Street 2.0-investerar rörelsen ska vara framgångsrikt på lång sikt måste de flytta till ett nytt transparent område som ligger utanför Wall Street kontroll och där Wall Street ännu inte har överhanden. Detta är defi-världen med Bitcoin som absolut knappt och 100% transparent decentraliserat digitalt guld. Dessutom har många Wall Street-företag en blankning på bitcoin.

Bitcoins tillgång är dock helt transparent och kan inte användas framgångsrikt för spel med digitala kontrakt. I slutändan finns det redan brist på börserna och de flesta av de 19 miljoner BTC lagras i wallets. När Wall Street Bets satsar på en investeraring med deras 7 miljoner användare och alla beslutar att massköpa Bitcoin. Kommer det shortselling systemet kommer snabbt gå över och Bitcoin kommer att fortsätta växa. Kommer Elon Musk, som inte gillar shortsellers, att ge alla ett ytterligare ett tecken på att köpa bitcoin igen?

undefined || '' || '' || ''

För mer information:

Val av YouTube-videor om Silver Short Squeeze!

Här är några videokommentarer om den kommande Silver Short Squeeze som gör Wall Street nervös vilket potentiellt kan krascha JP Morgan.

Mike Maloney – First GameStop, Silversqueeze next!

Finding Value över den kommande Silver Short Squeeze:

SD Bullion - Är en Silver Short Squeeze möjligt?

Max Keizer, det ursprungliga sinnet bakom silversqueeze-idén, är att göra så att JP Morgan går konkurs genom att köpa silver. Han genomförde sin plan 2010, men misslyckades med att konkurrera med JP Morgan. Personligen tror han nu att unga detaljinvesterare bör köpa Bitcoin för att äntligen slå den etablerade Wall Street-eliten.

Peter Hug - kommer Silver Short Squeeze att skicka priset till 10.000kr?

Mike Moss- Rage against the financial machine:

Intressanta Twitter-flöden om Sliversqueezen:

TF Metals Report:

Gold Ventures Silversqueeze:

Tweet av Alasdair Macleod:

Relaterade artiklar: