Robinhood Crypto app review: Robinhood öppnar sina dörrar i Svergie!

07-12-2023

Upptäck en djupgående review av Robinhood Crypto-appen i Svergie, som har varit tillgänglig i Europa sedan den 7 december 2023. Vi diskuterar funktionerna, för- och nackdelarna med vår egen bedömning och erfarenheter.

Sammanfattning: Robinhood Crypto appens lansering har nu priskonkurrens när det kommer till handelsavgifter i Sverige och Europa, men kommer med ett antal betydande nackdelar. I Sverige kommer denna app inte att kunna konkurrera med bättre svenska alternativ. Svenskar har ingen anledning att byta från Trijo till Robinhood Crypto. Robinhood kan dessutom inte konkurrera med Binance när det gäller priser. Det finns mycket arbete kvar att göra innan vi kommer att rekommendera Robinhood Crypto-appen till våra läsare.

Robinhood Crypto-appen i Sverige - kort beskrivning

 • Handel med över 25 kryptovalutor till låga kostnader.
 • Tjäna tillbaka krypto på varje handel, med möjlighet att tjäna en procentandel i BTC.
 • Köp, sälj och förvara populära kryptovalutor som BTC och ETH.
 • Registreringsbonus upp till 1 BTC, med referensprogram för ytterligare belöningar.
 • Krypto lagras säkert i kylförvaring; Robinhood lånar inte ut användarnas krypto.
 • Stödjer snabba och enkla SEPA-överföringar.
 • Flertalet nya funktioner och produkter planeras, inklusive kryptoöverföringar.

Vad erbjuder Robinhood Crypto appen för tjänst i Sverige?

En introduktion. Robinhood har länge varit en populär amerikansk investeringsapp, men har nu lanserat sin kryptomäklartjänst i Europa. Vilket betyder att i alla länder i Europeiska unionen, inklusive Sverige kan använda Robinhood Crypto appen. Robinhood skapade mycket nyheter under 2021 under GameStops rusning. Appen används främst av unga människor i USA för handel med fraktionella aktier. Robinhoods nya tjänst för Sverige fokuserar enbart på att erbjuda krypto. Robinhood Crypto är en kryptomäklare med 27 olika kryptovalutor, inklusive Bitcoin (BTC) och Avalanche (AVAX). Det är anmärkningsvärt att Robinhood stödjer 11 kryptovalutor mer i Europa än i den amerikanska versionen av appen, som Cardano (ADA), Solana (SOL) och Polygon MATIC.

Robinhood erbjuder genomsnittligt de lägsta handelskostnaderna i Europa och tillåter kunder att få tillbaka en procentandel av deras handelsvolym varje månad i Bitcoin (BTC), förutsatt att de handlar med mer än €100 i krypto under en månad. Enligt Johann Kerbrat, verkställande direktör för Robinhood Crypto, valdes EU för denna expansion på grund av dess omfattande Mica-lagstiftning för krypto-tillgångar. Robinhood Crypto drivs från Robinhood Europa UAB, ett företag i Litauen där det har erhållit licenser som en virtual currency exchange and virtual currency depository wallet operator.

Robinhood Crypto Sverige - fördelarna

Fördelarna med Robinhood Crypto ligger huvudsakligen inom användarvänlighet och kostnader. Appen hävdar att den erbjuder de lägsta handelskostnaderna och den billigaste bitcoinen för euro. För svenska kan detta påstående ses som orealistiskt, särskilt eftersom Robinhood Crypto inte stödjer Swish-insättningar.

Den 20 november 2023, skulle en investering på 1000 euro i BTC på Robinhood Crypto ge 0.02891 BTC, vilket är 0.66% mer än Bitpanda. På Bitpanda skulle samma investering ge 0.02872 BTC. Coinbase ger 1.81% mindre bitcoin jämfört med Robinhood Crypto för samma belopp. Här är en jämförelse:

Robinhood Crypto tillåter också sina kunder att tjäna tillbaka en procentandel av deras handelsvolym varje månad i Bitcoin när de handlar för mer än €100 i krypto under en månad. Intressant är att Robinhood Crypto inte nämner Binance i sin jämförelse. Vår egen jämförelse visade att på Binance skulle man få 0.0289214 BTC, mer än på Robinhood. Vi kommer att fortsätta följa dessa siffror. Andra svenska handelsappar som Trijo också erbjuder konkurrenskraftiga priser för bitcoin, nämns inte heller, och kommer utan de nackdelar som är kopplade till Robinhood Crypto-appen.

Nackdelarna med den nylasnerade Robinhood Crypto appen

Nackdelarna med den nylanserade versionen av Robinhood Sverige och Europa vid namn Robinhood Crypto är följande:

 • Robinhood Sverige erbjuder ett begränsat utbud av kryptovalutor. Däremot är detta inte relevant i vår bedömning eftersom vi främst rekommenderar handel med bitcoin till våra läsare.
 • Robinhood appen saknar funktionen för en krypto plånbok. Du kan endast handla krypto för euro och inte SEK. Du kan inte heller inte överföra krypto till Robinhood. För tillfället är detta en stor begränsning, men Robinhood Crypto appen kommer att tillåta krypto-insättningar och uttag i framtiden.
 • Robinhood är känd i USA för sin provisionfria handel med fraktionerade aktier, vilket inte är möjligt i Europa. Detta är däremot möjligt hos konkurrenten Bitpanda. Om Robinhood Crypto även skulle erbjuda handel med vanliga aktier, skulle appen ha något extra att erbjuda.
 • Robinhood saknar även en API för att anslutas till en plattform för kryptohandels-botar.
 • Robinhood Sverige stödjer inte insättningar med Swish.
 • Robinhood Crypto-appen kräver att användare godkänner långa dokument om användarvillkor, integritet och andra aspekter innan de ens kan börja använda appen, inklusive en omfattande KYC-procedur (Know Your Customer).

Slutsats av nylanserade Robinhood Crypto appen i Sverige

Robinhood Crypto-appen är visserligen enkel att använda, men har lite konkurrens på den svenska marknaden. Det finns bättre alternativ att välja mellan, som handelsapparna Binance och Bitvavo. Robinhood Sverige liknar den svenska mäklaren Trijo, men Trijo erbjuder en bättre funktionalitet och naturligtvis stöd för svenska kunder genom Trustly överföringar i svenskt bankväsende. Om Robinhood Crypto vill erövra Svergie och den europeiska marknaden finns det mycket arbete att kvar att göra.

Vad är det bästa alternativet till Robinhood Crypto-appen?

Strukturellt och tjänstemässigt liknar Robinhood mest Trijo. Det bästa alternativet är fortfarande Binance-handelsappen. För mer information och fördjupning: