Bitcoin fortsätter att rusa i December: I väntan på en Bitcoin spot-ETF

05-12-2023

Som en fortsättning på rusningen har Bitcoin (BTC)-priset precis passerat 43 000 $ för att sätta en ny topp för 2023. I skrivande stund nådde Bitcoin $44 058,37 idag, motsvarande 461.857kr en ökning med 4,7% under de senaste 24 timmarna.

Bitcoin uppgången för veckan är för närvarnade 14,6%. Denna uppgång kan delvis tillskrivas förväntningar om en förändring i det makroekonomiska klimatet, inklusive möjliga räntesänkningar från Federal Reserve som är USA:s centralbank. Dessutom har den nyligen avslutade rättegången mot FTX-grundaren Sam Bankman-Fried och böter mot Binance:s tidigare vd, Changpeng Zhao, setts som positiva tecken på en mognare marknad.

Godkännandet av den första bitcoin spot-ETF:en av Blackrock av den amerikanska finansinspektionen SEC är till grund för all efterfrågan. När Bitcoin ETF:en lanseras möjliggör den en inströmmning av 100 miljarder dollar av institutionella pengar, en utveckling som kommer att påverka priset på Bitcoin positivt. Förväntningen är att en godkänd BlackRock Bitcoin ETF kommer att bidra till att starta en tjurmarknadscykel.

Bitcoin RusarAndra stora finansinstitut såsom Ark Invest och Fidelity har under 2023 har även att lämnat in ansökningar för bitcoin spot-ETF:er. Om SEC ger grönt ljus som BlackRock kommer detta sannolikt att vara en game-changer!

Det kommer att öppna dörren för Bitcoin på den traditionella aktie och värdepappers marknaden på ett säkert sätt för större institutionella investerare som tidigare varit tveksamma. Biljontals med dollar kan därmed flöda in i Bitcoin. tänk dig potentialen här – detta skulle kunna driva upp bitcoinpriset till nya, otroliga höjder vilket är anledningen till att efterfrågan på att köpa bitcoin ökar.

Yiannis Giokas från Moody’s Analytics uttrycker det så här i en intervju med Bloomberg: "Det vi ser nu är bara början. Ansökningarna om bitcoin spot-ETF:er som förväntas bli godkända skapar en het kapplöpning bland kapitalförvaltare. De är redo att dyka in och säkra den underliggande tillgången. Det här är inte bara en trend, det är framtiden som knackar på dörren!"

Relaterade artiklar: